از آنجایی که فناوری جهانی همچنان در حال رشد است، شرکتهای مدرن از استراتژیهای بازاریابی و تبلیغات متنوعی برای دستیابی به مشتریان بالقوه و فروش استفاده میکنند. بخشی از آن کارآیی تبلیغات و استراتژیهای بازاریابی در موفقیت شرکتهایی با هر اندازه و شکلی است.
افراد زیادی هستند که فکر میکنند بازاریابی شبیه تبلیغات است؛ اما نکتهی مهم این است که بازاریابی یک رشته است، در حالی که تبلیغات صرفاً شاخهای از آن محسوب میشود. تبلیغات نوعی ارتباط پولی برای مردم است که هدف آن انتقال اطلاعات، تولید نیازها و تحریک اقدامی است که برای حامی تبلیغ مفید است. با داشتن توانایی تعریف بازاریابی و تفاوت آن با تبلیغات، میتوانید انتخابهای کارآمدتری برای سازمان خود داشته باشید. به میزان اطلاعات و آگاهی شما در خصوص تمایز بین تبلیغات و بازاریابی بیشتر باشد، استراتژیهای شما دقیقتر و مؤثرتر خواهند بود.
بازاریابی چیست؟
بازاریابی Marketing یک فعالیت سازمانی بلندمدت از تحقیقات بازار تا رضایت مشتری است. بازاریابی فعالیتی ضروری است که مختص تبلیغ محصول نیست؛ بلکه به شناخت شرایط بازار، شناسایی نیازهای مشتری، ایجاد محصول بر اساس نیاز، انتخاب بهترین رسانه برای تبلیغ محصول و تبلیغ آن از طرق مختلف از جمله کانالها، تعیین قیمت، توزیع و فروش محصول، توسعهی روابط عمومی، ارائه خدمات پس از فروش به منظور جلب رضایت مشتریان اشاره دارد.
اهداف بازاریابی چیست؟
- جذب مشتری جدید
- حفظ مشتری
- حفظ برندینگ ثابت
- مدیریت و توسعه شانس فروش و فروش متقابل
- پیشرفت محصول
- ردیابی نتایج فعالیتهای بازاریابی
به طور خلاصه، بازاریابی یک روش تبلیغاتی برای آوردن محصول ایدهآل به بهترین بازار برای افراد مناسب با بهترین نرخ است. بازاریابی به این معناست که شما ارزش محصول و خدمات خود را با موفقیت توصیف میکنید تا بر مصرفکنندگان تأثیر بگذارد، به گونهای که در نهایت آن را خریداری کنند.
اهداف تبلیغات چیست؟
تبلیغات Advertising بخشی از فرآیند بازاریابی و پرهزینه ترین است. تبلیغات یک فعالیت مونولوگ است که با هدف ترغیب افراد بیشتر به سمت محصول و خدمات انجام میشود. همچنین تکنیکی است که از طریق آن یک پیام میتواند در عرض چند ثانیه به افراد زیادی برسد. بنابراین، شرکتها از تبلیغات برای تبلیغ محصول یا خدمات خود برای جلب توجه مصرفکننده استفاده می کند.
تبلیغات را میتوان از طریق کانالهای مختلفی مانند تبلیغات در تلویزیون، وبسایتها، روزنامهها، نشریات، احتکار، بنرها، رسانههای اجتماعی، حمایت مالی، بنرها، تابلوهای نئون و غیره انجام داد.

مرحله 5: بهینهسازی جستجوی صوتی
- جذب خریداران برای اولینبار برای خرید
- اطلاعرسانی یا مشاوره به مشتریان در مورد وجود نام تجاری شما
- ترغیب مشتریان به خرید از طریق تبلیغات
- راضی نگهداشتن مشتریان با افزایش تعهد به برند
- قوی نگهداشتن تصویر برند
- توسعه سازمان خود به عنوان جایگزین برتر در میان سایرین در بازار
- الهام بخشیدن به مشتریان فعلی برای خریدهای مکرر
تبلیغات میتواند برای تبلیغ یک محصول یا خدمات یا ارائه برخی جزئیات مناسب یا نظرات یا اطلاعیههای عمومی ارائه شود. تبلیغات موجب ایجاد آگاهی در بین افراد در مورد محصولات مختلف میشود، یعنی افراد میتوانند به سرعت تعیین کنند که چه چیزی را مصرف یا استفاده کنند. آنها همچنین میتوانند به سرعت بین تبلیغات واقعی و دروغ (گمراه کننده) طبقهبندی کنند.
تفاوتهای کلیدی بازاریابی در مقابل تبلیغات
تمایز اولیه بین این دو شیوهی سازمانی این است که تبلیغات به بازاریابی تعلق دارد. یک استراتژی بازاریابی موفق معمولاً منابعی را به تبلیغات در سطوح مختلف اختصاص میدهد و ارتباطات بازاریابی تجاری را در انواع مختلف رسانهها قرار میدهد. برای بررسی عمیقتر ، ارزیابی تمایز بین رسانههای پولی، دارای مالکیت و کسب درآمد مفید است که در مقاله به آن پرداختهایم:
رسانه پولی Paid media: این نوع رسانه شامل شرکتی است که به ناشر برای ارتباطات بازاریابی مکان هزینه پرداخت میکند. نمونههایی از رسانههای پولی شامل بیلبوردها، تبلیغات پخش و چاپ، تبلیغات موتورهای جستجو، تبلیغات رسانههای اجتماعی و تبلیغات پستی مستقیم یا ایمیل است.
رسانههای اختصاصی Dedicated media: این نوع رسانه شامل شرکتی است که از کانالهای خود برای موقعیتیابی تعاملات بازاریابی استفاده میکند. نمونههایی از رسانههای متعلق به خردهفروشی، وبسایتها و وبلاگهای تجاری، بروشورها، حسابهای اجتماعی تجاری و بیانیههای مطبوعاتی هستند.
رسانههای ساخته شده Built media: این نوع رسانه شامل ارتباطات خارجی دربارهی یک شرکت با ستارههای شخص ثالث است. نمونههایی از رسانههای ساختهشده شامل ارزیابیهای آنلاین، مقالات روزنامه یا نشریه است.
معیارها بازاریابی و تبلیغات:
از معیارهای عملکرد تبلیغات و بازاریابی برای ارزیابی اثربخشی و موفقیت کمپینهای تبلیغاتی و بازاریابی استفاده میشود. این اقدامات به کسبوکارها کمک میکند تأثیر تلاشهای خود را ارزیابی کنند و تصمیمهای مبتنی بر داده را برای بهینهسازی استراتژیهای خود بگیرند.
برخی از معیارهای عملکرد رایج در تبلیغات و بازاریابی عبارتند از:
بازگشت سرمایه (ROI): بازگشت سرمایه Return on Investment معیار درآمد ایجاد شده را در مقایسه با هزینه کمپین محاسبه میکند. این به تعیین سودآوری تبلیغات و تلاشهای بازاریابی کمک میکند.
هزینه هر اکتساب (CPA): هزینه به ازای هر مشتری (Cost Per Acquisition) هزینه انجام شده برای جذب مشتری جدید را اندازهگیری میکند. این به کسب و کارها کمک میکند تا کارآیی کمپینهای بازاریابی خود را در به دست آوردن مشتریان جدید درک کنند.
نرخ کلیک (CTR) : نرخ کلیک Click Through Rate درصد کاربرانی را که روی یک تبلیغ یا لینک بازاریابی کلیک میکنند، اندازه گیری میکند. این به ارزیابی اثربخشی کمپینهای تبلیغاتی آنلاین کمک میکند.
نرخ تبدیل (CRO): نرخ تبدیل Conversion Rate Optimization درصد کاربرانی را که یک اقدام مورد نظر را انجام میدهند، مانند خرید یا پر کردن فرم، اندازهگیری میکند.
بدون دیدگاه