جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
بازاریابی

پنج ترند کلیدی که آینده بازاریابی را هدایت می‌کنند

امروزه بازاریابی یک پدیده پویا است و هر‌ از‌ گاهی روند آن تغییر می‌کند. کسب‌و‌کار‌هایی که تغییرات روند بازاریابی را نادیده گرفته و با روش‌های قدیمی پیش می‌روند؛ قافله را به رقبای خود خواهند باخت. همچنین اگر اصرار به ادامه با این دیدگاه داشته باشند چه بسا متوقف شده و بدترین سناریوی ممکن یعنی رسیدن به بن‌بست را تجربه کنند. 

در مقابل کسب‌ و کارهایی که دائماً روندهای در حال تغییر  بازاریابی را دنبال کرده و استراتژی‌های بازاریابی خود را بر این اساس تدوین و اصلاح می‌کنند، می‌توانند مشتریان بیشتری را جذب کرده  و در بلندمدت رشد تصاعدی را تجربه کنند.

روند بازاریابی

همان‌طور که مشخص است روندهای بازاریابی از اهمیت زیادی برخوردارند. بهتر است برای تدوین استراتژی بازاریابی مناسب با کسب‌ و‌ کار خود بررسی دقیق‌تری نسبت به روندهای بازاریابی داشته باشیم تا یک قدم جلوتر از رقبا حرکت کنیم. در این مقاله به یررسی روندهای برتر بازاریابی در سال ۲۰۲۵ پرداخته شده است تا  بتوان در زمان مناسب از رقبای تجاری به عنوان  اهرم استفاده کرده و از آنها پیشی گرفت.

در روندهای بازاریابی آینده تا سال ۲۰۲۵ ارتباط و تعامل با مشتری بسیار بیشتر از گذشته مورد توجه است. این رویکرد تبلیغات را آسان‌تر از همیشه می‌کند. در واقع تبلیغاتی که برند‌ها با استفاده از ربات‌های چت، واقعیت مجازی، ویدیوها، پادکست‌ها و شبکه‌های اجتماعی با هدف جذب بیشتر مشتری انجام می‌دهند، محبوب‌تر خواهند شد.

جدیدترین روندهای بازاریابی در سال ۲۰۲۵

این روزها مشتریان به دنبال تجربه خرید آنلاینی هستند که احساس خوبی به آن‌ها بدهد. باید گفت برای کسب‌وکار‌ها در راستای ایجاد تجریه‌ی خرید خوب برای مشتریان، راهی طولانی در پیش است. بنابراین انتظار می‌رود ۲۰۲۵ روندهای بازاریابی جدیدی پا به عرصه بگذارند که تماماً بر روی جلب توجه بیشتر مشتریان و ایجاد تجربه خرید متمرکز باشند. این‌که مشتری خواهان محصول باشد یا خدمات فرقی ندارد؛  تعامل (engagement) با مشتری یک روند بازاریابی در آینده خواهد بود که باید منتظر آن باشیم. از ربات‌های چت گرفته تا واقعیت مجازی، شبکه‌های اجتماعی همه به منظور برآورده شدن خواسته‌های مشتریان برای ایجاد تجربه‌ی خرید شخصی‌تر، باعث بالا رفتن نرخ فروش خواهد شد. در چنین حالتی کارشناسان بازاریابی برای این‌که با روند‌های آینده همگام باشند، باید بازاریابی آفلاین را به روش‌های خلاقانه‌تری تبلیغ کنند. 

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (Artificial Intelligent) و یادگیری ماشین چند سالی است که در عرصه‌ی بازاریابی انقلابی را به‌وجود آورده‌ است. در واقع تکنولوژی‌های هوش مصنوعی با ارائه‌ی سیستم‌های real-time برای افزایش پشتیبانی مشتری، بهینه‌سازی استراتژی قیمت‌گذاری محصول و بسیاری از موارد دیگر دنیای بازاریابی را متحول کرده‌اند. اولین رویکرد هوش مصنوعی برای بازاریابی در آینده شامل استفاده از ربات‌های چت برای شبیه‌سازی مکالمه با مشتری است. در آینده مطمئناً شاهد استفاده منظم از ربات‌های چت در فروشگاه‌های آنلاین و آفلاین برای تبلیغ مؤثر محصولات یا خدمات خواهیم بود. 

 روند تجربه‌ی خدمات مشتری (Customer service experiences) با استفاده از ربات‌های سخنگو (voice-activated) و تعاملات با مشتری از طریق چت در راستای تبلیغ محصول بهینه‌تر خواهد شد. ربات‌ها نه تنها برای انتقال اطلاعات محصول؛ بلکه برای کمک به مشتری در پروسه‌ی فروش به‌کار گرفته خواهند شد. خدمات مشتری (Customer service) در آینده تنها جزیی از روند فروش نخواهد بود؛ بلکه به‌منظور تبلیغ محصول در نظر محسوب می‌شود. 

هوش مصنوعی برای کمک به رصد view ها و فروش با استفاده از تجزیه و تحلیل بهینه شده به‌کار گرفته خواهد شد. هوش مصنوعی با به کار‌گیری علم رفتارشناسی مشتریان می‌تواند دشواری رصد تبلیغات آفلاین را رفع کرده و در ردیابی روند بازاریابی تاثیر بگذارد.

افزایش در ویس مارکتینگ

حضور دستیارهای صوتی (voice assistants) مطمئناً کاربران را ترغیب می‌کند تا جستجو بر مبنای voice را دنبال کنند. کاربران توجه خود را به سمت دستیارهای صوتی معطوف کرده و آن‌ها را به‌تدریج به عنوان دوستان خوب خود تلقی خواهند کرد. بنابراین تکنولوژی voice-enabled فرصت‌های جدیدی در حوزه‌ی بازاریابی ایجاد کرده و تعاملات متنی با کاربران را آسان‌تر می‌کند. ویس مارکتینگ باعث می‌شود مصرف‌کننده از خرید اختصاصی‌تری لذت ببرد. ویس مارکتینگ ممکن است با استفاده از موبایل، تبلت، لپ‌تاپ یا کامپیوتر‌های شخصی یا بدون این‌ها به‌کار گرفته شود.

انتظار می‌رود؛ به‌کارگیری تبلیغات صوتی (Voice advertising) در سال‌های آینده افزایش یابد. آینده‌ی بازاریابی با voice-activated هایی مثل الکسا، Google Assist و Siri نسبت به سال‌‌های گذشته خلاقانه‌تر و جذاب‌تر خواهد بود. با استفاده از بلندگو‌های هوشمند (smart speakers) ‌مشتری می‌تواند به‌راحتی هر محصولی را هر کجا که باشد به خانه خود بیاورد. بنابراین تکنولوژی صوتی به‌عنوان یک روش بازاریابی مطرح می‌شود که رادیو، تلویزیون، پادکست‌ها و تبلیغات ویدیویی می‌توانند از آن به‌عنوان روشی کارآمد برای خرید استفاده کنند؛ اما تکنیک‌های بازاریابی آفلاین که از کاتالوگ‌ها، خبرنامه‌ها، تابلوهای فروشگاه‌ها و تبلیغات روزنامه‌ها استفاده می‌کنند؛ ممکن است برای همسو شدن با روش‌های تبلیغاتی خلاقانه‌تر با مشکل مواجه شوند. 

بازاریابی

تاثیر واقعیت مجازی

نزدیک شدن به مشتریان بالقوه، کلید متقاعد کردن آنها برای خرید محصول یا خدمات شماست. کسب‌ و کارها مشتاق ابزارهای خلاقانه برای ارائه‌ی یک تجربه‌ی شخصی برای مشتری هستند. واقعیت مجازی می‌تواند در این حوزه بسیار تاثیرگذار باشد. به هر حال با کمک واقعیت مجازی کسب‌وکارها قادر خواهند بود تا هیجانات و عواطف مخاطبان هدف خود را دریافته و از آن‌‌ها استفاده کنند. در نتیجه وفاداری به نام برند افزایش پیدا می‌کند و به‌طور باور نکردنی ارزش طول عمر مشتری بهبود می‌یابد.

واقعیت مجازی هر بار اختصاصی‌تر از قبل ظهور  پیدا می‌کند. تا سال ۲۰۲۵ واقعیت مجازی، پیشرو در روند بازاریابی خواهد بود. مشتریان هنگام خرید محصول همراه با تبلیغات رنگارنگ و جذاب، از تجربه‌ی احساسی شگفت‌انگیزی لذت خواهند برد. آنها بارها و بارها برمی‌گردند و وفاداری خود را به یک برند افزایش می‌دهند. احتمالاً حتی بیشتر از ربات‌های چت. 

استراتژی‌های بازاریابی واقعیت مجازی مسیر روندهای بازاریابی آینده را تعیین کرده و منجر به افزایش فروش می‌شوند. سازندگان وسایل نقلیه‌ی موتوری و گوشی‌های هوشمند اکنون در حال بررسی راه‌هایی برای استفاده از واقعیت مجازی به‌عنوان بخشی از استراتژی‌های بازاریابی خود هستند.

محتوای ایجاد شده توسط کاربر (UGC)

محتوای تولید شده توسط کاربر (User-generated content) یا همان UGC اخیراً بسیار قدرتمند شده‌اند. برای مثال کسب‌و‌کار A و B را در نظر بگیرید. در حالی که A ویترینی است که یک برند را نشان می‌دهد و مشخص می‌کند که محصولاتش چگونه می‌توانند به مشتریان بالقوه‌اش سود برساند، در مقابل B یک مشتری را نشان می‌دهد که تجربه شخصی خود را با یک نام تجاری توضیح می‌دهد. حالا به نظر شما کدام یک تأثیر بیشتری خواهند داشت؟ بله، تجربه دست اول مشتری تاثیرگذارتر عمل می‌کند؛ زیرا محتوا مستقیماً توسط کاربر تولید می‌شود.

محتوای تولید شده توسط کاربر تا سال ۲۰۲۵ بخشی از استراتژی بازاریابی خواهد شد. UGC برای تبلیغ محصولات برند‌ها و خدمات جدید در نظر گرفته خواهد شد. در واقع نظرات مشتریان در صفحات فرود وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها به عنوان راهی برای افزایش فروش استفاده می‌شود. کافیست وبلاگ‌نویسان در محتوای خود لینکی به یک وب‌‍سایت فروشگاهی بدهند. با این کار، مشتری به‌راحتی روی آن کلیک کرده تا از وب‌سایت بازدید کند. هر چه قدر یک وب‌سایت فروشگاهی بازدید بیشتری داشته باشد، شانس بیشتری برای فروش دارد. شبکه‌های اجتماعی همچنین تبلیغاتی را برای محصولات تولید می‌کنند و فروش را برای یک کسب‌و‌کار افزایش می‌دهند. در حال حاضر تبلیغات دهان به دهان در شبکه‌های اجتماعی فروش را افزایش داده است. روندهای آینده بازاریابی با استفاده از این روش تبلیغات آنلاین قطعاً محبوبیت بیشتری خواهند داشت.

شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی یعنی اجرای کمپین‌های تبلیغاتی هدفمند در مکان‌هایی که مشتریان بالقوه در آنجا گرد هم آمده‌اند. از این منظر شبکه‌های اجتماعی می‌توانند مکانی ایده‌آل برای تبلیغات تجاری باشند. تا سال ۲۰۲۱ شبکه‌های اجتماعی حدود ۴.۴۸ میلیارد کاربر از سراسر دنیا داشتند که این تعداد احتمالاً هر سال افزایش می‌یابد. برخی از جدیدترین روش‌های روند‌ بازاریابی که شامل تبلیغات است با استفاده از شبکه‌های اجتماعی صورت می‌پذیرد. شبکه‌های اجتماعی دربرگیرنده‌ی تبلیغات تعاملی با کنترل صوتی است که مصرف کننده می‌تواند با کلیک یک دکمه یا حتی صدای خود آن‌ها را کنترل کند.

تیک‌تاک، یوتیوپ، شبکه‌های اجتماعی با ویدیوها، پادکست‌ها و تبلیغات جذاب باعث افزایش فروش می‌شوند. هنگامی که یک محصول با هر یک از این روش‌های تبلیغ می‌شوند، نرخ بازدید مشتریان افزایش می‌یابد. در نتیجه بازاریابی یک نام تجاری بسیار آسان‌تر خواهد بود؛ زیرا مشتریان باعث افزایش آگاهی از محصول یا خدمات می‌شوند.

سخن آخر

برای این‌که تبلیغات آفلاین در آینده‌ی بازاریابی زنده بمانند، باید به فکر راه‌هایی برای تعامل خلاقانه با مشتری باشند. مطمئناً تا سال ۲۰۲۵ شاهد افزایش استفاده از ربات‌های سخنگو، شبکه‌های اجتماعی و تکنیک‌های بازاریابی مبتنی بر واقعیت مجازی خواهیم بود. 

روندهای بازاریابی آینده این چشم انداز را دارند که این تکنیک‌های فروش را  افزایش دهند. در واقع در کسب‌وکار‌ها به‌صورت کلامی ارتباط و تعامل بیشتری با مشتری خواهند داشت. ربات‌ها شخصیت بیشتری پیدا می‌کنند و با استفاده از تکنولوژی voice-activated با مشتریان ارتباط برقرار می‌کنند که باعث محبوبیت آنها می‌شود. اگر مشتری سوالی داشته باشد، یک ربات چت یا دستگاهی که سخنگو باشد با کمال میل به او کمک می‌کند. روندهای بازاریابی جدید، زمینه را برای بازاریابی مبتنی بر مشتری با نظرات مشتریان و استراتژی‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ محصول یا خدمات برند فراهم می‌کند.

1 دیدگاه دربارهٔ «پنج ترند کلیدی که آینده بازاریابی را هدایت می‌کنند»

  1. بازتاب: تفاوت‌های کلیدی بازاریابی و تبلیغات - علی ناصرحجتی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا