جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
بازاریابی

نحوه اجرای برنامه‌های بازاریابی

در حال حاضر شروع هر فعالیت تجاری نیاز به یک برنامه‌ی بازاریابی دارد، در واقع نمی‌توان انتظار داشت که بدون مشخص کردن فعالیت‌های مربوط به بازاریابی به اهداف مورد نظر دست یافت.

استفاده از چنین طرحی به منزله‌ی یک نقشه‌ی راه برای شما خواهد بود و می‌توان از آن برای سازمان‌دهی، اجرا و پیگیری برنامه‌های تبلیغاتی جهت عرضه و فروش کالا یا خدمات استفاده کرد.

یک طرح مناسب مخاطبان هدف شما، موثرترین کانال‌ها برای تعامل با آنها و نگرش‌های تحلیلی برای هدایت اهداف بلندمدت شما را شناسایی می‌کند. کسب‌وکارها برای هماهنگ کردن کمپین‌های مختلف خود و اندازه‌گیری صحیح تاثیر آنها بر روند پیشرفت مجموعه، به یک برنامه‌ی جامع نیاز دارند.

این مقاله مختص صاحبان مشاغلی است که به‌دنبال ایجاد یک برنامه‌ی موثر هستند تا با استفاده از آن به تعامل بالاتری دست یابند و به رشد تجارت خود کمک کنند.

بازاریابی چیست؟

به‌طور کلی بازاریابی (Marketing) مفهوم بسیار پیچیده‌ای است که ایده‌ها، اصول و روش‌های متنوعی را شامل می‌شود. با این حساب ارائه‌ی یک تعریف دقیق برای مفهوم فعالیت‌هایی که در این حوزه قرار می‌گیرند، کمی دشوار به‌نظر می‌رسد.

با توجه به این مسائل نمی‌توان گفت که بازاریابی تنها مربوط به تبلیغات است، در حال حاضر مفاهیم مربوط به این حوزه حتی به‌عنوان یک شاخه‌ی علمی در دانشگاه‌های معتبر جهان آموزش داده می‌شود.

فرایندهای مربوط به حوزه‌ی مارکتینگ موجب آگاهی مشتریان از ویژگی‌های متنوع خدمات و محصولات ارائه‌شده توسط مجموعه‌های مختلف می‌شود.

تعریف مارکتینگ از دیدگاه AMA (American Marketing Association)، مجموعه‌ای از فرایندها و روش‌ها برای برقراری ارتباط و انتقال پیشنهادات ارزشمند به مشتریان کالا و خدمات در نظر گرفته می‌شود. از آنجایی که مارکتینگ اهمیت زیادی در پیشرفت مجموعه‌ها و بالا بردن میزان فروش آنها دارد، باید یک برنامه‌ی مناسب برای آن در نظر گرفت.

برنامه بازاریابی چیست؟

برنامه بازاریابی (Marketing Plan) گزارشی است که استراتژی‌های شما را برای ارائه‌ی محصولات یا خدمات مشخص می‌کند و می‌تواند به‌صورت سالانه، فصلی یا ماهانه قابل اجرا باشد.

به‌طور معمول، یک برنامه‌ی بازاریابی شامل موارد زیر است:

  • مروری بر اهداف بازاریابی و تبلیغات کسب‌وکار شما
  • شرحی از موقعیت فعلی مارکتینگ در مجموعه
  • جدولی که وظایف و استراتژی‌های مورد نظر شما را در بر می‌گیرد
  • زمان‌بندی درست و اصولی برای انجام فعالیت‌های مربوط به مارکتینگ
  • شاخص‌های کلیدی عملکرد سازمان یا مجموعه که باید آنها را ارزیابی کنید
  • شرحی از بازار هدف کسب‌وکارتان و نیازهای مشتری
  • بیان نحوه‌ی سنجش عملکرد و فعالیت‌های مورد نظر در این زمینه

چگونه یک برنامه بازاریابی برای کسب‌وکار خود تهیه کنیم؟

یک مارکتینگ‌پلن متمرکز دو هدف را تعیین می‌کند؛ اول حفظ تعامل و وفاداری مشتری و دوم این‌که سهم بازار را در یک بخش خاص از مشتریان هدف به‌دست آورید. این برنامه استراتژی‌هایی که شما برای دستیابی به اهداف و اقدامات لازم به‌منظور بازاریابی و فروش محصول به‌کار می‌گیرید را مشخص می‌کند.

مارکتینگ یک تعهد علم‌محور است که معمولاً داده‌های زیادی نیاز دارد و یک طرح بازاریابی به‌هم پیوسته، کسب‌وکار شما را به اهداف بلندمدتی که در نظر دارید، متعهد نگه می‌دارد.

تمام دستورالعمل‌های طرح بازاریابی به 4 اصل برمی‌گردد که شامل محصول، قیمت، نقشه‌ی راه و تبلیغات است. نکات زیر نقطه شروعی هستند که برای رسیدن به اهداف مهم Marketing Plan  به شما کمک می‌کند.

عملکرد اجرایی خود را مشخص کنید

کمپین‌های مارکتینگ را نباید عملکردهای فردی در نظر گرفت، مارکتینگ در واقع داستان برند شما است که برای مشتریان بیان می‌شود و مانند هر روایتی، لحن و شخصیت‌های آن باید ثابت بماند.

داشتن اهداف اجرایی به شما کمک می‌کند تا دید درستی درباره‌ی آینده کاری خود در این زمینه داشته باشید.

هنگام تعیین اهداف برای برنامه خود، در نظر داشته باشید که این چشم‌اندازها باید خاص، قابل اندازه‌گیری، مرتبط با هم قابل دستیابی و محدود به زمان باشند.

این اهداف باید برای دستیابی به هماهنگی درونی و بیرونی با یکدیگر عمل کرده و داستانی منسجم را بیان کنند تا مشتریان از پیام دقیق شما آگاه شوند.

بازار هدف خود را شناسایی کنید

قبل از نوشتن یک برنامه‌ی بازاریابی، باید جایگاه خود را پیدا کرده و درک درستی از آن داشته باشید، در همین راستا از خود بپرسید که جمعیت خاصی که هدف شماست چه کسانی هستند؟

کالا یا خدماتی که شما عرضه می‌کنید معمولاً متقاضیان خاص خود را دارد که با شناسایی آنها می‌توانید روند اصولی طرح بازاریابی را پایه‌ریزی کنید.

هدف قراردادن مخاطبان می‌تواند اثربخشی تلاش‌های شما در این زمینه را به‌شدت بهبود بخشد و از هدر دادن منابع در کمپین‌های بی‌نتیجه جلوگیری کند.

برند خود را با روش‌های مناسب متمایز کنید

انواع بازاریابی می‌تواند شامل تولید محتوا، فعالیت رسانه‌های اجتماعی و به‌کار گیری SEO برای جلب توجه مشتری باشد که در درجه‌ی اول از طریق ارتباطات آنلاین انجام می‌شود.

بازاریابی اینترنتی می‌تواند شامل پست‌های وبلاگی آموزنده، مصاحبه با چهره‌های مرتبط با صنعت کاری شما یا پادکست‌هایی به‌عنوان راهنمای تکمیلی در مورد نحوه‌ی استفاده از محصول‌تان باشد.

این استراتژی‌ها برای جلب توجه مشتری بسیار مفید است، ارائه‌ی محتوای قوی رتبه شما را در موتور جستجو بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود افراد بیشتری به وب‌سایت و صفحات اجتماعی شما هدایت شوند.

بودجه طرح را در نظر بگیرید

هنگام اجرای یک استراتژی، بودجه‌ای را که تخصیص می‌دهید در نظر بگیرید. برنامه‌ی بازاریابی به‌دلایل مختلفی از جمله تبلیغات، تهیه‌ی نرم‌افزار و موارد دیگری به پول نیاز دارد.

هنگام ایجاد برنامه، هزینه‌هایی که باید برای تاکتیک‌های مارکتینگ جهت دستیابی به اهداف‌تان صرف کنید، را در نظر بگیرید. هر هدفی که ایجاد می‌کنید باید به‌طور واقع‌بینانه در چهارچوب بودجه‌ای که تعیین کرده‌اید قابل دستیابی باشد.

جمع‌بندی

هر فعالیت تجاری برای جلب مشتری نیازمند استفاده از یک برنامه‌ی بازاریابی است، این برنامه در واقع گزارشی است که استراتژی‌های شما را برای ارائه‌ی کالا و خدمات مشخص می‌کند.

به‌طور کلی یک برنامه‌ی جامع و کامل شامل عناصری همچون اهداف، موقعیت شما در بازار، مشتریان هدف و برخی موارد دیگر است. برای دستیابی به اهدافی که در نظر می‌گیرید لازم است تا تمام نکات مربوط به معرفی برند، تعیین بودجه و استفاده از روش‌های مناسب را به‌کار بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا