مقدمه
اکثر مصرفکنندگان از برندهایی خرید میکنند که آنها را از قبل میشناسند. همچنین مصرفکنندگان تمایل دارند، میزان قابل توجهی از وفاداری خود را به برندهای مورد علاقهشان نشان دهند. بنابراین، چگونه میتوانید شناخت و آگاهی برند خود را افزایش دهید؟ مقاله فوق شامل 10 استراتژی موثر برای آگاهی از نام تجاری است که به شما کمک میکند، تا شناخت بیشتری کسب کنید.
آگاهی از برند چیست؟
آگاهی از برند به معنی توانایی مصرفکنندگان برای یادآوری نام تجاری شما است. شرکتهایی که آگاهی از برند قابلتوجهی دارند، به نامهای معروف تبدیل میشوند. وقتی تصمیم به خرید یک گوشی جدید میگیرید، از قبل میدانید که اپل و سامسونگ دو گزینهی پیشرو هستند.
در مورد خرید خودروی جدید هم شامل بررسی مدلهایی میشود که احتمالاً قبلاً در مورد آنها شنیدهاید. این در حالی است که نام تجاری شما ممکن است به یک نام آشنا تبدیل نشود؛ اما آگاهی از محصولات یا خدمات شما کماکان برای رشد کسب و کارتان ضروری است.
چگونه آگاهی از برند را تعریف میکنید؟
1- برای افزایش آگاهی از برند محتوای بیشتری تولید کنید
استراتژی بازاریابی محتوایی شما ممکن است؛ شامل بارگذاری مقالات یا ویدیوهای اصلی در وبسایت یا پلتفرمهای شبکههای اجتماعی باشد. با این حال، هر مقاله یا ویدیویی که منتشر میکنید، دسترسی محدودی دارد. تولید محتوا به شما کمک میکند تا به افراد بیشتری دسترسی پیدا کنید و بازاریابی محتوا را به بخش مهمی از استراتژی آگاهی از برند شما تبدیل میکند.
همچنین، میتوانید محتواهای خود را را برای استفاده در پلتفرمهای دیگر بازیافت کنید. به عنوان مثال؛ وبسایت شما ممکن است، حاوی پستهای قدیمی باشد که دیگر ترافیک زیادی دریافت نمیکنند. شما بهراحتی میتوانید از همان محتوا برای تولید ویدیوهای آموزندهی کوتاهی که به مقاله اصلی لینک دارند، استفاده کنید. محتوای موجود نیز ممکن است در اینفوگرافیکها بازیافت شوند. یک نظرسنجی نشان میدهد که احتمال خواندن اینفوگرافیکهایی با کیفیت بالا در مقایسه با مقالات متنی، 30 برابر بیشتر است.
بهروزرسانی مقالات قدیمی راه دیگری برای استفاده بیشتر از محتوای موجود است. در واقع میتوانید پستهای وبلاگ قدیمی خود را با اطلاعات یا آمار جدید بهروزرسانی کنید. سعی کنید شکافهای موجود در مقالات مورد نظر را پر کنید تا محتوای شما برای خوانندگان مفیدتر باشد.
2- با یک هویت برند منحصربهفرد در رقابت متمایز باشید
اگر مردم نتوانند برند شما را از رقبا متمایز کنند، ممکن است در افزایش آگاهی از برند خود شکست بخورید. هویت برند شما باید از رقبا متمایز باشد. برندهای قوی تاثیری ماندگار روی مردم میگذارند. استفاده از طنز یا احساسات ممکن است به برند شما کمک کند تا بیشتر در بین مخاطبان جلب توجه کند. یافتن لحن مناسب برای استفاده در بازاریابی بستگی به صنعت و بازار هدف شما دارد. به عنوان مثال؛ ممکن است شما دوست نداشته باشید از طنز برای ترویج خدمات تشییع جنازه استفاده کنید.
ایجاد یک هویت منحصربهفرد یکی از چالشبرانگیزترین استراتژیهای آگاهی از برند است. اگر برای ایجاد هویت برند خاص تلاش میکنید، به ویژگیهایی فکر کنید که برند شما را منحصربه فرد میکند. پیشنهاد فروش منحصربهفرد خود (USP) را تعریف کنید که رقیب شما نمیتواند با آن مطابقت داشته باشد. USP ممکن است به شما کمک کند تا ویژگیهایی را برای بهرهبرداری در نام تجاری خود پیدا کنید.
به عنوان مثال؛ اگر مقرونبهصرفهترین قیمتها را ارائه میدهید، اطمینان حاصل کنید که مخاطبان شما از بهصرفه بودن برند شما آگاه هستند. در فعالیتهای بازاریابی خود برای جدا شدن از رقبا، نقاط قوت برند خود را بولد bold کنید.
3- تصویر برند ثابتی را در همهی پلتفرمها حفظ کنید
هویت ثابت برند، به افزایش اعتماد مصرفکنندگان کمک میکند. سازگاری نیز برای ایجاد آگاهی ضروری است. مطالعات نشان میدهد که برندسازی ثابت میتواند درآمد را تا 23 درصد افزایش دهد. از لوگوی تجاری یکسان در همهی پلتفرمها استفاده کنید. وبسایت و همه اکانتها باید از یک سبک پیروی کنند. داراییهای شما شامل تصاویر، آرمها، طرحهای رنگی و محتوایی است که برای بازاریابی کسب و کار خود استفاده میکنید.
همچنین، وبسایت، نمادهای شبکههای اجتماعی و محتوای بازاریابی شما باید از دستورالعملهای تعیین شدهی برندینگ پیروی کنند. بسیاری از کسبوکارها برای اطمینان از اینکه بازاریابان تصویری ثابت داشته باشند، راهنماهای سبک ایجاد میکنند.
در کنار وبسایت و شبکههای اجتماعی که دارید به یک برنامهی بازاریابی ثابت نیز نیاز خواهید داشت. به عنوان مثال؛ یک برنامهی زمانبندی انتشار برای پستهای خود داشته باشید که پستها را در شبکههای اجتماعی در روزهای مشابهی هر هفته انتشار دهید. این میتواند در دسترس بودن شما را افزایش دهد.

4- سئو را در تمامی محتوا و صفحات وب بگنجانید
بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) میتواند با کمک کردن به حضور بیشتر صفحات وبسایت شما در نتایج جستجو، آگاهی از برند را افزایش دهد. سئو نیز مقرونبهصرفه است. بسیاری از تاکتیکهای سئو که امروزه استفاده میکنید، همچنان به سود کسبوکار شما ادامهدار خواهند داد. اگر به انتشار محتوای بهینه شده برای کلمات کلیدی هدفمند ادامه دهید، سئو اثری طولانیمدت خواهد داشت.
گنجاندن سئو در استراتژیهای آگاهی از برند، دسترسی شما را افزایش داده و برای شما قدرت ایجاد میکند. مردم به صفحات وب که در صفحهی اول نتایج جستجو ظاهر میشوند، اعتماد بیشتری دارند. صفحهی اول نتایج جستجو حدود 71 درصد از کل ترافیک جستجو را دریافت میکند.
سئو، معمولاً شامل تحقیق در مورد کلمات کلیدی خاصی است که احتمالاً مخاطبان هدف شما هنگام جستجو در اینترنت از آنها استفاده میکنند. در واقع با استراتژیهای سئو، کلمات کلیدی و عبارات مرتبط بهطور طبیعی در محتواها گنجانده میشوند تا به موتورهای جستجو کمک کنند که ارتباط محتوای شما را با جستجوهای مختلف درک کنند.
5- تمرکز بر پلتفرمهای شبکههای اجتماعی برای افزایش آگاهی از برند
بیش از 82 درصد از جمعیت ایالاتمتحده حداقل یک پروفایل در شبکههای اجتماعی دارند. فیسبوک روزانه و اینستاگرام ماهانه نزدیک به 2 میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان دارد. این آمار اهمیت گنجاندن شبکههای اجتماعی در استراتژیهای آگاهی از برند شما را دو چندان میکند.
حدود 70 درصد از بازاریابان ادعا میکنند که آگاهی از برند هدف اصلی آنها برای استفاده از شبکههای اجتماعی است. شبکههای اجتماعی اغلب اولین جایی است که مصرفکنندگان، برندهای جدید را کشف میکنند. شما همچنین گزینههای متعددی برای گنجاندن شبکههای اجتماعی در استراتژی بازاریابی کلی خود دارید. میتوانید محتوا را در شبکههای اجتماعی ارسال و آنها را مدیریت کنید و یا از تبلیغات پولی برای دسترسی آنها توسط کاربران بیشتری استفاده کنید.
6- یک لوگو یا شعار قابل تشخیص ایجاد کنید
ایجاد یک لوگو یا شعار قابل تشخیص، راهی عالی برای ایجاد تأثیری قویتر در بین مشتریان بالقوه است. اگر مردم نتوانند برند شما را به خاطر بسپارند، باید برای رشد برند خود مبارزه کنید. شما به یک لوگو یا شعار موثر که کاملاً با برند شما مرتبط است، نیاز دارید. این باید به مصرفکنندگان کمک کند تا آنچه را که شما ارائه میدهید، درک کنند. برای مثال؛ ممکن است از رنگها یا عبارات خاصی استفاده کنید که نمایانگر افرادی باشد که با صنعت شما مرتبط هستند یا ویژگیهایی که میخواهید تبلیغ کنید را شامل شود.
گفتنی است، تئوری رنگ اغلب هنگام ایجاد لوگو یا شعار استفاده میشود. رنگ آبی حس امنیت را ایجاد میکند، سبز با پول و محیط مرتبط است و رنگ قرمز احساس فوریت و هیجان را دارد.
7- با برندهای تثبیت شده با مخاطبان هدف مشابه شریک شوید
در اصل یک شرکت تازه تاسیس، استراتژی رایج برای تبلیغ یک محصول، خدمات یا برند جدید ایجاد میکند. شراکت با یک شرکت دیگر میتواند به انتقال بخشی از اعتماد آنها به برند شما کمک کند. یکی از کلیدهای یافتن یک شریک در برندسازی مشترک، انتخاب یک برند خارج از بازار فوری شماست.
به عنوان مثال؛ گوپرو و ردبول در پروژههای مختلفی با یکدیگر همکاری کردهاند؛ زیرا هر دو برند به مخاطبان مشابهی پاسخ میدهند. با این حال این دو شرکت محصولات مختلفی تولید میکنند. GoPro دوربینهایی را برای جمعیتی که به دنبال ماجراجویی بوده و مخاطب نوشیدنیهای ورزشی Red Bull نیز هستند، تولید میکند.
پیدا کردن یک برند ثابت شده با مخاطبان هدف قابل مقایسه، به شما امکان میدهد تا از موفقیت آنها استفاده کنید. همچنین، ممکن است به شما کمک کند تا مخاطبان بیشتری را جذب کنید. یک شرکت تاسیس شده احتمالاً دسترسی بیشتری خواهد داشت تا بتواند به معرفی برند شما به افراد بیشتری کمک کند.
8- ایجاد یک برنامه ریتارگتینگ برای ایجاد آگاهی بیشتر
مردم به معرفیهایی که توسط دوستان و خانواده انجام میشود، بیشتر از تبلیغات و بازاریابی آنلاین اعتماد دارند. ایجاد یک برنامهی ارجاع میتواند آگاهی برند را افزایش داده و در عین حال اعتماد بیشتری را با سرنخهای بالقوه ایجاد کند. یک برنامهی ارجاع به مشتریان انگیزه میدهد تا محصولات یا خدمات شما را به افراد دیگر معرفی کنند. همچنین آن را به بخشی مفید از استراتژیهای آگاهی از برند شما تبدیل میکند. مشتریانی که از ارجاعات به دست میآورید، نیز احتمال بیشتری دارد که در اطراف شما باقی بمانند. مشتریان ارجاع شده در مقایسه با مشتریانی که از طریق روشهای دیگر بهدست میآورید، 37 درصد نرخ حفظ بالاتری دارند.
9- از اینفلوئنسر مارکتینگ برای افزایش دسترسی خود استفاده کنید
براساس آمار ۷۹ درصد از بازاریابان قصد دارند از اینفلوئنسر مارکتینگ برای دستیابی به مشتریان بیشتری استفاده کنند. اینفلوئنسر مارکتینگ شامل پرداخت پول به فردی با طرفداران اجتماعی زیادی است که با تبلیغ یا معرفی یک محصول، خدمات یا برند را معرفی و پیشنهاد میکنند.
همانند بازاریابی مشترک، اینفلوئنسر مارکتینگ به شما این امکان را میدهد که از محبوبیت برند دیگری برای تبلیغ برند خود استفاده کنید. هزینهی اینفلوئنسر مارکتینگ اغلب به میزان فالوورهای آنها بستگی دارد. اگر بودجه کمی دارید یا بازاری خاص دارید، به دنبال میکرو اینفلوئنسرها باشید. میکرو اینفلوئنسرها 10 تا 50 هزار فالوور دارند و برای شما هزینه کمتری برای مشارکت بازاریابی خواهند داشت.
10- از بازاریابی آفلاین برای افزایش آگاهی از برند استفاده کنید
درست است که اکثر مردم روزانه از اینترنت استفاده میکنند. با این حال، دستیابی به مشتریان در دنیای آفلاین به افزایش شناخت برند کمک میکند. طبق آمار بازاریابی آفلاین، 21 درصد کاهش در ارسال مستقیم ایمیل وجود داشته است. این میزان کاهش رقابت را محدود کرده و درها را برای دسترسی به افراد بیشتری باز میکند. بازاریابی آفلاین به شما کمک میکند با مخاطبان خود با شیوهای مستقیمتر ارتباط برقرار کنید.

کمپینهای رایج بازاریابی آفلاین عبارتند از:
- توزیع بروشور و تراکت
- بیلبوردهای تبلیغاتی
- پوسترها
- رادیو و تلویزیون
تبلیغات رادیویی، تلویزیونی و بیلبوردی اغلب بازدهی عالی خواهند داشت؛ اما نیاز به سرمایهگذاری اولیهی بالاتری نیز دارند. اگر بودجهی محدودی دارید ممکن است، بخواهید با بروشورها شروع کنید. توزیع استراتژیک تراکت منجر به تعامل در زمان واقعی با سرنخهای بالقوه میشود. مطالعات همچنین نشان میدهد که محتوای کاغذی ارتباط قویتری با مغز ایجاد کرده و محتوای شما را موثرتر میکند. آگهیها نیز نمونهای از بازاریابی آفلاین هستند که میتوانند به افزایش آگاهی از برند شما کمک کنند.
چگونه آگاهی از برند را اندازهگیری کنیم
پس از اجرای استراتژیهای آگاهی از برند، باید تلاش و فعالیتهای خود را پیگیری و تجزیه و تحلیل کنید. با این حال، تعریف و بررسی آگاهی از برند اغلب دشوار است و بر اساس معیارهای مشخصی چون نرخ فروش و تبدیل نیست. با این حال، میتوانید از معیارها و منابع موجود برای نظارت بر رشد آگاهی از برند خود استفاده کنید.
برخی از بهترین موارد برای اندازهگیری موفقیت کمپین آگاهی از برند :
- به ترافیک وبسایت توجه کنید.
- حجم جستجو را برای نام تجاری خود بررسی کنید.
- برای ذکر نام تجاری خود هشدار (alerts) فعال کنید.
- برند خود را در پلتفرمهای شبکههای اجتماعی رصد کنید.
- از نظرسنجیها برای سنجش آگاهی برند استفاده کنید.
در اینجا نگاهی دقیقتر میکنیم به نحوهی کمک هر یک از این مراحل به شما تا تصویر بهتری از آگاهی برند خود به دست آورید.
ترافیک وبسایت
معیارهای آگاهی از برند اغلب شامل ترافیک وبسایت میشود. ترافیک وب به شما کمک میکند تا مشخص کنید افراد بیشتری در مورد برند شما مطلع میشوند یا خیر. توجه به direct web traffic بسیار مفید است. ترافیک مستقیم شامل بازدیدکنندگانی است که به جای یافتن سایت شما در شبکههای اجتماعی یا موتور جستجو، آدرس وبسایت شما را در مرورگر خود تایپ میکنند. افزایش ترافیک مستقیم نشان میدهد که افراد بیشتری از برند شما آگاهند و فعالانه به دنبال اطلاعات بیشتر هستند.
حجم جستجو
همچنین باید حجم جستجو را برای نام تجاری خود بررسی کنید. حجم جستجو یک KPI مهم برای آگاهی از برند بوده که برای تشخیص افزایش افرادی است که در جستجوی نام تجاری شما هستند. میتولنید از ابزار برنامهریزی کلمات کلیدی مانند Google AdWords Keyword Planner استفاده کنید. این ابزار میتواند تشخیص دهد که آیا افراد بیشتری به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد برند شما به صورت آنلاین هستند یا خیر
هشدارها (Alerts)
همچنین میتوانید هشدارهای Google را فعال کنید تا هر زمان که نام تجاری شما بهصورت آنلاین ذکر شد، نوتیفیکیشن دریافت کنید. این به شما کمک میکند نقلقولهای آنلاین را دنبال کنید، مانند ذکر نام تجاری خود در مقالات وبلاگ یا سایتهای نقد و بررسی. افزایش استنادهای آنلاین یکی دیگر از شاخصهای افزایش آگاهی از برند شماست.
شبکههای اجتماعی
رشد خود را در پلتفرمهای شبکههای اجتماعی زیرنظر داشته باشید. شما میتوانید نامهای عمومی برند خود را در فیسبوک، توییتر و اینستاگرام جستجو کنید. اگر افراد بیشتری در مورد برند شما صحبت میکنند، احتمالاً تلاشهای بازاریابی شما کارساز خواهد بود.
نظرسنجیها
نظرسنجیها نیز اغلب برای تجزیه و تحلیل آگاهی از برند استفاده میشوند؛ اما در مقایسه با گزینههای قبلی، نظرسنجی به تلاش بیشتری نیاز دارند. میتوانید نظرسنجیها را از طریق ایمیل، وبسایتها، تلفن یا پست ارسال کنید. با انتخابهای تصادفی افراد از آنها بپرسید که آیا با برند شما آشنا هستند یا خیر. گزینهی دیگر بررسی مشتریان پس از تکمیل خریدشان است. از آنها بپرسید که چگونه نام تجاری شما را شنیدهاند تا در مورد اینکه مردم کجا کسبوکار شما را پیدا میکنند، بیشتر بدانید.
کلام آخر
آگاهی برند برای موفقیت یک شرکت حیاتی است. عدم آگاهی، رشد را محدود کرده و از دستیابی کسبوکارها به مشتریان بیشتر و حفظ مشتریان موجود جلوگیری میکند. بدون هویت برند قوی، ممکن است برای جلب علاقه به محصولات یا خدمات خود تلاش کنید.
رشد یک کسبوکار موفق مستلزم آن است که بدانید چگونه آگاهی برند خود را افزایش دهید. با پر کردن فرم مشاوره از در سایت سوال اینجاست که کدام گزینهی هدفگذاری برای دستیابی به آگاهی از برند بهترین است؟ برخی از مؤثرترین استراتژیهای آگاهی برند شامل استفاده از بازاریابی محتوا برای دسترسی به افراد بیشتر و استفاده از کمک اینفلوئنسرها است. همچنین باید به نظارت بر رشد برند خود ادامه دهید. به ترافیک وبسایت، نقلقولهای آنلاین و گپزدن در شبکههای اجتماعی توجه کنید. اگر افراد بیشتری در مورد شرکت شما صحبت میکنند، احتمالاً استراتژیهای آگاهی از برند شما نتیجه خواهد داد.
بدون دیدگاه