جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
بازار کار دیجیتال مارکتینگ در سال 2024

بازار کار دیجیتال مارکتینگ در سال 2024

اولین نکته درباره ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ داشتن برنامه‌ریزی مشخص و جامع است. دیجیتال مارکتینگ برای بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها روشی جذاب و کارآمد برای جذب مشتریان، تعامل با آن‌ها و درنتیجه افزایش فروش است. در تمامی مراحل دیجیتال مارکتینگ آگاهی از برند اهمیت زیادی دارد و یک اصل مهم محسوب می‌شود.

باتوجه‌به گسترش تجارت الکترونیک و توسعه بازاریابی آنلاین آینده خوبی برای این حوزه پیش‌بینی می‌شود. البته درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ به عوامل مختلفی مانند تخصص و مسئولیت‌های افراد در این حوزه بستگی دارد؛ زیرا بازاریابی دیجیتال بسیار گسترده بوده و انواع شاخه‌ های دیجیتال مارکتینگ وجود دارد. در این مقاله از وب‌سایت دکتر علی ناصرحجتی بازار کار دیجیتال مارکتینگ، آینده شغلی و درآمد آن را بررسی می‌کنیم.

بازاریابی دیجیتال و نقش آن در کسب و کارها

تمام فعالیت‌های بازاریابی انجام شده در بستر اینترنت، بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ نام دارد. شرکت‌ها‌، سازمان‌ها و کسب‌وکارهای مختلف از طریق شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، ایمیل مارکتینگ و وب‌سایت‌های متعدد برای ارتباط با مشتریان کنونی خود و جذب مشتریان جدید فعالیت می‌کنند. با توسعه اینترنت در تمامی بخش‌های زندگی انسان و گسترش تجارت الکترونیک بازار کار دیجیتال مارکتینگ وارد فاز جدیدی شده و کسب‌وکارهای مختلف در این صحنه رقابت نزدیکی با رقبای خود دارند. برای پیروزی در این رقابت و کسب سهم مناسب از بازار هدف اغلب کسب‌وکارها وب‌سایت داشته یا در شبکه‌های اجتماعی مختلف عضو هستند.

تمامی این ابزارها و کانال‌ها برای افزایش آگاهی از برند است که درنهایت بتوان تعداد بیشتری از مشتریان را جذب کرد. درحقیقت داشتن کانال‌های ارتباطی آنلاین روشی مؤثر برای برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه و حقیقی بوده و موجب جلب‌اعتماد آنان می‌شود.

با این حساب مشخص است که بازار کار دیجیتال مارکتینگ روند روبه‌رشدی در آینده داشته و می‌توان روی آن به‌عنوان منبع درآمد مناسب حساب کرد. البته باید دقت داشت که حوزه دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده بوده و افراد با تخصص‌های گوناگون در این عرصه مشغول به کار هستند. به همین دلیل درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ به نوع تخصص، فعالیت، سابقه کاری و… بستگی دارد. مهم‌ترین اثرات دیجیتال مارکتینگ بر کسب‌وکارها عبارت‌اند از:

  • افزایش آگاهی از برند
  • افزایش ترافیک وب‌سایت
  • تعامل سازنده با کاربران و مشتریان
  • افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
  • تولید سرنخ (لید) و تبدیل آن‌ها به مشتریان حقیقی
بازار کار دیجیتال مارکتینگ

بازار کار دیجیتال مارکتینگ

در حال حاضر دیجیتال مارکتینگ به صحنه مهمی برای رقابت برندهای مختلف تبدیل شده است و تنها کسب‌وکارهایی در این زمینه موفق هستند که با استراتژی‌ها و اصول بازاریابی دیجیتال آشنا باشند. هدف یک تیم دیجیتال مارکتینگ افزایش آگاهی از برند و جلب‌اعتماد کاربران است که از طریق انتشار انواع مختلف محتوا صورت می‌گیرد.

هدف از این کار تبدیل مخاطبان به مشتریان حقیقی و حفظ آن‌ها است. گرچه بازاریابی سنتی هنوز در سراسر دنیا جایگاه خود را دارد؛ ولی به دلیل توسعه تجارت الکترونیک و مقرون‌به‌صرفه بودن بازاریابی آنلاین، آینده از آن مشاغل مرتبط با بازاریابی دیجیتال است. در یک مقایسه بین بازار کار دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی بهتر این موضوع روشن خواهد شد:

بازاریابی سنتیبازاریابی دیجیتال
هزینه بالامقرون‌به‌صرفه
زمان‌بر بودن نظرسنجینظرسنجی سریع
مسیرهای تبلیغاتی پولیمسیرهای تبلیغاتی رایگان
عمومی بودن تبلیغاتشخصی‌سازی تبلیغات
عدم امکان رصد نتایج بازاریابیامکان رصد نتایج بازاریابی
جذب مخاطب عامجذب مخاطب خاص
عدم امکان دسته‌بندی مخاطبانامکان دسته‌بندی مخاطبان
دشواری در تعامل مشتری و فروشندهسهولت در تعامل مشتری با فروشنده

آمار نشان می‌دهد که تا سال 2028 بازار کار دیجیتال مارکتینگ با 32 درصد رشد مرکب سالانه به ارزش 24 میلیارد دلار افزایش یابد. این موضوع نشان‌دهنده افزایش درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ است و افراد با تخصص‌های مختلف در بازاریابی دیجیتال می‌توانند آینده شغلی خود را در این حوزه تضمین کنند.

همچنین بر اساس داده‌ها، تا سال 2027 کاربران اینترنت به 6 میلیارد نفر خواهد رسید که این امر بر بازار کار بازاریابی آنلاین هم تأثیر مستقیم می‌گذارد. با این حساب دیجیتال مارکتینگ یکی از مهارت‌های برتر در سال 2024 است که می‌تواند ارتقای شغلی خوبی را برای متخصصان شاخه های دیجیتال مارکتینگ رقم بزند.

آمار مهم برای اثبات اهمیت بازاریابی دیجیتال

تحقیقات مختلف نشان‌داده است که در سال‌های پیش رو، بازار کار دیجیتال مارکتینگ در شاخه‌های مختلف روند صعودی دارد. در ادامه آمارهای به‌دست آمده را بررسی می‌کنیم.

  • 66 درصد از مردم بر این باور هستند که بازاریابی ایمیلی بهترین روش برای جذب دوباره لیدها و تبدیل آن‌ها به مشتریان حقیقی است.
  • پیش‌بینی می‌شود که هزینه تبلیغات دیجیتال مارکتینگ در سرتاسر جهان از 300 میلیارد دلار بیشتر شود.
  • در بازاریابی دیجیتال، سئو اهمیت زیادی دارد و تقریباً 43 درصد از ترافیک‌های تجارت الکترونیک ناشی از جستجوهای ارگانیک در گوگل است.
  • بازاریابی موبایلی یکی دیگر از ابعاد مهم دیجیتال مارکتینگ است؛ زیرا امروزه بیشتر از 75 درصد از صاحبان کسب‌وکار برای تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه سرمایه‌گذاری می‌کنند.

باتوجه‌به آمار و آینده مناسب بازار کار دیجیتال مارکتینگ، برای موفقیت در این حوزه باید با موضوعات مهم بازاریابی دیجیتال آشنا و برای دستیابی به بهترین درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ، در یک یا چند زمینه مهارت داشته باشید. باید توجه داشت که شاخه های دیجیتال مارکتینگ متعدد و بسیار گسترده هستند و کسی نمی‌تواند ادعا کند در تمامی زمینه‌ها تخصص دارد. داشتن مهارت و تخصص در یک یا دو زمینه و دانش پایه در برخی دیگر از شاخه‌های بازاریابی دیجیتال می‌تواند آینده شغلی خوبی را برای فعالان این حوزه رقم بزند.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ؛ مهم ترین شاخه های دیجیتال مارکتینگ

بازار کار دیجیتال مارکتینگ؛ مهم ترین شاخه های دیجیتال مارکتینگ

هر روزی که در قرن جدید پیش می‌رویم با شگفتی‌های بیشتری از تکنولوژی روبه‌رو می‌شویم. ظهور اینترنت در زندگی انسان بر تمام ابعاد زندگی تأثیر گذاشته و تجارت یکی از مهم‌ترین مواردی است که تحت‌تأثیر این پدیده قرار گرفته است. تجارت الکترونیک و بازاریابی دیجیتال وابسته به اینترنت هستند و مشاغل جدیدی در حال ظهور و گسترش هستند.

با این روند روبه‌رشد، بازار کار دیجیتال مارکتینگ با رشد فزاینده‌ای روبه‌رو شده و هر روز شاخه‌های جدیدی به آن افزوده می‌شود که در نهایت بر درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ نیز تأثیر می‌گذارد. در ادامه به مهم‌ترین و پرکاربردترین شاخه های دیجیتال مارکتینگ می‌پردازیم.

1. طراحی سایت و لندینگ

می‌توان طراحی سایت را جزء اولین مراحل و شاخه های دیجیتال مارکتینگ نامید. باتوجه‌به گسترش بازار کار دیجیتال مارکتینگ در حوزه بازاریابی موبایلی، امروزه طراحی سایت برای موبایل اهمیت زیادی یافته است. طراحی سایت به دو صورت انجام می‌شود که عبارت‌اند از:

  • استفاده از سیستم مدیریت محتوای آماده: مانند جوملا، وردپرس و پرستا شاپ
  • استفاده از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی: توسط برنامه‌نویسان با زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند پایتون، جاوا اسکریپت و php و زبان‌های نشانه‌گذاری مانند css, html نوشته می‌شوند.

2. بازاریابی محتوا

دومین شاخه در بازار کار دیجیتال مارکتینگ بازاریابی محتوا است که بسیار مهم است. با شنیدن جمله «محتوا پادشاه است» می‌توان به اهمیت این شاخه بازاریابی دیجیتال و نقش آن در درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ پی برد. باتوجه‌به اهمیت بازاریابی محتوا می‌توان با تولید محتوای جذاب و باارزش قیف فروش را طوری تنظیم کنیم تا مشتری از هر قسمت آن که وارد شود بتواند به هدف خود دست یابد.

3. بازار کار دیجیتال مارکتینگ؛ بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization)

سئو یا بهینه‌سازی موتور جستجو یکی دیگر از شاخه های دیجیتال مارکتینگ است که به سه شکل کلاه‌سفید، کلاه خاکستری و کلاه‌سیاه انجام می‌شود. درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ برای فعالان این حوزه بسیار رضایت‌بخش است. سئو خود دارای زیرشاخه‌های دیگری است که عبارت‌اند از:

  • سئو داخلی (Off Page)
  • سئو خارجی (On Page)
  • سئو تکنیکال (technical SEO)

4. بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)

در بازار کار دیجیتال مارکتینگ بازاریابی شبکه‌های اجتماعی نیز بسیار مهم و اثرگذار است. برای این نوع بازاریابی دیجیتال صاحبان کسب‌وکار از طریق شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند تلگرام، اینستاگرام، لینکدین، توییتر، فیس‌بوک و… در جهت جذب مشتری فعالیت می‌کنند. به دلیل آسان‌تر بودن فعالیت در این کانال‌های بازاریابی و حضور تعداد زیادی از کاربران در این شبکه‌ها، فعالیت بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی فرصتی مناسب برای افزایش آگاهی از برند و افزایش ترافیک وب‌سایت است.

5. کمپین و گوگل ادز

برای ورود به بازار کار دیجیتال مارکتینگ، تخصص‌ها و شاخه‌های مختلفی وجود دارد و افراد بر اساس علاقه و مهارت خود می‌توانند در یک یا چند مورد مهارت خود را افزایش دهند. این امر موجب افزایش درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ شده و می‌توان در آن پیشرفت کرد. کمپین تبلیغاتی (Advertising Campaign) و گوگل ادز (Google Ads) از دیگر شاخه های دیجیتال مارکتینگ هستند که نقش مهمی در رشد سریع برندینگ و بهبود جایگاه سایت در صفحه نتایج جستجو (SERP) دارند.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ؛ ایمیل مارکتینگ

6. بازار کار دیجیتال مارکتینگ؛ ایمیل مارکتینگ

بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) همان‌طور که از نام آن مشخص است ارسال ایمیل برای کاربران به‌منظور معرفی، ارائه و فروش خدمات یا محصول است. در بازار کار دیجیتال مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ از آن نظر اهمیت دارد که می‌توان رفتار کاربران را از این طریق پیگیری کرد و به این نتایج رسید که:

  • برای چند کاربر ایمیل ارسال شده است؟
  • چه تعداد از دریافت‌کنندگان، ایمیل را باز کرده‌اند؟
  • چند نفر از کاربران روی لینک موردنظر کلیک کرده‌اند؟

7. موبایل مارکتینگ

با پیشرفت گوشی‌های هوشمند، امروزه بسیاری از افراد از این ابزار برای جستجو در اینترنت استفاده می‌کنند. به همین دلیل بازاریابی موبایلی و توجه به آن اهمیت زیادی در بازار کار دیجیتال مارکتینگ و افزایش آگاهی از برند دارد. برای موفقیت در این شاخه از دیجیتال مارکتینگ باید وب‌سایت شما واکنش‌گرا بوده، سرعت بالایی داشته و UI/UX مناسب روی آن اجرا شود.

8. اس ام اس مارکتینگ

از دیگر شاخه های دیجیتال مارکتینگ اس ام اس مارکتینگ (SMS Marketing) یا بازاریابی پیامکی است. در بازار کار دیجیتال مارکتینگ این شیوه زیرشاخه موبایل مارکتینگ بوده، بسیار مرسوم است و هزینه پایین و تأثیر بالایی دارد. در این نوع بازاریابی می‌توان شماره موبایل‌ها را بر اساس سن، جنسیت، شهر و… دسته‌بندی کرد.

9. بازار کار دیجیتال مارکتینگ؛ ویدئو و پادکست مارکتینگ

به دلیل تنوع و وجود شاخه‌های مختلف در بازاریابی دیجیتال، درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ متنوع بوده و ارزش بالایی دارد. یکی از جدیدترین روش‌های بازاریابی نوین پادکست مارکتینگ و ویدئو مارکتینگ است. در بازار کار دیجیتال مارکتینگ با این روش‌های بازاریابی می‌توان از طریق کلیپ یا پادکست محصول را معرفی و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد. بازاریابی از طریق پادکست نقش مهمی در جهت سوق‌دادن کاربر به یک مسیر خاص دارد. در این روش می‌توان با ارائه دوره رایگان اعتماد کاربر را جلب کرده و او را برای خرید محصول دوره بعدی آماده کنید.

10. تجزیه و تحلیل داده‌ها

آخرین مرحله از بازار کار دیجیتال مارکتینگ آنالیز و تحلیل داده‌ها است. بعد از طراحی سایت، انتشار محتوا، انجام سئو و راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی باید نقاط ضعف و قوت کار خود را بررسی کنید. از طریق آنالیز داده‌ها و پی‌بردن به نقاط قوت و ضعف می‌توان برای دفعات بعدی استراتژی‌های بهتری اتخاذ کرده و درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ را افزایش داد.

درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ

امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از کسب‌وکارها شیوه جدیدی را در پیش گرفته و تجارت الکترونیکی به‌سرعت در حال گسترش است. لازمه تحقق این امر گسترش بازاریابی دیجیتال است که نقش مؤثری در توسعه، دوام و پایداری تجارت آنلاین دارد. با این روند بازار کار دیجیتال مارکتینگ به‌سرعت در حال پیشرفت است.

آخرین نظرسنجی شرکت مکنزی نشان داد که 83 درصد از مدیران ارشد سازمان‌ها و شرکت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که دیجیتال مارکتینگ محرک اصلی برای برنامه‌های بازاریابی و پیشرفت سازمان‌ها و کسب‌وکارها است. درنتیجه درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ هم متأثر از این پیشرفت بوده و آینده امیدبخشی برای آن انتظار می‌رود.

مطالعات نشان می‌دهد که در برخی شاخه های دیجیتال مارکتینگ مانند ایمیل مارکتینگ و سئو با کمبود افراد متخصص روبه‌رو هستیم و لازم است افرادی که به دنبال کسب درآمد بهتر از بازاریابی دیجیتال هستند در این زمینه مهارت‌های لازم را کسب کنند. در ادامه به عوامل مؤثر بر درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ می‌پردازیم.

  • سوابق تحصیلی
  • تجربه کاری مرتبط
  • شرکت محل خدمت شما
  • موقعیت جغرافیایی محل کار شما
  • داشتن مهارت‌های روز بازار کار دیجیتال مارکتینگ
تخصص های دیجیتال مارکتینگ با بیشترین حقوق

تخصص های دیجیتال مارکتینگ با بیشترین حقوق

همان‌طور که گفته شد شاخه های دیجیتال مارکتینگ متعدد هستند و درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ به تخصص و پوزیشن شغلی بستگی دارد. در ادامه به ترتیب موقعیت شغلی و درآمد چند مورد از فعالان بازار کار دیجیتال مارکتینگ می‌پردازیم.

1. کارشناس دیجیتال مارکتینگ

وظیفه یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ توسعه کمپین‌های بازاریابی دیجیتال، مدیریت و نظارت بر آن‌ها است. همچنین مسئولیت مدیریت رسانه‌های اجتماعی، اجرای کمپین‌های تبلیغاتی، استراتژی تولید محتوا، بهینه‌سازی نتایج و گزارش عملکرد از وظایف این موقعیت شغلی در بازار کار دیجیتال مارکتینگ است. در آمریکا میانگین درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ به‌عنوان کارشناس بازاریابی دیجیتال 91.909 دلار است.

2. بازار کار دیجیتال مارکتینگ؛ متخصص سئو

در بازار کار دیجیتال مارکتینگ وظیفه متخصص سئو بهبود رتبه وب‌سایت در موتورهای جستجو و تجزیه تحلیل آن‌ها است. تحقیق درباره کلمات کلیدی، انتشار محتوا و ردیابی عملکرد آن از دیگر وظایف متخصص سئو است. میانگین درآمد مدیر و متخصص سئو در آمریکا 80.538 دلار است.

3. متخصص بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)

اجرا و مدیریت کمپین‌های بازاریابی پولی و شبکه‌های اجتماعی از وظایف متخصص SEM است. تحقیق روزانه درباره کلمات کلیدی، کپی‌رایت، خلق تصاویر بصری، طراحی استراتژی برای کمپین‌ها و نظارت بر عملکرد آن‌ها از وظایف این متخصص فعال در بازار کار دیجیتال مارکتینگ است. میانگین درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ برای متخصص SEM 54.984 و برای فردی با سابقه کاری بالا 76.429 دلار در سال است.

جمع‌بندی

با ظهور و پیشرفت اینترنت در تمام عرصه‌های زندگی انسان بازار کار دیجیتال مارکتینگ هم رونق بسیار یافته و هر روز در حال پیشرفت است. بازاریابی دیجیتال حوزه بسیار گسترده‌ای است و تخصص و مهارت‌های گوناگونی را شامل می‌شود. طراحی سایت، بازاریابی محتوا، ایمیل مارکتینگ و پادکست مارکتینگ چند نمونه از شاخه های دیجیتال مارکتینگ هستند.

با توسعه بازاریابی دیجیتال در عرصه جهانی و رقابت در این حوزه انتظار می‌رود که درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ هم بسیار امیدبخش باشد. البته باید دقت داشت که باتوجه‌به تخصص‌های مختلف در این حوزه مهارت، سابقه و پوزیشن کاری همگی در میزان درآمد تأثیر دارند.

برای موفقیت در بازار کار دیجیتال مارکتینگ تدوین استراتژی‌های کارآمد نقش مهمی دارد و باید از متخصصان دیجیتال مارکتینگ کمک گرفت. دکتر علی ناصرحجتی باداشتن 17 سال سابقه در امور مشاوره مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ، مشاوره برندینگ و… استراتژی‌های موفقی برای موفقیت در بازار و پیش افتادن از رقبا تدوین می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره به صفحه تماس با من مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا