جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
استراتژی محتوا

استراتژی محتوا چیست؟ | مزایای طراحی استراتژی محتوا


Deprecated: DateTime::__construct(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /home/naserhojja/domains/naserhojjati.com/public_html/wp-content/plugins/wp-shamsi/lib/Date/Jalali.php on line 87

Deprecated: DateTime::__construct(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /home/naserhojja/domains/naserhojjati.com/public_html/wp-content/plugins/wp-shamsi/lib/Date/Jalali.php on line 87

موفقیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ و کسب رتبه‌های برتر در نتایج جستجوی گوگل نیازمند تدوین یک استراتژی محتوا است. استراتژی تولید محتوا برنامه‌ای دقیق و جامع برای رسیدن به مخاطبان هدف است. این استراتژی است که تعیین می‌کند برای هر کانال چه نوع محتوایی تولید و توزیع شود.

در انواع استراتژی تولید محتوا مشخص‌کردن اهداف کسب‌وکار، مخاطبان اصلی و نیازهای آن‌ها اهمیت زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین مراحل در برنامه بازاریابی محتوایی تدوین استراتژی های محتوای وب سایت است که مسیر را برای جذب مخاطبان بیشتر روشن کرده و به امور نظم می‌دهد. در این مقاله از وب‌سایت  ناصرحجتی ابعاد مختلف استراتژی محتوا را بررسی می‌کنیم.

تفاوت بین بازاریابی محتوا و استراتژی های محتوا

بسیاری از افراد و حتی برخی فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ دو واژه استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا را به‌جای یکدیگر استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که این دو اصطلاح با یکدیگر متفاوت هستند. منظور از بازاریابی محتوا استفاده از تولید محتوا برای اهداف فروش و بازاریابی است؛ ولی استراتژی‌های محتوا لزوماً بحث تبلیغات نیست.

به‌عبارت‌دیگر بازاریابی محتوا مباحثی همچون تقویم محتوایی، خلق، توزیع و تکرار محتوا را در برمی‌گیرد؛ ولی استراتژی‌های محتوایی با راهنماها و اصول داخلی مرتبط هستند. از طرف دیگر مبحثی به نام استراتژی بازاریابی محتوایی نیز وجود دارد که با اهداف، تحقیقات بازار، چشم‌اندازها، اصول بیرونی و پرسونای مخاطب در ارتباط است.

استراتژی محتوا و مراحل تدوین آن

استراتژی محتوا و مراحل تدوین آن

منظور از استراتژی محتوا برنامه جامعی است که روش ایده‌پردازی، خلق، انتشار، ترویج و مدیریت محتوا را مشخص می‌کند. انواع استراتژی تولید محتوا اهداف، گردش کار، ساختارها، بودجه و قوانین برند موردنظر را مشخص می‌کند. مراحل تدوین استراتژی‌های محتوا از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که عبارت‌اند از:

1. تعیین اهداف محتوایی

اولین قدم در استراتژی محتوا مشخص‌کردن اهداف تجاری است؛ زیرا بدون داشتن هدف مشخص نمی‌توان یک استراتژی کارآمد ایجاد کرد. هدف‌گذاری به اقدامات بعدی جهت داده و استراتژی های محتوای وب سایت را هدایت می‌کنند. در تعیین اهداف محتوایی باید بتوانید به این سؤالات پاسخ دهید که:

  • آیا به دنبال رتبه‌بندی سایت هستید؟
  • آیا هدف شما افزایش ترافیک وب‌سایت است؟
  • آیا به دنبال ایجاد تعامل هستید؟ چه نوع تعاملی؟

ازطریق پاسخ به این سؤالات می‌توان به یک استراتژی بازاریابی اثربخش دست‌یافت.

2. تحلیل دقیق محتواهای موجود

گام بعدی در انواع استراتژی تولید محتوا تجزیه‌وتحلیل دقیق محتواهای موجود و مقایسه آن‌ها با محتواهای رقبا است. این کار موجب می‌شود تا نقاط ضعف و قوت محتوای خود را شناسایی کنید. علاوه بر تحلیل استراتژی محتوایی رقبا، وب‌سایت‌های دیگری را که توجه مشتریان شما را به خود جلب کرده‌اند بررسی کنید.

استراتژی محتوا؛ مشخص کردن پرسونای مشتریان

3. استراتژی محتوا؛ مشخص کردن پرسونای مشتریان

تعیین پرسونای مشتریان از دیگر موارد مهم در انواع استراتژی تولید محتوا است. در این مرحله باید درمورد مشتریان و مخاطبان خود تحقیق کنید و پرسونای آن‌ها را مشخص کنید. متمرکزشدن روی استراتژی محتوا که مخاطبان نامناسب را مورد هدف قرار می‌دهد موجب هدررفتن هزینه و زمان خواهد شد.

4. ایجاد تقویم محتوایی

تقویم محتوایی یک ساختار سازمانی مهم است که موجب همسو شدن تیم محتوا با تاکتیک‌ها و اهداف بازاریابی می‌شود. تقویم محتوایی بر اساس اهداف هر سازمان موارد زیر را در برمی‌گیرد:

  • نویسنده
  • فرمت محتوا
  • عنوان محتوا
  • تاریخ انتشار
  • مخاطب هدف یا پرسونا
  • ددلاین‌های پیش‌نویس، ویرایش، طراحی و توسعه
  • حجم کلمه کلیدی اصلی
  • کلمات کلیدی هدف برای سئو

باید تقویم محتوایی به‌صورت آنلاین در دسترس اعضای تیم قرار گیرد. این تقویم باید همیشه مرتب و قابل‌بررسی باشد تا مشخص شود چه مواردی منتشر شده و چه وظایفی در حال انجام است.

5. تمرکز بر روی کیفیت

وقتی مخاطبان شما به یک محتوا عکس‌العمل مثبت نشان می‌دهند بهترین فرصت برای ایجاد تعامل و برقراری ارتباط با آن‌ها است. به همین دلیل و در راستای متمایزکردن برند خود بهترین استراتژی محتوا را بچینید. یک استراتژی موفق محتوایی موجب می‌شود:

  • منابع، هزینه و زمان خود را برای محتواهای بی‌کیفیت هدر ندهید.
  • بازدیدکنندگان و مخاطبان شما مدت بیشتری در سایت بمانند.
  • محتواهای باکیفیت موجب ساخت لید بیشتر و افزایش ترافیک وب‌سایت خواهند شد.
  • در بین همکاران خود به‌عنوان یک متخصص معروف خواهید شد. درنتیجه می‌توانید بک‌لینک‌های ارگانیک بگیرید.

6. ایجاد فرایند توسعه محتوا

محتوا چیزی نیست که به‌خودی‌خود تولید شود و برای تولید آن نیازمند توسعه استراتژی محتوا هستید. این استراتژی باید دقیق، واضح، ساختاریافته و قابل‌تکرار باشد. داشتن فرایند توسعه انواع استراتژی تولید محتوا موجب خلق محتواهای باکیفیت خواهد شد. این فرایند شامل موارد زیر است:

  • انتخاب عنوان
  • مقدمه
  • پیش‌نویس
  • تحقیق کلمات کلیدی
  • ویرایش متن
  • پیش‌نمایش مرورگر
  • بهینه‌سازی
  • چیدمان
  • انتخاب رسانه
  • انتشار
  • تضمین کیفیت (QA)

تحقیق درباره کلمات کلیدی در استراتژی محتوا

7. تحقیق درباره کلمات کلیدی در استراتژی محتوا

پایه و اساس یک استراتژی محتوایی متمرکز بر سئو، تحقیق کلمات کلیدی است. ازطریق تحقیق کلمات کلیدی می‌توان بدون نوشتن پست‌های تکراری در یک محتوا تمامی موضوعات مهم را پوشش داد. این عامل موجب افزایش بازدید از سایت و افزایش ترافیک خواهد شد. با استفاده از ابزارهایی همچون Semrush و Ahrefs می‌توان مهم‌ترین کلمات کلیدی کسب‌وکار خود را پیدا کنید.

8. ایجاد نقشه سفر مشتری

بعد از تعیین مخاطبان و پرسونای مشتریان خود نقشه سفر مشتری را در قیف فروش مشخص کنید. این کار موجب تقویت کسب و کار با کمک بازاریابی دیجیتال می‌شود. برای این کار باید به این سؤالات پاسخ دهید:

  • مشتریان بالقوه از کدام صفحات بیشتر بازدید می‌کنند؟
  • مشتریان و مخاطبان شما به دنبال چه اطلاعاتی هستند؟
  • رفتار مشتریان بالقوه چگونه است؟
  • سؤالات مشتریان هنگام جستجو در صفحات کدام است؟
  • محتوای تولیدشده چگونه به کاربران و مشتریان ارائه می‌شود؟

توجه به سفر مشتری در قیف مشتری و با پاسخ به سؤالات بالا می‌توان یک استراتژی محتوای دقیق و روشن تدوین کرد.

9. انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا

یکی دیگر از مراحل مهم تدوین انواع استراتژی تولید محتوا ایجاد یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است. لازمه تولید حجم عظیمی از محتواها داشتن یک سیستم مدیریتی قوی است. از این طریق می‌توان انواع مختلف محتوا شامل پست‌های وبلاگ، ویدئو، فایل‌های صوتی، عکس، پادکست و… را خلق، سازماندهی و منتشر کرد.

10. ایجاد تخصص، اعتبار و اعتماد

در حوزه دیجیتال مارکتینگ یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر افزایش نرخ تبدیل، ترافیک وب‌سایت، وفاداری مشتری و… اعتماد به برند است. بر این اساس لازم است با افزایش آگاهی برند و نشان دادن تخصص برند خود در تمام بخش‌های استراتژی محتوا اعتماد مخاطبان خود را افزایش دهید.

تخصص، اعتبار و اعتماد (EAT) یک مجموعه کامل و مهم از اصول بنیادین برای جستجوی گوگل است. گرچه سرواژه EAT یک سیگنال مستقیم برای رتبه‌بندی نیست؛ ولی بسیاری از فاکتورهای رتبه‌بندی در الگوریتم گوگل آن‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند. به همین دلیل بهبود تخصص، اعتبار و اعتماد به‌صورت غیرمستقیم روی سئوی سایت تأثیر مثبت دارد.

تولید و انتشار محتوای طولانی

11. تولید و انتشار محتوای طولانی

دیگر استراتژی محتوا برای افزایش بازدید از سایت انتشار محتوای طولانی است. در بحث از ترافیک ارگانیک و رتبه بندی گوگل محتواهای طولانی و باکیفیت همیشه برگ برنده را در دست دارند. تحقیق انجام شده توسط Semrush نشان می‌دهد که محتوای طولانی موجب افزایش 3 برابری ترافیک، افزایش 3.5 برابری بک لینک و افزایش 4 برابری اشتراک‌گذاری می‌شود.

احتمالاً این سؤال برای شما پیش می‌آید که در استراتژی های محتوای وب سایت چگونه محتوای طولانی رتبه بندی در گوگل را افزایش می‌دهد؟ در پاسخ باید گفت که محتوای طولانی، کلمات کلیدی بیشتری را پوشش داده و به سؤالات بیشتری نیز پاسخ می‌دهد.

این موضوع موجب ارتقاء جایگاه محتوا در صفحه نتایج موتورهای جستجو می‌شود. از طرف دیگر در انواع استراتژی محتوا، محتواهای طولانی بیشتر به اشتراک گذاشته شده و بک لینک بیشتری نیز دریافت می‌کنند. استفاده از قالب‌های محتوایی متنوع مانند ویدئو، عکس و اینفوگرافیک موجب جذاب‌تر شدن محتوا خواهد شد.

12. تعیین شاخص های کلیدی عملکرد

در بین انواع استراتژی محتوا شاید بتوان تعیین شاخص‌های کلیدی عملکرد را به‌عنوان مهم‌ترین بخش از انواع استراتژی تولید محتوا نام برد. با استفاده از شاخص‌های کلیدی عملکرد می‌توان از درصد موفقیت استراتژی، نقاط ضعف و قوت آن مطلع شوید. با استفاده از این فاکتور می‌توانید عملکرد خود برای رسیدن به اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت را تعیین کنید.

مزایای طراحی استراتژی محتوا

دو نمونه از مهم‌ترین مزایای طراحی استراتژی محتوا افزایش میزان فروش کالا یا خدمات و جلب‌توجه مخاطبان است. برای رسیدن به این اهداف باید محتواهایی تولید شود که دارای استراتژی‌های برنامه‌ریزی‌شده باشند. مهم‌ترین مزایای طراحی انواع استراتژی تولید محتوا عبارت‌اند از:

  • رقابت با رقبا و پیشی‌گرفتن از آن‌ها
  • افزایش آگاهی از برند یا Brand Awareness
  • جلب‌توجه مخاطبان نسبت به نام برند
  • بهبود رتبه وب‌سایت در موتورهای جستجوی گوگل
  • افزایش بازدید از وب‌سایت و افزایش ترافیک آن
  • رفع ابهامات موجود و پاسخ به سؤالات کاربران
  • معرفی جامع محصولات و خدمات
  • ارتقای شبکه‌های اجتماعی کسب‌وکار شما

تأثیر استراتژی های محتوای وب سایت روی سئوی سایت

تأثیر استراتژی های محتوای وب سایت روی سئوی سایت

تدوین یک استراتژی محتوا که از تمام استانداردهای کیفی لازم پیروی کند نقش زیادی در جذب مخاطبان و مشتریان بالقوه دارد. این موضوع به گوگل و سایر موتورهای جستجو نشان می‌دهد که شما به‌عنوان صاحب برند به مخاطبان و مشتریان خود ارزش می‌دهید و برای جلب‌توجه آن‌ها زمان و هزینه صرف می‌کنید. این عامل نقش مهمی در سئوی سایت و بهبود رتبه برند شما در صفحه نتایج دارد.

انواع استراتژی تولید محتوا

انواع استراتژی تولید محتوا به هدف فرد از تولید محتوا بستگی دارد. به همین دلیل تدوین استراتژی های محتوای وب سایت به شکل‌های مختلف انجام می‌شود که عبارت‌اند از:

1. آگاهی بخشی

در این بخش از راهبرد تولید محتوا هدف شما افزایش آگاهی برند و جذب بازدیدکنندگان بیشتر است. این عامل در نهایت موجب راهیابی مخاطب به قیف فروش و خرید می‌شود. این استراتژی همان دهانه قیف فروش است که هدفش آگاهی‌بخشی، بهبود اعتبار سایت و افزایش آگاهی برند است.

2. فروش

هدف استراتژی محتوا در این بخش فروش مستقیم کالا یا خدمات به مشتریان است. هدف از تدوین انواع استراتژی تولید محتوای فروش جذب مخاطبان جدید نیست؛ بلکه تلاش می‌کند مخاطبان و مشتریان بالقوه را به خدمات یا محصولات ارائه شده در سایت علاقه‌مند کند. با این استراتژی مخاطبان به مشتریان حقیقی تبدیل شده و خرید انجام می‌شود. در این نوع استراتژی، محتواها به‌گونه‌ای هستند که به سؤالات مخاطبان پاسخ داده و مسیر خرید و چالش‌های احتمالی آن توضیح داده می‌شوند.

3. تفکرات رهبری استراتژی محتوا

یکی دیگر از استراتژی های محتوای وب سایت مربوط به تفکرات رهبری است و زمانی از آن استفاده می‌شود که شما در یک موضوع کاملاً متخصص هستید و قصد دارید تجربه سالیان خود را به‌صورت محتوا تولید کنید. در این استراتژی محتوا فرایندها به‌صورت قدم‌به‌قدم توضیح داده می‌شوند، پیش‌بینی دقیقی از آینده حوزه کسب‌وکار شما مشخص می‌شود و در پایان درباره موضوعات مرتبط توضیحات تخصصی و دقیقی ارائه می‌شود.

این نوع استراتژی برای افراد یا شرکت‌هایی که در بازارهای سرمایه فعالیت می‌کنند بسیار مناسب است. تدوین استراتژی تفکرات رهبری نشان‌دهنده تخصص بالای شما در حوزه کاری‌تان است. ازطرف دیگر اگر شما رهبر بازار باشید محتوای تولیدشده توسط کانال‌های دیگر به‌صورت رایگان توزیع می‌شود.

مراحل تولید یک محتوای ارزشمند

مراحل تولید یک محتوای ارزشمند

یکی از بخش‌های مهم استراتژی محتوا، تولید محتوای باکیفیت برای افزایش ترافیک سایت، افزایش فروش و… است. در انواع استراتژی های تولید محتوا با استفاده از نکات کلیدی زیر می‌توان محتوایی ارزشمند و جذاب برای مخاطبان تولید کرد. نکات کلیدی عبارت‌اند از:

  • تحقیق: تحقیق درباره بازار هدف یا پرسونای مخاطبان، درک نیازها و خواسته‌های آنان که از طریق مصاحبه ذی‌نفعان با مدیران محتوا و ارزیابی عینی می‌توان به این هدف دست‌یافت.
  • توسعه طرح محتوا: برای این منظور باید طرح محتوای شما یک مدل تجاری باشد و اهداف محصول را نیز در برگیرد. محتوای تولیدشده شعار و نماد برند شما است و باید بیشترین تلاش را برای خلق یک محتوای جذاب به‌کار ببندید. در مرحله بعد نیز کانال‌ها و پلتفرم‌های ارتباطی که محتوای خود را ارائه می‌دهید مشخص کنید.
  • تعیین معیارهای مهم: در استراتژی محتوا، تعیین معیارهای مهم برای تولید محتوا نیز اهمیت زیادی دارد. معیارهایی مانند نرخ مشارکت، نرخ تبدیل یا افزایش ترافیک ارگانیک سایت از جمله این موارد هستند.
  • حفظ محتوا: آخرین بخش از تولید محتوا در مجموعه استراتژی های محتوای وب سایت حفظ محتوا است. این بخش نیز اهمیت زیادی دارد و باید بتوان محتوا را همواره جذاب، جاری و مناسب نگاه داشت. می‌توان از طریق وب آنالیتیکس از برنامه‌ریزی برای پیگیری دوره‌ای محتوا اطمینان حاصل کرد.

جمع‌بندی

یکی از مهم‌ترین اجزای استراتژی بازاریابی، استراتژی محتوا است. این استراتژی تعیین می‌کند که چه چیزی، توسط چه کسی، چگونه، در کجا و چه زمانی برنامه‌ریزی شود تا با آن بتوان با مخاطبان خود تعامل سازنده برقرار کرد. برای تدوین انواع استراتژی تولید محتوا باید اطلاعات لازم درباره سفر مشتری، پرسونای مخاطبان، تقویم‌های تولید محتوا، نوع محتوا و… را کسب و آن‌ها را اجرا کرد.

برای دستیابی به اهداف کسب‌وکار خود مانند افزایش آگاهی برند، ترافیک وب سایت و افزایش فروش باید استراتژی های محتوای وب سایت خود را با تمرکز بر اصول سئو تدوین کنید. تعیین اهداف، تعیین کلمه کلیدی، ایجاد نقشه سفر مشتری و ایجاد فرایند توسعه محتوا بخش‌هایی از استراتژی‌های تدوین محتوا هستند.

علی ناصرحجتی از جمله بهترین مشاوران و مدیران کسب‌وکار در زمینه مارکتینگ هستند که در طول 17 سال فعالیت خود پرونده‌های موفقی در زمینه مشاوره کسب‌وکار دارند. آقای ناصرحجتی با ارائه بهترین مشاوره‌های تخصصی مرجعی مطمئن برای مقابله با چالش‌های کسب‌وکار است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره به صفحه تماس با من مراجعه کنید.


Deprecated: DateTime::__construct(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /home/naserhojja/domains/naserhojjati.com/public_html/wp-content/plugins/wp-shamsi/lib/Date/Jalali.php on line 87

Deprecated: DateTime::__construct(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /home/naserhojja/domains/naserhojjati.com/public_html/wp-content/plugins/wp-shamsi/lib/Date/Jalali.php on line 87

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا