جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
برندینگ

برندینگ چیست؟ | تاثیر branding بر کسب و کارها

برندسازی یا برندینگ را می‌توان مهم‌ترین هدف هر کسب‌وکار نامید که نقش اساسی در دستیابی به اهداف کسب‌وکار دارد. ازطریق Branding می‌توان تجربه مثبت در ذهن مشتریان ایجاد کرده و تعداد مشتریان وفادار را افزایش داد. این مجموعه فعالیت‌ها برای ساخت، توسعه، حفظ و ارتقای برند و فروش بیشتر محصول یا خدمات یک شرکت یا سازمان انجام می‌شود.

افزایش اعتبار کسب‌وکار، برقراری ارتباط با مخاطب هدف، حفظ مشتریان کنونی و جذب مشتریان جدید برخی از نمونه‌های تاثیر Branding بر کسب و کارها هستند. درنتیجه ارزشمند‌شدن برند و افزایش وفاداری مشتری موجب ایجاد ثبات در کسب‌وکار شده و تاثیر برندینگ بر فروش نمایان می‌شود. در این مقاله از وب‌سایت دکتر علی ناصرحجتی، Branding و نقش آن در موفقیت کسب‌وکارها را بررسی می‌کنیم.

برند چیست؟

قبل از پرداختن به واژه برندینگ ابتدا باید بدانیم برند چیست. منظور از برند یک ویژگی یا مجموعه‌ای از ویژگی‌های مرتبط با یکدیگر است که یک سازمان یا شرکت را از دیگر سازمان‌ها و شرکت‌ها متمایز می‌کند. برندها از نام، لوگو، عبارت تبلیغاتی، لحن برند و طراحی خاص تشکیل شده‌اند. همچنین باید گفت که تجربه کلی مشتری از یک کسب‌وکار با برند در ارتباط است.

آشنایی با مفهوم برندینگ و هدف از آن

آشنایی با مفهوم برندینگ و هدف از آن

روند ایجاد یک هویت مستقل، ویژه و متمایز در ذهن مشتریان و مخاطبان هدف برندینگ نام دارد. ساخت برند لوگو، نام برند و تگ لاین نمونه‌هایی از هویت بصری و ظاهری کسب‌وکار هستند؛ ولی Branding در لایه‌های عمیق‌تر و درونی هر کسب‌وکار اتفاق می‌افتد.

برندسازی ارزش‌های متمایز یک کسب‌وکار را نمایان می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند با تمرکز بر ساخت یک هویت ممتاز در ذهن مشتریان تثبیت شده و بر انتخاب آنان تأثیر بگذارند. درحقیقت ایجاد اثر مثبت در ذهن مخاطبان و مشتریان نتیجه نهایی و کلیدی برندسازی و تاثیر Branding بر کسب و کارها است. مجموعه اهدافی که از طریق برندینگ دنبال می‌شوند را می‌توان به این صورت بیان کرد:

  • ایجاد وفاداری در مشتریان قدیمی
  • تشویق مخاطبان برای خرید محصول یا خدمات و جذب مشتریان جدید
  • معرفی و تثبیت کسب و کار با بیان پیام، شعار و داستان برند
  • تعیین و تعریف جایگاهی متمایز در مقایسه با رقبای خود

دلایل اهمیت برندینگ

برند، هویت هر کسب‌وکار و از مهم‌ترین دارایی‌های آن محسوب می‌شود. این سرمایه مهم با هویت‌بخشی به کسب‌وکار موجب ماندگاری آن شده و مشتریان را برای استفاده از برند شما تشویق می‌کند. برای دستیابی به این اهداف باید برندسازی قوی باشد. مهم‌ترین مزایای برندینگ عبارت‌اند از:

  • افزایش ماندگاری محصولات
  • هویت بخشیدن به کسب‌وکار
  • اثرگذاری روی تصمیم مشتری برای خرید
  • توانمندسازی تبلیغات مربوط به برند
  • دستیابی به بهترین تاثیر Branding بر کسب و کارها

انواع Branding

کسب‌وکارهای مختلف به روش‌های گوناگون برای برندسازی اقدام می‌کنند تا تاثیر Branding بر کسب و کارها را افزایش دهند. برندینگ انواع محصول یا خدمات را در سطوح مختلف را دربر می‌گیرد. به همین دلیل با طیف‌های مختلفی از انواع Branding روبه‌رو می‌شویم. انواع مختلف برندسازی عبارت‌اند از:

  • دیجیتال برندینگ (Digital Branding): ساخت برند در دنیای دیجیتال و برقراری تعامل سازنده با مخاطبان و مشتریان در فضای دیجیتال و آنلاین به روش‌های مختلف انجام می‌شود. مانند: طراحی سایت، برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی یا فعالیت در شبکه‌های اجتماعی
  • برندسازی مشارکتی (Co-Branding): همکاری دو برند برای دستیابی به اهداف و منافع مشترک
  • برندسازی شخصی (Personal Branding): تعیین شخصیتی فرد، برقراری ارتباط با مخاطبان در کانال‌های ارتباطی مختلف مانند شبکه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و… برای کسب اعتبار و ارتقای سطح کاری و اجتماعی
  • برندسازی شرکتی یا سازمانی: ایجاد هویت سازمان یا شرکت از طریق مشخص‌کردن چهارچوب‌های رفتاری، دیداری و کلامی، مشخص کردن راه‌های ارتباطی مشتریان با سازمان، ایجاد فرهنگ سازمانی و حس وفاداری در کارمندان
  • برندسازی خدمات و محصولات: انتخاب نام برند برای محصول یا خدمات یک کسب‌وکار، طراحی هویت بصری و چهارچوب‌های تبلیغات در فضای آنلاین و آفلاین با هدف تأثیرگذاری بر مخاطبان و افزایش فروش
  • نوسازی برند: نوسازی یا بازسازی برند با تغییر کامل در فرایند کلی برند که شامل تغییر در طرح، رنگ، لحن و شخصیت برند است.
  • برندسازی جغرافیایی: استفاده از این نوع برندینگ برای ارائه محصول یا خدمات در منطقه خاص به مشتریان هدف
  • برندسازی داخلی: برندسازی برای افزایش تعامل کارکنان برای تقویت حمایت از برند
تاثیر  Branding بر کسب و کارها

تاثیر  Branding بر کسب و کارها

هدف از برندینگ جلب اعتماد اولیه مشتریان و مخاطبان و همچنین برقراری ارتباط دوجانبه و پایدار است. از طریق برندسازی می‌توان برای کسب‌وکار خود ارزش آفرینی کرده و از طرف مخاطبان موردتأیید قرار بگیرید. برخی دیگر از موارد تاثیر Branding بر کسب و کارها عبارت‌اند از:

  • نماد کیفیت محصول یا خدمات و افزایش سودآوری
  • احساس نزدیکی و صمیمیت با مخاطبان و مشتریان هدف
  • ایجاد انگیزه در کاربران و تحریک احساسات آنان برای وفاداری به برند

برندها به مشتریان خود کمک می‌کنند تا محصولاتی را که به آن نیاز دارند یا از آن‌ها سود می‌برند، شناسایی و خریداری کنند. برندسازی اعتبار محصول یا خدمات شما را چنان ارتقا می‌دهد که خریداران به ندرت محصولات بدون برند را خریداری می‌کنند. ایجاد و مدیریت برندها مهم‌ترین مهارت بازاریابان است تا از طریق آن به سودآوری بالا و سهم مناسب از بازار هدف دست یابند.

مشتریان همواره با برندهای معتبر و محبوب تعامل دارند و با انتخاب محصول یا خدمات برندهای خاص وفاداری و اطمینان خود را به آن‌ها نشان می‌دهند. تاثیر برندینگ بر فروش موضوعی غیرقابل انکار است چرا که نقش مهمی در روند تصمیم‌گیری مشتریان برای خرید دارد.

مراحل Branding کدامند؟

توسعه تجارت الکترونیک موجب شده تا رقابت در این حوزه نیز بسیار داغ باشد. رقبا برای موفقیت در این میدان با اتخاذ انواع استراتژی بازاریابی اثر بخش تلاش می‌کنند با کسب سهم مناسب از بازار به سودآوری بالایی دست یابند. برندینگ یکی از فرایندهای اساسی و مهم در حوزه تجارت است و کسب‌وکارهای بدون برند یا برند ضعیف نمی‌توانند در این عرصه موفق باشند.

تجربه کسب‌وکارهای مختلف همگی تأثیر برندینگ بر فروش، افزایش اعتبار و مخاطبان هدف را نشان داده است. برای دستیابی به نتایج مطلوب و پایدار در بازار هدف باید اصول مهم Branding را رعایت کرد. مراحل اصلی و مشترک برندسازی عبارت‌اند از:

  • طراحی لوگو: نماد، تصویر، هویت برند، شعار و مشخصه اصلی کسب‌وکار که در ذهن مخاطب تثبیت می‌شود. لوگو می‌تواند امضا یا تصویر گرافیکی باشد.
  • طراحی پیام یا شعار برند: باید مشخص کنید که محصول یا خدمات و در کل منافع کسب‌وکار و برند شما برای مخاطبان چیست. این پیام باید به‌صورت پیامی کوتاه به مخاطبان منتقل شود.
  • لحن برند: در سومین مرحله از برندینگ بر اساس شخصیت برند خود لحن برند را انتخاب کنید. لحن برند می‌تواند دوستانه یا رسمی باشد. از طریق این صدا نیز، تاثیر Branding بر کسب و کارها آشکار می‌شود.
  • صداقت: صداقت نقش مهمی در جلب اعتماد و وفاداری مشتریان دارد. اگر انتظاری را در مشتریان ایجاد می‌کنید باید توانایی برآورده کردن آن را نیز داشته باشید. درغیراین‌صورت نه‌تنها برند خود را بی ارزش می‌کنید؛ بلکه نتیجه تلاش‌هایتان نیز از بین می‌رود.
  • به‌روزرسانی: برای موفقیت در بازار رقابتی امروز به روز بودن بسیار مهم است. کسب‌وکار شما همواره باید حرکت رو به جلو داشته باشد تا از رقبا عقب نمانده و سود متناسب با تلاش خود را بدست آورید.
آشنایی با اصطلاحات برندسازی

آشنایی با اصطلاحات برندسازی

در فرایند برندینگ اصطلاحاتی وجود دارد که فعالان این حوزه باید با آن‌ها آشنا باشند. این اصطلاحات ارزش و اهمیت برندسازی را نیز مشخص می‌کنند. اصطلاحات مربوط به برندسازی عبارت‌اند از:

  • آگاهی از برند
  • شخصیت برند
  • توسعه برند
  • مدیریت برند
  • ارزش گذاری برند
  • اعتماد به برند
  • شهرت برند

تاثیر برندینگ بر فروش

آمار نشان می‌دهد که بیشتر از 80 درصد از افراد هنگام خرید یک محصول یا خدمات به برند توجه می‌کنند. برای بسیاری از این افراد مهم است که از چه برندی خرید می‌کنند که این موضوع نشان‌دهنده تاثیر Branding بر کسب ‌و کارها است. به همین دلیل برندسازی موضوع مهمی در پیشرفت و سودآوری هر کسب‌وکار است و Branding موفق می‌تواند یک کسب‌وکار را از رقبای خود متمایز کند. مهم‌ترین مواردی که نشان‌دهنده تاثیر برندینگ بر فروش هستند عبارت‌اند از:

  • ایجاد اعتماد: مشخص است که بسیاری از افراد هنگام خرید کالا یا خدمات ترجیح می‌دهند از برندهای معتبر خرید کنند. اعتماد به برند فرایندی است که با تلاش و رعایت قوانین  Branding حاصل می‌شود.
  • خلق تمایز: یک برندسازی قوی موجب می‌شود تا یک کسب‌وکار نسبت به رقبای خود متمایز شود. برای ایجاد این تمایز و دستیابی به تاثیر برندینگ بر فروش باید از خود پرسید: چه اقدامی از طرف من موجب می‌شود تا مشتریان از بین تمام رقبا برند من را انتخاب کنند؟
  • جذب مشتریان جدید: یک برندسازی موفق موجب می‌شود تا علاوه بر حفظ مشتریان قبلی، مشتریان جدید هم به سوی شما جذب شوند. وقتی برندینگ طبق قوانین استاندارد باشد و با حفظ کیفیت، کاربران را جذب کنید از طریق مشتریان وفادار و بازاریابی دهان به دهان مشتریان جدیدی جذب خواهید کرد.
  • افزایش تأثیر تبلیغات: مطرح‌شدن یک برند، جذب مشتریان بیشتر و آشنایی تعداد بیشتری از کاربران با برند موردنظر موجب می‌شود تا تبلیغات مختلف کسب‌وکار موردنظر تأثیر بیشتری بر جذب مخاطبان داشته باشد. به همین دلیل افزایش تأثیر تبلیغات موجب افزایش تاثیر  Branding بر کسب‌ و کارها می‌شود.
  • افزایش بهره‌وری کسب‌وکار: با افزایش استقبال مخاطبان و مشتریان، محبوبیت برند افزایش یافته و رضایت کارکنان نیز بیشتر می‌شود. درنتیجه کارکنان با علاقه بیشتری کار کرده و بهره‌وری کسب‌وکار افزایش می‌یابد.

دیجیتال برندینگ و اهمیت آن

منظور از دیجیتال برندینگ طراحی و ساخت برند در فضای مجازی است. متخصص حوزه Digital Branding از طریق تولید انواع محتوای متنی، ویدئویی، حضور در رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها و…برند مورد نظر را به مخاطبان معرفی می‌کند. متخصصان Digital Branding با آگاهی از پتانسیل فضای اینترنت، کسب اطلاعات لازم درباره بازار هدف و تحلیل داده‌ها بهترین استراتژی‌ها را برای برندسازی در پیش می‌گیرند.

دیجیتال برندینگ با افزایش ارزش تجاری یک کسب‌وکار آن را به سوی موفقیت در بازار سوق می‌دهد. همچنین افزایش آگاهی از برند موجب افزایش ترافیک وب‌سایت و افزایش تاثیر Branding بر کسب و کارها می‌شود. با یک برندسازی شاخص و موفق می‌توان سبک متفاوتی برای کسب‌وکار خود ایجاد کرده و در بازارهای هدف شناخته شوید.

از دیگر موارد تاثیر برندینگ بر فروش ایجاد تجربه سازگار با برند برای مشتریان است. در دنیای تجارت کسب‌وکارهایی موفق هستند که با مخاطبان هدف خود ارتباطی عاطفی برقرار کنند. این رابطه عاطفی ناشی از برقراری تعامل سازنده با مشتریان است که با جلب اعتماد، آن‌ها را به طرفداران حقیقی تبدیل می‌کند.

استراتژی های Branding

استراتژی های Branding

برندینگ مسیری پیچیده است که برای انجام آن باید یک برنامه‌ریزی دقیق، استاندارد و اصولی داشت. برندسازی موفق نیازمند تدوین و اجرای استراتژی‌های برندسازی است. برای افزایش تاثیر Branding بر کسب و کارها باید این استراتژی‌ها را دنبال کرد که عبارت‌اند از:

1. شناخت مشتریان

در کسب‌وکار شناخت پرسونای مشتری اهمیت زیادی دارد. برای برقراری تعامل سازنده با مشتریان هدف باید آن‌ها را شناسایی کرده و اهداف، نیازها و خواسته‌هایشان را ارزیابی کنید. برای این مرحله می‌توانید این سؤالات را مطرح کنید:

  • خواسته یا نیاز کاربران هدف چیست؟
  • چه عواملی به آن‌ها انگیزه می‌دهد؟
  • چه چیزی درباره برند ما آن‌ها را جذب کرده است؟

2. توجه به دارایی های بصری

تجربه بصری برای مشتریان اهمیت زیادی دارد و برای صاحبان کسب‌وکار دارایی محسوب می‌شود. مواردی مانند لوگو، پالت رنگ‌ها، طراحی وب‌سایت، نوع بسته‌بندی، فونت، تایپوگرافی و… همگی دارایی های بصری محسوب می‌شوند و در میزان تاثیر برندینگ بر فروش نقش دارند.

3. قدردانی از مشتریان

از دیگر استراتژی‌های برندسازی سپاسگزاری از مشتریان است که تصویر برند را در ذهن آنان تقویت می‌کند. برای این هدف می‌توان به شیوه‌های مختلف مانند هدیه‌دادن، ارائه تخفیف‌های ویژه و… از آن‌ها تشکر کرد. همچنین با ارسال پیام تبلیغاتی می‌توان از آن‌ها قدردانی کرد. این مورد بازاریابی پیامکی محسوب شده و بسیار اثرگذار است. تشکرکردن از مشتریان موجب ایجاد روابط و تعامل سازنده و بلندمدت با مشتریان شده و تاثیر Branding بر کسب و کارها افزایش می‌یابد.

جمع‌بندی

رقابت در دنیای تجارت و کسب‌وکار هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود و فعالان این حوزه برای دستیابی به سودبالا و کسب سهم مناسب از بازار هدف از استراتژی‌های مختلف استفاده می‌کنند. برندینگ یکی از ابزار مهم برای موفقیت در کسب‌وکار است و به نوعی هویت و سرمایه هر کسب‌وکار محسوب می‌شود. Branding فرایند ایجاد یک هویت مستقل، ویژه و متمایز در ذهن مشتریان و مخاطبان هدف است.

ارتقای محصول یا خدمات موردنظر و ماندگاری در ذهن مشتریان از جمله موارد تاثیر Branding بر کسب و کارها است. این عامل با افزایش مزیت رقابتی، متمایز‌شدن در بین رقبا و افزایش اعتماد مشتریان موجب افزایش فروش می‌شود. به همین دلیل تاثیر برندینگ بر فروش ازطریق برندسازی قوی و افزایش آگاهی از برند آشکار می‌شود.

برندسازی موفق نیازمند تدوین و اجرای استراتژی‌های اثربخش است تا بتوان به اهداف کسب‌وکار دست یافت. برای این منظور مشاوره با متخصصان این حوزه بهترین راهکار است تا بتوان هویتی قوی و توانمند برای کسب‌وکار خود ایجاد کرد. دکتر علی ناصرحجتی از مشاوران و فعالان باتجربه در حوزه مشاوره برندینگ و دیجیتال برندینگ، مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ و… هستند که با ارائه بهترین مشاوره و راهکارها صاحبان کسب‌وکارها را راهنمایی می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره به صفحه تماس با من مراجعه کنید.

برندینگ چیست؟

روند ایجاد یک هویت مستقل، ویژه و متمایز در ذهن مشتریان و مخاطبان هدف برندینگ نام دارد.

استراتژی‌های موفق Branding چیست؟

شناخت پرسونای مشتریان، توجه به دارایی‌های بصری و قدردانی از مشتریان

تاثیر برندسازی بر فروش چیست؟

متمایز شدن از رقبا، جذب مشتریان جدید، ارزش‌گذاری برند و ایجاد اعتماد و وفاداری مشتریان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا