جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند

5 ترند بازاریابی که باید در استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند خود در سال 2024 به آن‌ها توجه کنید

شروع هر کسب‌وکاری با مجموعه‌ای از تصمیمات و اقدامات سخت مانند شناسایی مشتریان بالقوه، تعیین استراتژی‌های تولید و توزیع محصولات، استخدام و… گره‌خورده است. استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند یکی از مهم‌ترین این تصمیمات است. لازم به ذکر است که ترند بازاریابی در بازسازی برند نقش بسیار مهمی دارد. ممکن است در ابتدا فکر کنید که ایجاد تغییر در هویت و لوگوی تجاری‌تان باعث ایجاد حس دوگانگی در مشتریان شود؛ اما تجربه خلاف این امر را ثابت کرده است.

حتی محبوب‌ترین برندهای دنیا هم به سراغ استراتژی‌های ریبرندیگ یا بازسازی برند خود می‌روند. انجام این کار نه‌تنها لطمه‌ای به کسب‌وکار آن‌ها وارد نمی‌کند؛ بلکه موجب جلب رضایت مخاطبین بیشتری هم می‌شود. برای آشنایی بیشتر با اهمیت استفاده از ترند بازاریابی در ریبرندینگ تا انتهای این مقاله از وب‌سایت دکتر علی ناصرحجتی همراه ما باشید.

بازسازی برند یا ریبرندینگ چیست؟

لازم است بدانید که ریبرندینگ (Rebranding) زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت لوگو یا رنگ‌سازمانی، شعار تبلیغاتی، چشم‌انداز، مأموریت، ارزش‌ها، نام تجاری، مخاطبان هدف یا بازار خود را تغییر دهد. این کار باهدف ایجاد هویت برند جدید در ذهن سرنخ‌ها، مشتریان، رقبا و شرکا انجام می‌گیرد.

استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند به برندها کمک می‌کند تا مخاطبان جدیدی را جذب کنند، پاسخگوی نیازهای مشتریان باشند، مزیت رقابتی ایجاد کنند و آگاهی از برند را افزایش دهند. در واقع هدف ترند بازاریابی در بازسازی برند معمولاً احیای مجدد برند، مدرن و به‌روزشدن و مرتبط جلوه‌دادن برند با نیازهای مشتریان است.

استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند؛ اهمیت ریبرندینگ

استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند؛ اهمیت ریبرندینگ

طبق گزارش Forbes، کسب‌وکار شما هفت ثانیه فرصت دارد تا اولین تأثیر را در ذهن مخاطب بگذارد. به نظرتان اولین چیزی که نظر مخاطب را جلب می‌کند چیست؟ احتمالاً لوگو و عناصر برندینگ مرتبط (مانند بسته‌بندی یا طراحی برند تاچ پوینت‌ها). گاهی اوقات برندها به علت استفاده از لوگوی اشتباه، نام دشوار یا نامناسب و یا نداشتن چشم‌انداز و مأموریت مشخص توجه مشتریان را جلب نمی‌کنند.

به‌طورکلی ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که دائماً در حال تغییر است؛ به همین دلیل است که شرکت‌ها نیز برای جذب مشتریان جدید نیاز به تغییر دارند. این امر با استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند امکان‌پذیر است. توجه داشته باشید که برای ساخت هویت برندی به‌یادماندنی کافی است کسب‌وکار خود را نو کنید، یک لوگو یا نام جدید طراحی کنید، یا اهداف، مأموریت و چشم‌انداز جدیدی را برای کسب‌وکار خود تعریف نمایید. علاوه بر موارد بیان شده ریبرندینگ کسب‌وکار بیانگر پویایی شما است و نشان می‌دهد که به نیازهای مشتریان توجه می‌کنید و خودتان را با آن‌ها تطبیق می‌دهید.

ریبرندینگ چه مزایایی دارد؟

استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند دارای مزایای بسیاری برای کسب‌وکارها است. از جمله مهم‌ترین مزایای ترند بازاریابی در بازسازی برند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. جذب مخاطب جدید

استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند به شما فرصت می‌دهد که از تجربیات به‌دست‌آمده طی سال‌ها استفاده کنید. در حقیقت مزیت اصلی آن افزایش شانس تعامل با مخاطبان جدید است. درصورتی‌که ترند بازاریابی در بازسازی برند موفق باشد باعث می‌شود به‌درستی با مخاطب‌هایتان ارتباط برقرار نمایید و موردتوجه مردم قرار بگیرید.

2. مطابقت بهتر

توجه داشته باشید که مهم نیست برندتان چند ساله است همیشه باید آن را به‌روز نگه دارید و روندهای جدید بازاریابی را دنبال کنید. وقتی همیشه به‌روز باشید اعتماد مشتریان را جلب می‌کنید و برندتان را در صدر بهترین‌ها نگه می‌دارید.

3. مزایای استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند؛ بهبود شناخت برند

درگیرکردن احساسات مردم از طریق یک داستان یا فیلم واقعی سبب می‌شود همیشه در ذهن مشتریان باقی بمانید. طبق تحقیقات انجام شده اثبات شده که مشتریان بیشتر از شرکتی خرید می‌کنند که احساسات خاصی را برانگیخته می‌کند یا با ایده‌های آن‌ها مطابقت دارد.

بهبود رتبه Google

4. بهبود رتبه Google

باتوجه‌به این واقعیت که سئو بعد از بازاریابی ایمیلی، رتبه دوم را در فهرست فرایندهای افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI) دارد، سرمایه‌گذاری بر روی شرکت جهت ایجاد یک نام تجاری قوی تصمیم درستی است. درصورتی‌که مشتریان با برند جدید شما ارتباط برقرار کنند و آن را بشناسند می‌توانید مطمئن باشید که گوگل هم شما را خواهد شناخت.

برای مثال استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند موفق شرکت Neil Patel سبب شد که تعداد کاربران وب‌سایت این شرکت در چند ماه از 240,839 به 454,382 برسند؛ اگر لازم است حضور آنلاین خود را در فرایند ترند بازاریابی در بازسازی برند قرار دهید. در این صورت می‌توانید طراحی وب‌سایت را عوض کنید، بازاریابی محتوا را شروع کنید و غیره.

5. فرصتی برای جبران نواقص و کمبودها با استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند

درصورتی‌که مأموریت، چشم‌انداز و استراتژی مشخصی ندارید، می‌توانید آن‌ها را در فرایند استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند مجدد به وجود آورید. در حقیقت با ایجاد شفافیت در ساختارها می‌توانید مناسب‌ترین کارکنان را استخدام کرده و گردش کاری آن‌ها را منظم کنید، تمامی فرایندهای شرکت را مدیریت کرده و تصمیم‌های درستی بگیرید.

بیشتر بخوانید: ارائه بهترین تجربه مشتری با کمک ساخت شخصیت برند

5 ترند بازاریابی در استراتژی ریبرندینگ در سال 2024

به‌طورکلی باید گفت که در سال 2024 شما به استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند قدرتمندی نیاز دارید که سبب شود تا برند شما به سمت هدفی که دارد حرکت کند و مزیت رقابتی شما را در بازار مستحکم‌تر نماید. اگر بازاریاب و مدیر با درایتی هستید احتمالاً با ترند بازاریابی در بازسازی برند در سال 2024 آشنا هستید. ما در این مقاله، به بررسی 5 مورد از این ترندها خواهیم پرداخت. زمانی که برنامه اجرایی خود را با توجه به این ترندها طراحی و اجرا کنید رسیدن به اهداف سازمانی، بیش از هر زمان دیگری میسر خواهد بود.

1. استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند؛ بازاریابان، برند خود را به شیوه‌های مختلفی مدرنیزه می ‌کنند

دو عامل تغییرات جدید و تحولات گسترده در هویت برند، تنها فاکتورهایی نیستند که موجب فعالیت ریبرندینگ در سال 2024 می‌شوند. امروزه بسیاری از شرکت‌ها در حال اجرای برنامه‌های مختلفی هستند تا بتوانند برند خود را با هنجارها و انتظارات اجتماعی (که به سرعت نیز در حال تغییر هستند) همسو سازند. اگر تصمیم دارید تا برندی داشته باشید که مناسب مخاطبان مدرن است به سه راه‌کار زیر توجه کنید:

  • تجربیات حضوری خود را، دیجیتالی کنید
  • از لوگوهای بولدشده، سرزنده و/یا ساده استفاده کنید
  • از این موضوع مطمئن شوید که پیام برند شما، پیام خوشایند و فراگیری است

تجربه ‌های همه‌ جانبه برند، دیگر به عنوان یک گزینه اختیاری به حساب نمی‌آیند

2. تجربه ‌های همه‌ جانبه برند، دیگر به عنوان یک گزینه اختیاری به حساب نمی‌آیند

یک ترند بازاریابی در بازسازی برند در سال 2024 این است که به عنوان یک بازاریاب بتوانید داستان برند خود را به نحوی بیان کنید که به مخاطبان، منتقل شود و بتواند نیازهای آن‌ها را برآورده کند. در حقیقت تجربه‌های همه‌جانبه برند می‌توانند شیوه‌های ارتباطی و تعاملی مؤثرتری را به شما ارائه دهند. این تجربه‌ها می‌توانند در قالب رویدادهای شگفت‌انگیز، محتوای آنلاین قابل مصرف، بسته‌بندی‌های منحصر به فرد و ویدیوهای جذاب باشند.

همچنین ممکن است که بخواهید به‌منظور معرفی برند خود به دنیا، از استراتژی راه‌اندازی “بیگ بینگ” استفاده کنید. حتی می‌توانید از استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند تدریجی که مبتنی بر ارتباطات است استفاده نمایید تا بتوانید میزان وفاداری مصرف‌کنندگان را افزایش دهید. در واقع تمامی این رویکردها می‌توانند به شما کمک کنند تا تجربه همه‌جانبه‌ای را در برند خود ایجاد نمایید. نکته کلیدی که باید به آن توجه داشته باشید آن است که باید پیام خود را به‌صورت مستقیم و از طریق تمامی کانال‌هایی که مخاطبان شما بیشتر وقت خود را در آن جا می‌گذرانند، منتقل کنید. نباید منتظر باشید که مخاطبان، خودشان به شما مراجعه نمایند.

این نکته را به یاد داشته باشید که امروزه هیچ‌چیزی به اندازه رسانه‌های اجتماعی نمی‌تواند تجربه همه‌جانبه‌ای را ایجاد نماید. پلتفرم‌هایی همچون اینستاگرام، توییتر، تیک‌تاک، فیس‌بوک و لینکدین می‌توانند از طریق محتوای جذاب، نامحدود و قابل اشتراک خود، مصرف‌کنندگان را دائماً در حال حرکت قرار دهند. از آن جایی که این رسانه‌ها امروزه به‌عنوان بسترهای اصلی تبلیغات و تجارت تبدیل شده‌اند، عاقلانه خواهد بود که از آن‌ها به‌عنوان بستری جهت دستیابی به مخاطبان به شیوه‌ای جذاب و همه‌جانبه استفاده نمایید.

3. شرکت‌ ها در پرتو “استعفای بزرگ”، اقدام به احیای برند کارفرما می‌کنند

دو عنصر کلیدی در هر طرح استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند مناسب داشتن استراتژی برای آموزش کارمندان و تعامل مناسب با آن‌ها است. ترند بازاریابی در بازسازی برند فرصت مناسبی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا به بررسی این موضوع بپردازید که چرا کارمندان بالقوه فعلی شما باید زمان، استعداد و انرژی خود را در شرکت شما صرف کنند. شما می‌توانید به نکاتی همچون دیجیتالی کردن نحوه کار خود، بازنگری در محیط‌های اداری سنتی، ارائه فرصت‌هایی برای دورکاری و افزایش حقوق به‌منظور باقی‌ماندن در صحنه‌ رقابت، توجه کنید.

به‌طورکلی به این موضوع فکر کنید که چرا وفادارترین کارمندان شما، در شرکت شما می‌مانند. فرهنگ شرکت خود را تعریف کرده و از آن برای جذب استعدادهایی استفاده کنید که می‌توانند به اصول برند شما عمل کنند.

افزایش فعالیت‌های M&A با تمرکز بر توسعه برند

4. افزایش فعالیت‌های M&A با تمرکز بر توسعه برند

درصورتی‌که شرکت شما به دنبال ادغام و تملیک (M&A) است احتمالاً دلیل آن توسعه گسترده و تغییر برند است. درگذشته اکثر شرکت‌ها جهت رشد تجارت فعلی خود و افزایش حجم آن از M&A استفاده می‌کردند؛ اما امروزه شرکت‌ها از M&A به‌عنوان شیوه‌ای برای توسعه فعالیت‌های خود در فضاهای حاشیه‌ای و عرضه مجموعه کاملاً جدیدی از کالاها و خدمات استفاده می‌کنند.

درصورتی‌که استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند شما شامل تغییر هویت برند است نیاز است تا دلایل آن را هم به کارمندان و هم به سهام‌داران توضیح دهید. از مدیرعامل بخواهید تا با تشریح اهداف کسب‌وکار، حمایت خود را از ریبرندینگ اعلام نماید. کلید ایجاد اعتماد در سرمایه‌گذاران نکته زیر است:

شفاف‌بودن درباره‌ این موضوع که چگونه قرار است M&A بر فرهنگ، ارزش‌ها و اهداف بلندمدت شما تأثیر بگذارد.

5. امروزه خطرات و ریسک‌ها بیش از هر زمانی دیگر در کمین شما هستند

توجه داشته باشید که ترند اخیر را نمی‌توان به‌عنوان یک ترند واقعی به‌حساب آورد. در واقع تمامی رهبران کسب‌وکارها از این موضوع آگاه هستند. نیازهای بازاریابی به‌سرعت در حال تغییر هستند و این موضوع موجب می‌شود تا کسب‌وکارها در زمینه عرضه سریع‌تر پروژه‌ها به بازار، تحت‌فشار بیشتری قرار گیرند. امروزه برنامه‌های سالانه بازاریابی، جای خود را به برنامه‌های سه‌ماهه و حتی ماهانه داده‌اند. در واقع دیگر هیچ رویکرد استراتژیک یکسانی وجود ندارد. امروزه تنها یک موضوع مطرح است: چیزی که کار می‌کند و چیزی که کار نمی‌کند.

این موضوع به معنای آن است که تیم بازاریابی شما با هزاران شیوه مختلف روبه‌رو است. به همین علت نیز اضافه‌کردن نیازهای مرتبط با پیاده‌سازی استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند به طرح‌های فعلی می‌تواند منتهی به فرسودگی شغلی شود؛ حتی بدتر، ممکن است ریبرندینگ شما متوقف شود و پیش از آن که بتوانید آن را به پایان برسانید، سرعت رشد خود را از دست بدهد.

دو راه برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد. در ابتدا باید متعهد شوید که تمامی فرایند ریبرندینگ را در اختیار داشته باشید. برای این کار باید به فردی که عضو تیم پیاده‌سازی و اجرای طرح است، این قدرت را بدهید که تصمیم‌گیری کرده و پروژه را به سمت جلو هدایت کند. این موضوع می‌تواند از بحث‌های مختلفی که ممکن است با سهام‌داران داخلی رخ دهد جلوگیری کند.

دومین نکته آن است که باید بپذیرید که رفع تمامی نیازهای ریبرندینگ توسط صرفاً تیم داخلی، غیرممکن است. در واقع شما باید از طریق استخدام آژانس‌های مختلف بازاریابی، مشاوران ریبرندینگ، فروشندگان و پشتیبانان و غیره از این موضوع اطمینان حاصل نمایید که ریبرندینگ شما به آن نتیجه دلخواهی که به دنبال آن هستید، خواهد رسید.

جمع‌بندی

باتوجه‌به مطالب بیان شده باید گفت که ترند بازاریابی در بازسازی برند اهمیت فراوانی در صنعتی که در آن فعالیت دارید و هم‌اکنون در حال شکل‌گیری است، دارد. استراتژی ریبرندینگ یا بازسازی برند برای به‌تصویرکشیدن داستان منحصربه‌فرد کسب‌وکار شما طراحی می‌شود؛ به همین علت نیز برنامه اجرایی شما باید منعکس‌کننده اهداف و جهت‌گیری‌های استراتژیک شما باشد.

شما باید در حین بررسی ترندهایی که می‌توانند بر برنامه‌های ریبرندینگ شما تأثیر بگذارند، اهداف تجاری را در اولویت ذهنی خود قرار دهید. در نهایت نیز، تنها از عناصری استفاده نمایید که می‌توانند به پیشبرد اهداف برند شما در سال 2024 کمک به سزایی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اهمیت استفاده از ترند بازاریابی در ریبرندینگ می‌توانید از طریق تماس با ما با کارشناسان ما و دکتر علی ناصرحجتی که از مشاوران مجرب و باسابقه در زمینه مشاوره برندینگ و دیجیتال برندینگ، مشاوه مدیریت، مشاوره عارضه یابی و آموزش سازمانی و… است در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا