جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
رسانه های اجتماعی نوظهور

کانال‌ ها و ترندهای رسانه‌ های اجتماعی نوظهور

امروزه همه مردم جهان، بخش قابل‌ملاحظه‌ای از زمان روزانه خود را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند و به نحوی این رسانه‌ها به بخش تفکیک‌ناپذیر زندگی ما تبدیل شده‌اند. نقش رسانه‌ها در زندگی روزمره انسان‌ها، روابط آن‌ها و حتی ارتباطات کاری باعث ظهور شبکه‌های جدید و ترند شدن آن بین مردم شده است. رسانه های اجتماعی نوظهور با طراحی خلاقانه و جذاب نفوذ بیشتری داشته و توانسته‌اند مخاطبان گسترده‌تری را جذب کنند.

شبکه های اجتماعی ترند شده حجم بالایی از محتوا را در بر می‌گیرند، ازاین‌رو برای جذب مخاطب بیشتر، برقراری ارتباط با مشتریان و موفق شدن در رقابت، باید اهداف خود را مشخص نمایید و راهبردهای بازاریابی متناسب با رسانه را به کار بگیرید. آگاهی از ترندهای شبکه های اجتماعی به تدوین راهبرد بازاریابی و برجسته‌سازی کسب‌وکار کمک می‌کند. در ادامه این مقاله از وب‌سایت دکتر علی ناصرحجتی به معرفی رسانه های ترند می‌پردازیم.

رسانه های اجتماعی نوظهور

رابطه بین رسانه و مردم شکل سنتی و قدیمی خود را ازدست‌داده و نقش پر رنگی در همه بخش‌های زندگی پیدا کرده است. رسانه های اجتماعی نوظهور به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی فردی و اجتماعی هر فردی تبدیل شده است. برخی از این رسانه های نوظهور و ترند در ادامه آمده است.

1. فیس‌بوک Facebook Spaces

بر اساس آخرین آمار، فیس‌بوک در صدر همه شبکه‌های اجتماعی قرار دارد و همچنان محبوب‌ترین اپلیکیشن در میان رسانه های اجتماعی نوظهور است. بیش از 3 میلیارد نفر از این برنامه به‌صورت ماهانه استفاده می‌کنند و در واقع 37 درصد از جمعیت جهان کاربران فیس‌بوک هستند. بر اساس آمار تخمین زده شده توسط کارشناسان درآمد تبلیغات فیس‌بوک تا سال 2026 از 200 میلیون دلار فراتر خواهد رفت.

یکی از شبکه‌ های اجتماعی ترند شده قابلیت جدید فیس‌بوک Spaces است. این قابلیت در فضای مجازی آواتارهای کاربران را کنار هم قرار می‌دهد و با استفاده از آن می‌توان حساب کاربری فیس‌بوک را از حالت پیام متنی خارج کرد و به فضایی گسترده متصل کرد. در اپلیکیشن Facebook Spaces زبان بدن، آواتار و صدا دخیل هستند و حداکثر چهار نفر می‌توانند با ورود به اکانت شخصی خود وارد یک فضای مشترک شوند و به گفتگو، برقراری تماس تصویری، ثبت سلفی‌های مجازی، ترسیم شکل‌های مختلف و مشاهده ویدئوهای 360 درجه بپردازند.

2. رسانه های اجتماعی نوظهور؛ یوتیوب

یوتیوب پلتفرمی برای اشتراک‌گذاری ویدئو است که در آن کاربران ساعت‌های زیادی از زمان روزانه خود را صرف تماشای ویدئو می‌کنند. یوتیوب دومین جایگاه را در میان رسانه های اجتماعی نوظهور دارد و پس از گوگل به‌عنوان یک موتور جستجوی بزرگ شناخته می‌شود. برای برندها و صاحبان کسب‌وکاری که به دنبال بازاریابی ویدئویی هستند این پلتفرم بهترین گزینه است. تبلیغات YouTube محتوا را به‌راحتی در سراسر جهان به اشتراک می‌گذارد و به یک استراتژی شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است.

اینستاگرام

3. اینستاگرام

اینستاگرام به‌عنوان یک شبکه اجتماعی بصری در رده سوم محبوب‌ترین شبکه ‌های اجتماعی نوظهور دنیا قرار گرفته است. در این پلتفرم کاربران می‌توانند طیف گسترده‌ای از محتوا را به اشتراک بگذارند و به‌وسیله عکس یا فیلم محصولات یا خدمات خود را تبلیغ کنند و به نمایش بگذارند. استوری یکی از قابلیت‌های ترند شده اینستاگرام است که با محتوای کوتاه و جذاب میلیون‌ها بار دیده می‌شود.

4. شبکه های اجتماعی ترند شده؛ Medium

یکی دیگر از رسانه های اجتماعی نوظهور مدیوم است که توسط دو تن از بنیان‌گذاران توییتر توسعه پیدا کرده است. این پلتفرم رایگان برای خواندن، نوشتن و ارتباط با کاربران دیگر طراحی شده است و می‌توان آن را بستری برای ارائه ایده‌ها و داستان‌های افراد در فضای اینترنت و اشتراک‌گذاری آن با دیگران دانست.

باتوجه‌به استراتژی‌هایی که پلتفرم مدیوم در طی سال‌های اخیر داشته توانسته روند قابل‌قبول و شتاب افزایشی داشته باشد. این پلتفرم دارای دو استراتژی مهم ایجاد یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی رایگان و ساده و پرداخت پول به عده خاصی از کاربران است. مدیوم با استانداردهای وبلاگ‌نویسی و سیستم مدیریت محتوا برای نوشتن داستان‌های کوتاه و مانیفست‌ها مناسب است.

بیشتر بخوانید: استراتژی محتوا چیست؟ | مزایای طراحی استراتژی محتوا

5. رسانه های اجتماعی نوظهور؛ AR/VR

دیگر شبکه های اجتماعی ترند شده در سال‌های جدید واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) هستند. واقعیت افزوده ادغام اطلاعات دیجیتال با محیط کاربران در زمان واقعی است در حالی که واقعیت مجازی یک محیط کاملاً مصنوعی بوده و با نرم‌افزار ایجاد می‌شود. کاربران واقعیت افزوده می‌توانند تجربه یک محیط واقعی با اطلاعاتی که در قالب آن تولید می‌شود را داشته باشند.

کاربرد واقعیت افزوده ارائه اطلاعات اضافی به کاربران، کمک به تصمیم‌گیری و سرگرمی آنها و یا تغییر بصری محیط‌های طبیعی است. مزیت اصلی این رسانه توانایی ترکیب دنیای واقعی با اجزای دیجیتال و سه‌بعدی است. تفاوت بزرگی که بین AR و VR وجود دارد این است که در واقعیت افزوده از محیط دنیای واقعی استفاده می‌شود و تنها اطلاعات مجازی روی آن قرار می‌گیرد درحالی‌که واقعیت مجازی کاربر را در یک محیط کاملاً مجازی جدید و شبیه‌سازی‌شده قرار می‌دهد.

واقعیت مجازی با نرم‌افزار ایجاد می‌شود و با استفاده از یک هدست با حسگرهای بینایی و صدا به وجود می‌آید.  VR مغز کاربران را به یک‌دنیای مجازی عادت می‌دهد تا آن را به‌عنوان یک محیط واقعی بپذیرند.

IRL

6. IRL

یکی از رسانه های اجتماعی نوظهور که با داشتن پخش زنده اینترنتی جای خود را در صنعت‌های مختلف بازکرده است و کاربردهای فراوانی دارد،  IRLاست. IRL مخفف عبارت In Real Life هست. این پلتفرم برای به‌اشتراک‌گذاری زندگی واقعی و روزمره افراد با هزاران نفر به‌صورت پخش زنده طراحی گردیده است. لحظاتی چون پخش زنده ایونت‌ها و مراسم اجتماعی، گیم استری مینگ و موزیک به‌صورت زنده به اشتراک گذاشته می‌شود.

7. رسانه های اجتماعی نوظهور؛ تیک تاک

یکی دیگر از ترندهای شبکه اجتماعی اشتراک‌گذاری ویدئو با فرم کوتاه در برنامه تیک‌تاک TikTok (معروف به Douyin در چین) است. این پلتفرم در سال 2017 راه اندازی شد و به سرعت به یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی تبدیل گردید. تیک تاک پربازدیدترین سایت اینترنتی است که در میان نسل z بسیار محبوب است؛ اگر مخاطبان هدف شما از این نسل هستند، این پلتفرم بهترین انتخاب برای شما است.

رسانه های اجتماعی نوظهور؛ ترندهای شبکه های اجتماعی کدام‌اند؟

دانستن ترندهای شبکه های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا از رقبای خود پیشی بگیرید و برنامه‌های راهبردی خود را در جهت پیشرفت‌های شغلی متناسب با این ترندها تعیین کنید. اگر چه هر سال ترندهای جدید وارد پلتفرم‌های مختلف می‌شود؛ اما اگر بدانید در اطرافتان و دنیا چه می‌گذرد از رقابت جا نمی‌مانید و همگام با تغییرات موفق خواهید شد. از جمله این ترندها به موارد زیر می‌توان اشاره کرد.

1. محتوای زودگذر (Ephemeral Content)

دامنه توجه مردم کم شده است پس با تولید محتوا در زمان کم می‌توان توجه آنان را جلب نمود. این محتوا برای مدت‌زمان کوتاهی در دسترس قرار می‌گیرد و بعد از گذشت زمان یک‌روزه ناپدید خواهند شد. استوری‌های اینستاگرام و اسنپ چت نمونه‌های کاملی از این نوع محتوا هستند. مردم ساعت‌ها وقت خود را صرف دیدن استوری‌ها می‌کنند چرا که محتوای آن‌ها کوتاه، تعاملی و اعتیادآور هستند.

2. توسعه تجارت اجتماعی

برای توسعه تجارت اجتماعی، برندها از رسانه های اجتماعی نوظهور  مانند اینستاگرام، پینترست و فیس‌بوک استفاده می‌شود. این پلتفرم‌ها به یک مسیر خرده‌فروشی جدید برای برندها تبدیل شده‌اند و محصولات را برای خریدوفروش به نمایش می‌گذارند. روزبه‌روز قدرت شبکه‌های اجتماعی بیشتر می‌شود و به طور متوالی در حال تکامل هستند. برندها و بازاریابان با استفاده از امکانات شبکه‌های مجازی چون پست‌های خریدوفروش، ویترین‌های اینستاگرام و سایت‌های فروش از تجارت اجتماعی به نفع خود بهره می‌برند.

3. محتوای ویدئویی در فضای آنلاین

ویدئوی کوتاه همچنان در رسانه های اجتماعی نوظهور پادشاه است و بیشترین سلطه را دارد. محتوای ویدئویی یکی از انواع تعامل محتوا بوده که دارای تنوع گسترده از ویدئوهای کوتاه و محبوب استوری‌ها و تیک‌تاک گرفته تا محتوای طولانی‌تر در یوتیوب است. بر اساس مطالعات انجام شده بیش از 82 درصد از کل محتوای آنلاین را محتوای ویدئویی تشکلیل می‌دهد، این نوع محتوا در آینده محتوای رسانه اجتماعی نقش موثری دارد.

بازاریابی توسط اینفلوئنسر

5. بازاریابی توسط اینفلوئنسر

بازاریابی توسط اینفلوئنسر را می‌توان یک‌روند جدید و روبه‌رشد دانست که در سال‌های اخیر بسیار مطرح شده است. اینفلوئنسرها به‌واسطه دنبال‌کنندگان بالا و تأثیری که دارند بر رسانه های اجتماعی نوظهور سلطه دارند. روند بازاریابی اینفلوئنسر این‌گونه است که تعداد اینفلوئنسرها در رسانه اجتماعی روبه‌افزایش است و هزینه‌هایی که کسب‌وکارها بابت بازاریابی اینفلوئنسرها خرج می‌کنند نیز بیشتر می‌شود.

کاربرد شبکه‌های اجتماعی از حوزه برقراری ارتباط و تبادل عکس و ویدئو فراتر رفته است و به پلتفرم خرده‌فروشی در حوزه خدمات مشتری و تبلیغات تبدیل گردیده است. برندها خدمات خود را از طریق ترندهای شبکه اجتماعی در معرض دید قرار می‌دهند و مشتریان نیز از طریق همین رسانه‌ها به برندها دسترسی پیدا می‌کنند.

6. شخصی سازی (Personalization) در رسانه های اجتماعی نوظهور

یکی دیگر از کاربردهای شبکه های اجتماعی ترند شده شخصی‌سازی برندها در شبکه اجتماعی است. هدف‌گذاری و سفارشی‌سازی پیشرفته توسط پلتفرم‌های رسانه اجتماعی برای بازاریابان فراهم می‌شود که به‌موجب آن تبلیغات مناسب در زمان مناسب در اختیار مصرف‌کنندگان مناسب قرار می‌گیرد.

پلتفرم‌های رسانه اجتماعی محصولات موردنیاز و موردعلاقه شما را می‌فهمند و متناسب با آن محصولات مشابه از برندهای مختلف را در اختیار شما قرار خواهند داد. در پلتفرم اینستاگرام شما هر چقدر کلیک بیشتری روی تبلیغات و یا یک محتوای خاص داشته باشید، این برنامه از اولویت‌ها و رفتار آنلاین شما شناخت بیشتری خواهد داشت و تمامی محتوا را مطابق با علایق شما شخصی‌سازی می‌کند.

7. رسانه های اجتماعی نوظهور و هدف‌گذاری محلی (Local Targeting)

ترند دیگر این روزها باب‌شدن سئوی محلی توسط برندهای محلی است تا بتوانند به ترافیک ارگانیک دست پیدا کنند. هدف‌گذاری محلی در حکم همان سئوی محلی در رسانه اجتماعی است. هدف‌گذاری مکان محور یا محلی به برندها در جذب افراد از منطقه جغرافیایی مشخص کمک بزرگی می‌کند. این برندها برای جذب مخاطب محلی از نشان‌گذاری جغرافیایی (Geo-tagging) پست‌ها و استوری‌ها در شبکه های اجتماعی ترند شده استفاده می‌کنند. با مشخص‌شدن مکان محتوای شبکه اجتماعی به طور طبیعی مخاطب محلی جذب خواهد شد.

از دیگر ترندها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازاریابی پیامکی و قدرت‌گرفتن پیام‌رسان‌ها
  • استفاده از گوش‌دادن به رسانه اجتماعی (Social listening) در راهبردهای بازاریابی
  • افزایش استفاده از ویدئو
  • افزایش استفاده از پخش زنده
  • افزایش استفاده از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی
  • افزایش تجارت اجتماعی
  • قدرت‌گرفتن سازندگان محتوا
  • انجام تبلیغات رسانه های اجتماعی با اهداف محدود
  • افزایش محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی
  • تولید محتوا توسط کاربران

کانال های سم زدایی دیجیتال

کانال های سم زدایی دیجیتال

اعتیاد به اینترنت و درگیرشدن دائمی با رسانه های اجتماعی نوظهور باعث مطرح‌شدن کانال‌های سم‌زدایی دیجیتال شده است. برای اتصال به اینترنت و استفاده از شبکه‌های مجازی دیگر محدودیتی وجود ندارد و در هر نقطه‌ای امکان‌پذیر است. کانال‌های سم‌زدایی دیجیتال باهدف قطع ارتباط خود با دنیای آنلاین و یا به‌حداقل‌رساندن میزان استفاده به وجود آمده‌اند.

شخص در این راه تصمیم می‌گیرد از گشتن در شبکه‌های مجازی خودداری کند و استفاده از انواع وسایل الکترونیکی یعنی گوشی‌های هوشمند، کامپیوتر، تلویزیون و تبلت را کاهش دهد تا بتواند بدون حواس‌پرتی بر لحظه حال تمرکز کند. رایج‌ترین چیزهایی که در طول سم‌زدایی دیجیتال افراد از آن اجتناب می‌کنند شامل موارد زیر می‌شود:

  • گوشی‌های هوشمند، تبلت، لپ‌تاپ و کامپیوتر
  • ایمیل‌ها
  • پیام‌های متنی
  • تماشای تلویزیون
  • بازی‌های ویدئویی

جمع‌بندی

رسانه های اجتماعی نوظهور نسبت به گذشته نقش پررنگ‌تری در زندگی انسان‌ها ایفا می‌کنند و بر کلیه بخش‌های زندگی فردی، اجتماعی و کسب‌وکار تأثیر گذاشته‌اند. شبکه های اجتماعی ترند شده Facebook Spaces، AR/VR،IRL، توییتر، لینکدین و اینستاگرام حجم بالایی از محتوا را در برمی‌گیرند و با نمایش گذاشتن محتوای جذاب و کوتاه به پیشرفت کسب‌وکارها کمک می‌کنند. برای پیشرفت در حوزه کاری و شکست رقبا باید عملکرد و روند این رسانه‌ها را دانست.

با آگاهی از آخرین ترندهای شبکه های اجتماعی می‌توانید محصول خود را به بهترین شکل در سراسر جهان تبلیغ کنید و در حوزه کسب‌وکار خود موفق شوید. فضای مجازی اگرچه مزیت‌های زیادی به همراه داشته؛ اما استفاده اعتیادگونه از آن نگران‌کننده است و کانال‌های سم‌زدایی دیجیتال را مطرح کرده است. برای موفقیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ و کسب‌وکار خود می‌توانید از مشاوره‌های دکتر علی ناصرحجتی کمک بگیرید. بهره‌گرفتن از آموزه‌های یکی از برترین متخصصان و صاحبان فن به شما این فرصت را می‌دهد تا با تصمیم‌گیری صحیح اهداف خود را مشخص نمایید و در جهت پیشرفت گام بردارید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره از طریق صفحه تماس با من اقدام نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا