جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
بخش‌بندی ایمیل

بخش‌بندی ایمیل و شیوه‌های هدف‌گیری

بخش‌بندی ایمیل ابزاری بسیار قدرتمند در انواع متدهای بازاریابی به شمار می‌آید. در واقع هر شرکتی در تلاش است که در هنگامی که ایمیل‌های تبلیغاتی به‌سرعت توسط کاربران حذف می‌شوند، با به کارگیری استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ توجه مشتریان را به کسب‌وکار خود جلب کنند.

توجه به ویژگی های پروفایل مشتری در ایمیل مارکتینگ همچون موقعیت جغرافیایی، رفتار وی در هنگام خرید، سن، جنسیت، شغل و… همگی از عواملی هستند که در موفقیت بازاریابی تاثیر گذار خواهند بود. در ادامه این مطلب از وب‌سایت دکتر ناصرحجتی با ما همراه باشید تا به بررسی بخش‌بندی ایمیل و استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ بپردازیم.

بخش‌بندی ایمیل چیست؟

بخش‌بندی ایمیل تقسیم لیست ایمیل به بخش‌های کوچک‌تر یا گروه‌های مختلف بر اساس معیارهای تعیین شده است. این بخش‌ها یا گروه‌ها شامل افرادی هستند که در ویژگی‌های خاصی اشتراک دارند. به طور معمول بخش‌بندی به‌عنوان یک تاکتیک شخصی‌سازی برای ارائه بازاریابی ایمیلی مرتبط‌تر به مشترکین بر اساس موقعیت جغرافیایی، علایق، سابقه خرید و موارد دیگر استفاده می‌شود. بخش‌ها به‌گونه‌ای ایجاد می‌شوند که بازاریاب به‌جای ایجاد یک پیام انبوه برای همه، بتواند به طور خاص به فهرست ایمیل‌های مختلف و علایق مستقل آن فهرست پاسخ دهد.

استراتژی‌ های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ این امکان را می‌دهد که به هر گروه یک ایمیل با محتوای خاص و با هدف مشخص ارسال شود. بسیاری از کسب‌وکارها هنوز تصور می‌کنند که مشترکین ایمیل‌شان می‌توانند به سادگی محتوای یکسانی داشته باشند. شاید به این خاطر که این امر نیازمند حداقل تلاش است؛ اما تقریبا نیمی از کسانی که ایمیل‌های مشترک دریافت می‌کنند، در نهایت این ایمیل‌ها را بدون مطالعه حذف می‌کنند. یادگیری تکنیک‌های بهبود کسب‌وکار همچون استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ نقش بسیار مهمی در موفقیت بازاریابی خواهد داشت.

استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ

استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ

در ادامه 5 روش برتر بخش‌بندی ایمیل شرح داده خواهند شد. این استراتژی ‌های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ عبارت‌اند از:

 1. بخش‌بندی ایمیل بر اساس موقعیت جغرافیایی

یکی از واضح‌ترین استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ، بر اساس موقعیت جغرافیایی است. به‌عنوان مثال اگر کسب و کار شما مرتبط با یک رویداد خاص است، می‌توانید محتوا را به یک لیست ایمیل کامل ارسال کنید که هم مخاطبان محلی و هم نواحی دوردست را در بر بگیرد.

2. بخش‌بندی تخصصی ایمیل

در صورتی که با سایر مشاغل کار می‌کنید و به آن‌ها خدمات ارائه می‌دهید، مسلم است که ایمیلی که برای یک مدیر فروش، یک متخصص بازاریابی یا یک دستیار اداری ارسال می‌کنید با یک فروشنده متفاوت است. هر کدام از این افراد به پیام‌های خاص خود و به عبارت بهتر بخش‌بندی ایمیل تخصصی نیاز دارند.

3. بخش‌بندی با محتوای خاص

برای این کار، باید به داده‌های جمع‌آوری شده در مورد مخاطبین خاص تکیه کنید. آن‌ها از چه صفحاتی در سایت شما بازدید کردند؟ چه چیزی از آن را دانلود کردند؟ از چه ابزاری استفاده کردند؟ چه‌ چیزی خریدند؟

4. بخش‌بندی ایمیل بر اساس رفتار

این به سطح عمیق‌تری از بخش‌بندی ایمیل مارکتینگ مرتبط است. مشتری چقدر در یک صفحه معطل می‌ماند؟ آن‌ها در یک بازدید متوسط ​​چند صفحه را مشاهده می‌کنند؟ آیا آن‌ها به‌عنوان یک خریدار به‌سرعت بازدید و خرید می‌کنند؟ یا چند بار در هفته مراجعه می‌کنند، همان اقلام را در یک سبد خرید آنلاین جمع می‌کنند و مانند یک خریدار عصبی آن را کنسل می‌کنند؟

5. بخش‌بندی ایمیل اینفلوئنسر

این نوع بخش‌بندی یکی از استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ پیچیده است. در واقع این موضوع  پیچیده‌تر از چیزی است که عنوان به تنهایی نشان می‌دهد. وفاداری مشتری دیگر فقط به کل خرید و دفعات خرید مربوط نمی شود. موضوع با اهمیت این  است که چه کسی برند شما را به دیگران توصیه می‌کند؟ چه کسی به شما توصیفات یا نظراتی داده است؟ چه کسی برند شما را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارد؟ کدام پلتفرم؟ چقدر موثر هستند؟ در این مرحله نیز باید به این مشتریان ایمیل بفرستید و به آن‌ها قدردانی خود را نسبت به سفیر داوطلبانه برند نشان دهید.

ویژگی‌ های پروفایل مشتری (دموگرافیک)

ویژگی‌ های پروفایل مشتری (دموگرافیک)

جهت بخش‌بندی ایمیل توجه به ویژگی‌های دموگرافیک یا پروفایل مشتری ضروری است. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از: سن، موقعیت‌مکانی، جنسیت، وضعیت تأهل، قومیت، درآمد، دسترسی به اینترنت، عنوان شغلی، مالکیت خانه و سطح تحصیلات، سبک زندگی، سرگرمی‌ها، فعالیت‌ها، علایق، ارزش‌ها، نگرش‌ها، نظرات، گرایش سیاسی، مذهب و غیره.

ویژگی های پروفایل مشتری در ایمیل مارکتینگ

با در اختیار داشتن پروفایل مشتریان، از ویژگی‌های دقیق مخاطبان هدف آگاه خواهید شد. این اطلاعات به بهبود بازاریابی کمک کرده و موجب می‌شود که بتوانید از آن‌ها در جهت هدفمند ساختن بازاریابی استفاده کنید. یکی از مواردی که این اطلاعات در آن کمک‌کننده هستند، بخش‌بندی ایمیل مارکتینگ است.

ارزش فعلی و پیش‌بینی شده

کسب‌وکارهای کوچک معمولا در تلاش هستند تا مشتریان ارزشمند خود را شناسایی نموده و گروه‌های وفادار را ایجاد نمایند. آن‌ها معمولا مشتریان را از نظر میزان ارزشمند بودن و وفاداری به سه گروه زیر تقسیم می‌کنند:

  • باارزش‌‌ترین مشتری (MVC)
  • مشتریانی با بیشترین رشد (MGC)
  • مشتریان زیر صفر (BZC)

مقایسه ارزش فعلی با ارزش آینده موجب بخش‌بندی بهتر مشتریان بر اساس وفاداری خواهد شد. بخش‌بندی ایمیل و ارسال ایمیل‌های هدفمند 5 برابر بیشتر از ایمیل‌های عادی تاثیرگذار خواهد بود.

هدف‌ گیری با استفاده از چرخه عمر مشتری

هدف‌ گیری با استفاده از چرخه عمر مشتری

منظور از چرخه عمر مشتری مدت زمانی است که یک مشتری برای نخستین بار از خدمات و محصولات یک شرکت استفاده می‌کند تا هنگامی‌ که با شرکت قطع ارتباط می‌کند. چرخه عمر مشتری که یک اصطلاح بازاریابی است، دارای چهار مرحله اصلی است. این مراحل عبارت‌اند از: جذب مشتری، نگهداری، فروپاشی و بازاریابی مجدد. مدیریت چرخه عمر مشتری نیز شامل مراحل مختلف جذب مشتری، فروش کالا یا خدمات و خدمات پس از فروش می‌شود.

با‌توجه‌به نیازها و درخواست‌های مشتریان، برقراری ارتباط قوی با آن‌ها، ارائه خدمت یا محصول باکیفیت و به‌روز رسانی فناوری‌های مورد استفاده، مدیریت چرخه عمر مشتری موجب حفظ مشتریان و رشد کسب‌وکارها خواهد شد. بخش‌بندی ایمیل یکی از راهکارهای مدیریت داده‌های جمع‌آوری شده و به دنبال آن جذب مشتری و جلوگیری از ریزش آن است. در کسب‌وکارهای کوچک، معمولا تشویق مشتریان به انجام خریدهای بعدی امری پرچالش است. یکی از راهکارها بخش‌بندی ایمیل و متعاقب آن ارسال ایمیل به مشتریان غیرفعالی که برای مدت مشخصی خرید نکرده‌اند، است.

رفتار فعلی و پیش‌ بینی شده در پاسخ و خرید

با طی کردن چرخه عمر توسط مشتریان، می‌توان با ثبت‌کردن تعاملات گوناگون آن‌ها همچون کلیک کردن بر روی لینک‌های ایمیل، اقدام به جمع‌آوری داده نماییم. امتیازبندی فعالیت آن‌ها گام مهم بعدی است. همچنین می‌توان آن‌ها را بر اساس فراوانی خرید یا دسته‌بندی محصولات خریداری شده نیز طبقه‌بندی کرد. این تکنیک کمک می‌کند تا خرید بعدی مشتریان را پیش‌بینی نمایید.

همچنین یک سیستم مناسب تجزیه و تحلیل داده‌ها علاوه بر لینک‌هایی که مشتری در ایمیل خود بر آن کلیک کرده است، آخرین صفحاتی را کاربر از آن‌ها بازدید نموده است، مشخص می‌نماید و بدین ترتیب مجموعه‌ای از اطلاعات مفید و کاربردی را در پیش‌بینی خرید و هدفمند ساختن بخش‌بندی ایمیل فراهم می‌سازد.

رفتار چندکانالی = انتخاب صحیح

گروهی از مشتریان علاقه دارند که از کانال‌های ارتباطی آنلاین اقدام به خرید نمایند؛ اما برخی دیگر نوع سنتی خرید را ترجیح می‌دهند. در بخش‌بندی ایمیل باید بتوانید علاقه‌مندان به بستر آنلاین را تشخیص دهید و فعالیت‌های خود را در جهت بازاریابی در این راستا متمرکز نمایید. با یافتن مفیدترین کانال‌ها در جهت بازاریابی و در نظرگرفتن پاسخ‌های رسانه‌های اجتماعی می‌توان به درستی جامعه هدف را شناسایی و گروه‌بندی کرد. بخشی از این اطلاعات را می‌توان از طریق نظرسنجی مستقیم به دست آورد.

پرسونای مشتری از جمله روانشناسی

پرسونای مشتری از جمله روانشناسی

مشتریان برای موفقیت هر کسب و کاری حیاتی هستند. فرقی نمی‌کند که سرمایه‌گذاری شما قدیمی باشد یا نسبتا جدید، شما باید یک تجربه خرید مثبت ارائه دهید. این تنها راه برای اطمینان از رشد و آگاهی کسب‌و‌کار است. در واقع برندهایی که بر تجربه مشتری تمرکز می‌کنند، تقریبا شش برابر بیشتر از رقبای خود درآمد کسب می‌کنند. شخصیت مشتری یا پرسونای مشتری که به‌عنوان شخصیت خریدار نیز شناخته می‌شود، یک الگوی ذهنی است که بر اساس داده‌هایی که از تحقیقات کاربر و تجزیه و تحلیل وب جمع‌آوری کرده‌اید، ویژگی‌های کلیدی بخش بزرگی از مخاطبان شما را نشان می‌دهد.

اگر می‌خواهید از میلیون‌ها شرکت دیگری که راه‌حل‌های مشابهی را ارائه می‌دهند متمایز شوید، باید به معنای واقعی کلمه خود را به جای خریدارانتان بگذارید. ساخت پرسونای مشتری بر اساس اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات روانشناختی، اهداف، عنوان شغل و سطح نقش فرد در آن، سلیقه و علایق شخصی و… صورت می‌گیرد. در اختیار داشتن پرسونای مشتریان در بخش‌بندی ایمیل و هدفمند ساختن بازاریابی یکی از استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ است.

جمع‌بندی

بخش‌بندی ایمیل یک راهکار بازاریابی بسیار موثر است که موجب افزایش چشمگیر درآمد از طریق افزایش نرخ کلیک و باز کردن ایمیل‌های تبلیغاتی می‌شود. استراتژی های تقسیم بندی ایمیل مارکتینگ با کاربرد معیارهای مناسب باعث می‌شوند که لیست مشترکین ایمیل روزبه‌روز طولانی‌تر شده و درصد موفقیت در کسب‌وکار به‌شدت افزایش پبدا کند. ویژگی های پروفایل مشتری در ایمیل مارکتینگ یکی از مهم‌ترین اطلاعاتی است که در انجام این روند کمک می‌کند.

علی ناصرحجتی از موفق‌ترین و برترین مشاوران و مدیران در حوزه کسب‌وکار به ویژه مشاوره مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ است که راهنمای بسیار خوبی در حل چالش‌ها و موانع فراروی هر کسب‌وکار است. وی با ارائه انواع راهکارهای اصولی کاربردی‌ترین استراتژی‌ها را برای حل این چالش‌ها پیشنهاد می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره به صفحه تماس با من مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا