جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال

برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال

بعد از همه‌گیری ویروس کرونا و محدودیت‌هایی که به‌واسطه این بیماری ایجاد شد استفاده از فضای مجازی و پیام‌رسان‌های مختلف برای برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال، بین خانواده‌ها و دوستان افزایش پیدا کرد. در واقع آموزش مجازی با سرعت و شدت بیشتری توسعه پیدا کرد. این اتفاق به این معنا است که بخش زیادی از تعاملات ما با دیگران در بستر فضای مجازی رخ داد و تأثیر زیادی بر نقش بازاریابی دیجیتال بر رفتار مصرف کننده داشت.

باوجوداینکه چنین پدیده‌ای خیلی برای ما تازگی ندارد و از ابتدای قرن حاضر میلادی، اینترنت و فناوری‌هایی که بر بستر آن توسعه پیدا کرده، سبک زندگی و مدل‌های ارتباطی افراد در زمینه‌های مختلف را دچار تغییروتحول کرده‌اند؛ اما ویروس کرونا موجب شد که بسیار بیشتر از گذشته از فضای مجازی برای ایجاد تعامل با دیگران و پیشبرد فعالیت‌های مختلف خود بهره ببریم. برای آشنایی بیشتر با ویژگی های فضای دیجیتال برای مصرف کنندگان تا انتهای این مقاله از وب‌سایت علی ناصر حجتی با ما همراه باشید.

برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال

با همه‌گیری کرونا ضرورت برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال بیشتر از هر زمان دیگری نمایان شد؛ چرا که به نظر می‌رسد برای اینکه بتوانیم روابط مؤثری را در بستر فضای مجازی ایجاد کنیم و به‌صورت سازنده‌ای با دیگران تعامل داشته باشیم به مهارت‌های جدیدی نیاز داریم. بر خلاف باور رایج تحقیقات نشان می‌دهد اغلب ما در برقراری ارتباطات مجازی به‌اندازه کافی خوب عمل نمی‌کنیم.

درصورتی‌که به نقش بازاریابی دیجیتال بر رفتار مصرف کننده و مکالماتی که در فضای مجازی رخ می‌دهد نگاه کنیم متوجه خواهیم شد ما کمتر از چیزی که فکر می‌کنیم، می‌توانیم منظور خودمان را به مخاطب منتقل کنیم. همچنین در درک منظور (شناخت افکار و احساسات حقیقی) طرف مقابل خود نیز کمتر از آن چیزی که تصور می‌کنیم موفق هستیم؛ بنابراین شاید اغراق نباشد اگر بگوییم که ما در تعاملات مجازی حتی با افرادی که شناخت بالایی از یکدیگر داریم در معرض سوءتفاهم هستیم.

به‌عبارت‌دیگر به‌عنوان دوست، همسر، فرزند، والد، مدیر، کارمند، صاحب کسب‌وکار، مشتری، دانش‌آموز و یا استاد و معلم، بخش قابل‌توجهی از موفقیت ما در جایگاه و نقشی که داریم وابسته به این است که تا چه حد در ایجاد ارتباط با دیگران موفق هستیم و خوب عمل می‌کنیم.

برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال؛ برقراری ارتباط در دنیای دیجیتال

برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال؛ برقراری ارتباط در دنیای دیجیتال

دنیای دیجیتال و فضای مجازی تحول عظیمی در مدل‌های ارتباطی ما ایجاد کردند که از طریق آن‌ها می‌توانیم به‌راحتی با افرادی که ممکن است هزاران کیلومتر از ما دور باشند ارتباط برقرار کنیم. در واقع ابزارهایی همچون شبکه‌های مجازی و پیام‌رسان‌های مختلف در کنار گزینه‌های قدیمی‌تر مانند ایمیل، همگی می‌توانند در شرایط خاص جایگزین دورهمی‌های دوستانه، جلسات کاری و در حالت کلی، ارتباطات چهره‌به‌چهره باشند.

این ابزارها روش‌های ارتباطی آسان و ارزانی هستند که امکانات متنوعی را در اختیار ما می‌گذارند و در برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال نقش مؤثری دارند. برای مثال پیام‌رسان‌های متنی این فرصت را به ما می‌دهند که در زمان ایجاد ارتباط و نگارش پیام بادقت بیشتری در انتخاب واژگان خود عمل کنیم. این امکان را فراهم می‌کنند که به‌دوراز هیجانات و احساساتی که در تعاملات حضوری، افکار و رفتار ما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند همه آنچه را که می‌خواهیم بیان شود را به‌صورت نوشتار در آوریم.

توجه داشته باشید با وجود نکات مثبت زیادی که دنیای دیجیتال و روش‌های ارتباطی جدید برای ما به همراه آورده‌اند، چالش‌هایی نیز در این میان وجود دارد. چالش‌های ارتباطی صرفاً به روابط کاری محدود نیستند و ممکن است که هنگام گفت‌وگوی آنلاین با دوستان صمیمی یا اعضای خانواده خود نیز دچار سوءبرداشت‌ها شویم یا صحبت‌هایمان به‌درستی توسط طرف مقابل درک نشود.

برای اینکه بتوانیم به گونه بهتری از ظرفیت‌هایی که فضای مجازی در اختیار ما می‌گذارد استفاده کنیم و بتوانیم نقش بازاریابی دیجیتال بر رفتار مصرف کننده را درک کنیم نیازمند شناخت دقیق‌تر ماهیت تعاملات مجازی و یادگیری مهارت‌هایی هستیم که ما را قادر می‌سازند به شکل مؤثرتری روابط مجازی و ارتباطات غیرحضوری خود را مدیریت کنیم.

نقش بازاریابی دیجیتال بر رفتار مصرف کننده

برای درک بهتر نقش بازاریابی دیجیتال بر رفتار مصرف کننده و برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال باید به یک سری نکات توجه شود. در واقع باید تلاش کنیم تا جایی که ممکن است فضای مثبت و سازنده‌ای در تعاملات مجازی خود به وجود آوریم و پیام‌هایمان تاحدامکان واضح و شفاف باشند تا غیر از منظور اصلی خود، پیغام دیگری به مخاطب منتقل نکنند. در ادامه نیز نکاتی آورده شده است که با درنظرگرفتن آن‌ها می‌توانیم کیفیت تعاملات مجازی خود را افزایش دهیم و از بروز سوءتفاهم‌ها و برداشت‌های اشتباه جلوگیری نماییم.

1. استفاده از ابزار مناسب

هنگام برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال نوع ابزاری که استفاده می‌کنید تااندازه‌ای میزان اهمیت و فوری بودن پیامی که دارید را مشخص می‌کند. برای مثال پیام‌رسان‌های فوری و ابزارهایی که برای ارتباطات کاری مورداستفاده قرار می‌گیرند نسبت به ایمیل احساس فوریت بیشتری را به مخاطب منتقل می‌کنند؛ بنابراین باید دقت کنید نوع ابزار انتخابی نیز می‌تواند به طور غیرمستقیم اطلاعاتی را به مخاطب پیام انتقال دهد.

در واقع تماس‌های صوتی و ویدئویی میزان اطلاعات بیشتری را نسبت به پیام‌های متنی به مخاطب منتقل می‌کند و این موضوع کمک می‌کند تا نسبت به روش‌های متنی، گفت‌وگوهای مؤثرتر و باکیفیت‌تری داشته باشیم؛ بنابراین در موقعیت‌هایی مانند زمانی که می‌خواهیم مدیر خود را برای اتخاذ تصمیم مهمی ترغیب کنیم یا می‌خواهیم با عضو جدید تیم بیشتر ارتباط بگیریم و او را بهتر بشناسیم، بهتر است به سراغ مکالمات تصویری و یا صوتی برویم.

صحبت کردن به صورت شفاف و کامل تا حد امکان

2. برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال؛ صحبت کردن به صورت شفاف و کامل تا حد امکان

ما اصولاً به بهانه اینکه زمان کافی نداریم یا می‌خواهیم مختصر و مفید صحبت کنیم از واژگان کمتر و جملات کوتاه‌تری در پیام‌های خود استفاده می‌کنیم؛ اما لازم است به این موضوع توجه داشته باشیم که افراد معمولاً آن طور که فکر می‌کنیم با ذهنیت ما آشنا نیستند. در نتیجه این الگوی رفتاری پیام‌های ما مبهم و گیج‌کننده خواهند بود و دیگران مجبور می‌شوند تا زمان قابل‌توجهی را برای تفسیر و درک پیام صرف کنند.

همچنین غلط‌های املایی زیاد جملات ناقص یا مشکلات دستور زبان در متنی که ارسال می‌کنیم سبب بروز برداشت‌های اشتباه بیشتری می‌شود؛ بنابراین برای اینکه به‌صورت ناخواسته زمینه برداشت‌های اشتباه را ایجاد نکنیم یا سبب آسیب‌دیدن روابطمان با دیگران نشویم و حس بی‌ارزشی منتقل نکنیم، باید تلاش کنیم پیام‌هایمان تا حد ممکن شفاف و همراه با جزئیات و خالی از اشتباهات نگارشی باشند.

3. مصرف‌کننده وظیفه شناس

در مبحث برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال، باتوجه‌به تحقیقاتی که توسط Cheetah Digital انجام شد مشخص شد که مصرف‌گرایی اخلاقی در حال افزایش است. در واقع تعداد مشتریانی که به دنبال استفاده از لوازم طبیعت دوست و غیر پلاستیکی هستند به‌شدت روبه‌افزایش است. شیوع ویروس کرونا موجب شد تا مردم نیز علاقه بیشتری نسبت به آشناشدن با این مفاهیم داشته باشند. همین موضوع سبب شد تا مصرف‌گرایی اخلاقی در این دوران افزایش پیدا کند. برای آن که بیشتر با این موضوع آشنا شوید به داده‌ها و اطلاعات آماری زیر توجه کنید:

  • ۵۸% از مصرف‌کنندگان برندهایی که ارزش‌های نامناسب محیطی و سیاسی دارند را رد کرده‌اند.
  • ۳۹% از مصرف‌کنندگان نگران تأثیراتی هستند که برندها بر محیط‌زیست باقی می‌گذارند.
  • ۳۸% از مصرف‌کنندگان درباره منابعی که برندها برای تولیدات خود استفاده می‌کنند کنجکاو هستند.
  • ۲۷% از مصرف‌کنندگان نگران ارزش‌های تجاری شرکت‌ها هستند.

شرکت Banwatch این نگرانی‌ها را تأکید کرد. طی تحقیقاتی که آن‌ها در مارس ۲۰۲۰ انجام دادند متوجه شدند که میزان تقاضا برای محصولات مناسب و طبیعت دوست بسیار افزایش پیدا کرده است. همچنین در ماه مارس، ۲۶۱ هزار نفر در رسانه‌های اجتماعی در ارتباط با خرید آنلاین محلی و اخلاقی بحث کرده‌اند.

ایمیل، باعث فروش می‌شود

4. برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال؛ ایمیل، باعث فروش می‌شود

لازم است بدانید که ایمیل مارکتینگ مانند گذشته باقدرت به کار خود ادامه می‌دهد. در واقع زمانی که از کاربران سؤال شد که در یک سال اخیر به کدام یک از شیوه‌های دیجیتال خریدی انجام داده‌اند، ایمیل توانست با ۴۵% در صدر قرار گیرد. پست در شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات در این رسانه‌ها نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در واقع ایمیل یکی از کانال‌های مؤثر برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال است.

در حقیقت برندها نیز از آن برای تعامل با مشتریان خود استفاده می‌کنند. طی نظرسنجی صورت‌گرفته توسط Mail Gun مشخص شد که 55% از برندها در دوران همه‎گیری ایمیل‌های بیشتری برای مشتریان خود فرستاده‎اند در حالی که تنها 9/14% آن‌ها از تعداد ایمیل‌های ارسالی کم کرده‌اند. در حقیقت برای همسو شدن با انتظارت جدید مشتریان برندها محتوای ایمیل خود را با موارد جدیدی هماهنگ کرده‌اند. برای مثال ۳۵% آن‌ها برای نمایش ارزش‌های برند و ۲۳% نیز برای نشان دادن ابتکارات داخلی از آن استفاده می‌کنند.

5. آزمایش وفاداری به برند

یکی دیگر از عوامل مؤثر بر نقش بازاریابی دیجیتال بر رفتار مصرف کننده انجام آزمایش وفاداری بود. لازم به ذکر است که در دوران همه‌گیری وفاداری به برند، مورد آزمایش قرار گرفت. در واقع تعداد کاربرانی که برند مورداستفاده را عوض کرده‌اند افزایش‌یافته است. طی تحقیقات انجام شده در زمینه برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال، ۴۰ % از افرادی که در دوران کرونا عادات خریدکردن را عوض کرده‌اند اظهار کردند که برند خود را تغییر داده‌اند. در حقیقت این کار در نسل هزاره و نسل Z نسبت به نسل‌های دیگر بیشتر مشاهده شده است؛ اما در این دوران مصرف‌کنندگان بیش از هر زمان دیگری به دنبال درگیرشدن در برنامه‌های وفادارسازی هستند. تحقیقات، آمار زیر را در این زمینه نشان داده است:

  • ۵۰% از افراد، می‌خواهند جزئی از جامعه برند باشند.
  • ۳۶% می‌خواهند دسترسی آسان و سریعی به محصولات داشته باشند.
  • ۳۳%، توصیه‌های شخصی‌سازی‌شده محصولات را ترجیح می‌دهند.
  • ۲۲% مشتریان، شناخت برند را می‌پسندند.

جمع‌بندی

در این مقاله از علی ناصر حجتی سعی کردیم مطالب مهم در خصوص برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان امروزی دیجیتال را مورد بررسی قرار دهیم. همان‌طور که بیان شد شناخت شیوه‌های جدید بازاریابی در دوران همه‌گیری به شما کمک خواهد کرد تا این دوران را با موفقیت، پشت سر گذارید. در این مقاله با بررسی نکات مهم این حیطه و بررسی نقش بازاریابی دیجیتال بر رفتار مصرف کننده سعی کردیم تا شما را راهنمایی نماییم. شما نیز در صورت وجود هر گونه سؤال در خصوص ویژگی های فضای دیجیتال برای مصرف کنندگان می‌توانید از طریق تماس با من با کارشناسان ما در وب سایت دکتر علی ناصرحجتی در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا