جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
استفاده از آمیخته بازاریابی برای فروش محصول

استفاده از آمیخته بازاریابی برای فروش محصول

بازاریابی یک مجموعه بسیار عظیمی از فعالیت‌های مربوط به کسب‌وکار است و فقط مختص به تبلیغات ساده نیست. آمیخته بازاریابی برای فروش شامل بخش عملیاتی بازاریابی است و به صاحبان شرکت‌ها و کمپانی‌ها کمک می‌کند تا استراتژی مناسب کسب‌وکارشان را پیدا کرده و به سود بیشتری برسند. آمیخته بازاریابی بخشی از یک برنامه بازاریابی جامع است. این آمیخته دارای چندین حوزه متمرکز است و بر طیف وسیعی از این حوزه‌های بازاریابی تأثیر می‌گذارد.

رشد کسب و کار با آمیخته بازاریابی صورت می‌گیرد. مدیران کسب‌وکار باید با انواع آمیخته بازاریابی آشنا باشند تا سود فراوانی را بتوانند به دست بیاورند. در این مقاله از وب‌سایت دکتر علی ناصرحجتی با ما همراه باشید تا با آمیخته بازاریابی بیشتر آشنا شویم.

آمیخته بازاریابی برای فروش چیست؟

آمیزه بازاریابی Marketing Mix یا آمیخته بازاریابی، محصولی ترکیبی است از محصولات و خطوط محصول که به نحوی موازنه شده‌اند تا برندها درعین‌حال که نیازهای بازار هدف خود را تأمین می‌کنند به سوددهی و موفقیت هم برسند. این محصول شامل محصولات تولیدی شرکت است که برای فروش عرضه می‌شود. پیوستگی آمیخته بازاریابی برای فروش محصول نشان‌دهنده میزان ارتباط خطوط محصولات با یکدیگر است. در این آمیخته از تکنولوژی و ویژگی‌های دیگر نیز استفاده می‌شود.

انواع آمیخته بازاریابی

انواع آمیخته بازاریابی

آمیخته بازاریابی اصطلاحی است که در این دنیای پرشتاب و پیچیده مدیریت که هر روز در حال دگرگونی و تغییرکردن است، حدود هفتادسال توانسته عمر کند و هنوز مبنای بسیاری از کتاب‌های مدیریت بازاریابی است. برای اینکه بتوانید در بازار از این روش برای فروش استفاده کنید باید با انواع آمیخته بازاریابی آشنا باشید. چند نمونه از مهم‌ترین انواع بازاریابی p4،  p5، p7، 4C و 7T هستند. در ادامه به‌صورت جزئی‌تر به معرفی چند نمونه از آن‌ها می‌پردازیم.

اجزای آمیخته بازاریابی برای فروش در p4

تابه‌حال حتماً اسم P4 را شنیده‌اید که نشان‌دهنده اول حروف اجزای آمیخته بازاریابی برای فروش است. آمیزه بازاریابی ایجاد ارتباط و هماهنگی یکپارچه میان 4 مولفه محصول (Product)، قیمت ((Price، مکان عرضه (Place)  و ترویج ( (Promotion است. این موارد اجزای آمیخته بازاریابی برای فروش هستند. مدیران کسب و کار با آشنایی با این مولفه‌ها می‌توانند به رشد کسب و کار با آمیخته بازاریابی برسند. در ادامه با ما همراه باشید تا با اجزای آمیخته بازاریابی  4P بیشتر آشنا شویم.

1. محصول

محصول شامل خدمات محصولات است که به مشتریان ارائه می‌شود. بازاریابان باید چرخه عمر یک محصول را درک کنند تا یک آمیخته بازاریابی برای فروش داشته باشند. محصولات یا خدمات باید بتوانند نیازهای مصرف‌کننده را برطرف کنند. هر محصولی شامل یک‌چرخه عمر معینی است. این چرخه عمر شامل مرحله رشد، بلوغ و مرحله افت فروش است.

زمانی که محصول به مرحله افت فروش می‌رسد، بازاریابان باید استراتژی‌های بازاریابی در مرحله افول را تغییر دهند و مجدداً محصول را طراحی و تولید کنند تا دوباره تقاضای مشتریان افزایش یابد. نوع محصول یا خدمات خودش تا حدی مشخص می‌کند که کسب‌وکارها تا چه حد می‌توانند برای آن هزینه کنند، محصول را در کجا قرار دهند و چگونه محصول را در بازار تبلیغ کنند.

طبقه‌بندی محصول

برای رشد کسب و کار با آمیخته بازاریابی کسب‌وکارها باید با انواع محصول آشنا باشند و بدانند که چه نمونه‌ای از محصول را ارائه می‌دهند.

  • محصولات ملموس: به محصولاتی گفته می‌شود که به‌صورت فیزیکی و قابل‌لمس هستند. لوازم الکتریکی، لباس و هر چیز دیگری که در ویترین مغازه‌ها قابل‌مشاهده است جزء محصولات ملموس هستند.
  • محصولات ناملموس: این نمونه محصولاتی هستند که به‌صورت فیزیکی وجود ندارند، مانند موسیقی، نرم‌افزار، بیمه‌نامه و…
  • محصولات خدماتی: خدمات نیز مانند محصولات ناملموس هستند؛ ولی با این تفاوت که بر اثر یک فعل‌وانفعال اقتصادی بین مشتریان و ارائه‌دهندگان رخ می‌دهد، درصورتی‌که باعث مالکیت یک محصول خاص نمی‌شود.
قیمت

2. قیمت

یکی از مهم‌ترین عناصر آمیخته بازاریابی برای فروش قیمت است. به معنای هزینه‌ای است که مصرف‌کنندگان برای استفاده از یک محصول باید بپردازند. مسئولین بازاریابی هر کسب‌وکاری باید قیمت را باارزش واقعی و قابل‌درک محصول هماهنگ کنند؛ اما باید توجه داشته باشند هزینه‌های عرضه، تخفیفات فصلی و قیمت‌های رقبا را نیز در نظر داشته باشند.

گاهی ممکن است برخی برندها قیمت خود را بالا ببرند تا محصول آن‌ها لوکس به نظر برسد. در عوض برخی برندها ممکن است قیمت محصولات یا خدمات خود را پایین بیاورند تا افراد بیشتری از آن‌ها استفاده کنند. البته باید توجه داشت گاهی اوقات قیمت بسیار پایین محصولات باعث می‌شود که مشتریان فکر کنند آن محصول نامرغوب یا بی‌کیفیت است و کالاهای گران‌قیمت کارایی و فواید بیشتری دارند. کسب و کارها می توانند از استراتژی تعدیل قیمت استفاده کنند.

3. مکان

مکان یکی دیگر از عناصر آمیخته بازاریابی برای فروش است. هنگامی که مسئولین یک کسب و کار در مورد مکان فروش تولیدات خود تصمیم می‌گیرند، نشانه این است که قصد دارند تعیین کنند چگونه محصول خود را به بازار عرضه کنند و در چه مکانی آن را به فروش برسانند. هدف مسئولین شرکت‌ها و کمپانی‌ها این است که محصولات خود را در معرض دید افرادی قرار دهند که احتمال خرید آن‌ها بیشتر است. مشخص‌کردن مکان مناسب با درک همه‌جانبه و عمیق از بازار هدف صورت می‌گیرد. اگر بتوانید بازار را عمیقاً درک کنید بهترین موقعیت‌ها و کانال‌های توزیع را می‌توانید داشته باشید.

4. ترویج

ترویج می‌تواند در به رسمیت شناخته‌شدن برند و افزایش فروش تأثیر فراوانی داشته باشد. رشد کسب و کار با آمیخته بازاریابی در صورتی اتفاق می‌افتد که بازاریابان با عناصر و انواع آمیخته بازاریابی آشنایی داشته باشند. ترویج در آمیخته بازاریابی برای فروش شامل بخش‌هایی مختلفی است که برخی از آن‌ها به صورت زیر است:

  • روابط‌عمومی: روابط‌عمومی شامل ارتباطاتی است که معمولاً پولی نیستند. برای مثال می‌توان به نمایش‌ها، معاملات اسپانسری، سمینارها و کنفرانس‌ها اشاره کرد.
  • تبلیغات: تبلیغات شامل روش‌های ارتباطی پولی است. تبلیغات شامل مواردی مانند، پیام‌های بازرگانی رادیویی و تلویزیونی و تبلیغات اینترنتی می‌شود.
  • بازاریابی دهان‌به‌دهان: این مورد نوعی ترویج محصول است که از زبان مشتریان و افراد عادی صورت می‌گیرد.
مزایای آمیخته بازاریابی برای فروش

مزایای آمیخته بازاریابی برای فروش

علاوه بر رشد کسب و کار با آمیخته بازاریابی، این استراتژی مزایای دیگری هم دارد مانند:

  • آمیخته بازاریابی برای فروش مسئولیت‌ها را درست و هماهنگ بین اعضای تیم فروش تقسیم می‌کند: بازاریابی یک کار تیمی به‌حساب می‌آید به همین دلیل توجه به هماهنگی بین اعضای تیم ضروری است.
  • یک راهنمای مؤثر برای تخصیص منابع: بازاریابان برای انجام فعالیت‌ها خود نیازمند منابع انسانی و مالی فراوانی هستند. این منابع، محدود و پرهزینه هستند و باید به شکل کارآمد و مؤثر مورداستفاده قرار بگیرند. آمیخته بازاریابی باعث می‌شود تا هر دو طرف از منابع تخصیص‌داده‌شده راضی باشند.
  • ارتباطات را آسان‌تر می‌کند: هر کسب‌وکار یا برندی دارای یک سازمان داخلی است که چارچوبی را برای روابط مشخص می‌کند. هر بخش هم برای تعریف موقعیت و زیر موقعیت بازاریابی از اصطلاحات مخصوصی استفاده می‌کند. این تقسیم‌بندی‌های سازمانی ممکن است گاهی باعث سردرگمی شود. آمیخته بازاریابی برای فروش باعث می‌شود تا شما دچار این سردرگمی‌ها نشوید.
  • فرصتی برای تحلیل کشش هزینه – فایده: تحلیل هزینه – فایده، روشی است  برای پیش‌بینی نقاط قوت و نقاط ضعف جایگزین‌هایی که فعالیت‌های یک شرکت یا برند را برآورده می‌کند. درحالی‌که بهتر است در صورت امکان منابع محدود را جایگزین کرد؛ اما نباید به هر قیمتی این کار را انجام داد.

معایب آمیخته بازاریابی

هر فعالیتی ممکن است دچار ضعف‌هایی نیز باشد و آمیخته بازاریابی هم از این قضیه جدا نیست. برخی از معایب آمیخته بازاریابی به‌صورت زیر است:

  • درآمیخته بازاریابی برای فروش توجه زیادی به رفتار مشتری نمی‌شود و تنها بر محصول متمرکز است.
  • این آمیخته بستری برای تعامل به وجود نمی‌آورد و نمی‌تواند باعث جذب و ایجاد ارتباط قوی شود.
  • در زمینه تجربه مشتری هیچ استراتژی خاصی را ارائه نمی‌دهد.

آمیخته بازاریابی7P

یکی از ایرادهای رایجی که به آمیخته بازاریابی ۴P وارد است، این است که ابعاد چهارگانه‌ آن، به سمت کالا جهت‌گیری دارند و ویژگی‌های خدمات را در نظر نمی‌گیرند. در آمیخته بازاریابی برای فروش 7P سه مورد دیگر اضافه می‌شود تا این مشکلات را حل کند:

  • اشخاص (People)
  • فرایندها Process))
  • آثار فیزیکی مرتبط به محصول (Physical Evidence)

نشانه‌های فیزیکی در آمیخته بازاریابی 7P به این دلیل مهم است که محصولات خدماتی، اصولاً ناملموس هستند. برای مثال عضویت در باشگاه مشتریان یک اتفاق غیرقابل‌لمس است؛ ولی هنگامی که یک کارت فیزیکی برای اعضا باشگاه یا کلاب صادر می‌شود، شواهد فیزیکی مرتبط با آن خدمت هم در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد و تأثیر بیشتری و قوی‌تری می‌تواند بر روی مشتریان بگذارد.

آمیخته بازاریابی ۴C و ۷T

آمیخته بازاریابی ۴C و ۷T

زمانی که همه در حوزه P فعالیت می‌کردند، برخی از متخصصان حوزه بازاریابی از این روش تخطی کردند و ایده‌های جدیدی را مورداستفاده قرار دادند تا به رشد کسب و کار با آمیخته بازاریابی برسند. یکی از این موارد  ۴C است که موارد زیر را اشاره می‌کند:

  • ارزش مشتری (Customer Value)
  • هزینه Cost))
  • سهولت در دسترسی Convenience))
  • ارتباط با مشتری Communications))

یکی دیگر از انواع آمیخته بازاریابی که توسط الکساندر چرنف ارائه شد، آمیخته بازاریابی برای فروش ۷T است:

  • محصول (Product)
  • خدمات (Service)
  • برند (Brand)
  • قیمت (Price)
  • مشوق‌ها (Incentives)
  • ارتباط (Communication)
  • توزیع  (Distribution)

شاید این سؤال پیش بیاید که برای چه ۷ Tچرنف معتقد است که آمیخته بازاریابی برای فروش، مجموعه‌ای از تاکتیک‌ها است که بازاریابان برای موفقیت در عملکرد خود از آن‌ها استفاده می‌کنند.

جمع‌بندی

یکی از مسائل بسیار مهم در زمینه کسب‌وکار و بازاریابی که سال‌ها است پابرجا مانده است، آمیخته بازاریابی برای فروش است. آمیخته بازاریابی شامل انواع مختلفی است که هر کدام عناصر و ویژگی‌های مخصوص خودشان را دارند. مدیران و بازاریابان برای رشد کسب و کار با آمیخته بازاریابی باید با انواع آمیخته بازاریابی و ویژگی‌های آن آشنایی داشته باشند تا بتوانند این رشد را مشاهده کنند و به موفقیت برسند.  

دکتر علی ناصر حجتی با سال‌ها تجربه در زمینه دیجیتال مارکتینگ، مشاوره مدیریت، مشاوره برندینگ و دیجیتال برندینگ و… دارد و می‌تواند به مدیران کسب‌وکار کمک کند تا مسیر حرفه‌ای خود را انتخاب کنند و از بهترین استراتژی‌های بازاریابی برای کسب‌وکار خود استفاده کنند. برای دریافت مشاوره با علی ناصر حجتی به بخش رزرو مشاوره مراجعه کنید.

سؤالات متداول:

مهم‌ترین عنصر آمیخته بازاریابی کدام است؟

در آمیخته بازاریابی قیمت مهم‌تر است.

برای اینکه کسب و کارها مشکلات موجود در 4P را حل کنند کدام نوع آمیخته بازاریابی پدید آمد؟

P7

بیمه‌نامه‌ها جزو کدام محصولات به‌حساب می‌آیند؟

محصولات ناملموس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا