جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
social media

ترندهای رسانه‌های اجتماعی

اگر به دنبال جایگزین‌هایی برای برندواچ یا Brandwatch هستید پس احتمالا از قبل با مفهوم شنفت اجتماعی (social listening) آشنایی داشته‌اید.

یک ابزار نمی‌تواند همواره تمام نیازهای همه را برآورده سازد. بدون در نظر گرفتن قیمت، چه چیزی باعث تمایز چنین پلتفرم‌هایی نسبت به یکدیگر می‌شود؟ مواردی نظیر بیشتر بودن تعداد کانال‌های که قابل نظارت هستند، سهولت استفاده از پلتفرم و فراوانی هشدارها می‌توانند این تمایزها را رقم بزنند. نکته آن است که معمولا کاربران به منظور اطمینان از انتخاب بهترین محصول، به گزینه های جایگزین روی می آورند.

علاوه بر این، ابزارهای نظارت بر رسانه های اجتماعی می‌توانند بسیار گران باشد که خود این موضوع می‌تواند بودجه بازاریابی کسب و کار شما را تحت تأثیر قرار دهد. معمولا می‌توان در اینترنت ابزارهای رایگانی را در این زمینه پیدا کرد اما این ابزارها، داده‌های واضح و تجزیه و تحلیل‌های متنوع را در اختیار شما قرار نمی‌دهند. در نتیجه، ابزارهای رایگانی مانند گوگل آنالیتیکس، نمی‌توانند همواره به شما کمک کنند تا حرکت‌های بعدی خود را مشخص کنید.

به همین دلیل باید شروع به جستجوی ابزار نظارت بر وب و رسانه های اجتماعی نمایید. با این حال، اگر در این زمینه تازه‌کار هستید و یا به جزئیات هر کدام از این پلتفرم‌ها توجه نمی‌کنید، ممکن است سردرگم شوید.

آیا می خواهید بدانید کدام ابزارهای نظارتی جایگزین‌های مناسبی برای برندواچ هستند؟

برای آن که بتوانید سایر ابزارها را با یکدیگر مقایسه کنید نیاز است تا در ابتدا بدانید که برند واچ چه کاری انجام می‌دهد.

برندواچ (Brandwatch) چیست؟

امروزه جویندگان کار، از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی (مثلا لینکدین) برای یافتن شغل مد نظر خود استفاده می‌کنند. در سال 2022 انجام این کار به طور فزاینده‌ای افزایش خواهد داد.

 

لینکدین در سال 2021، گزارش داد که بیش از 800 میلیون عضو از بیش از 200 کشور در سراسر جهان دارد. ترند دیگری که در این زمینه وجود دارد آن است که احتمالا از هشتگ‌ها برای جذب کارفرمایان یا ایجاد ارتباطات بالقوه استفاده خواهد شد. افراد با استفاده از یک هشتگ مشترک، در معرض فرصت های بیشتری قرار خواهند گرفت. از این رو، آن‌ها با افرادی ارتباط برقرار می‌کنند که در مسیرهای شغلی مشابهی قرار دارند.

 

رسانه‌های اجتماعی برای افرادی که در جستجوی فرصت‌های شغلی جدیدی هستند، به گذرگاه اصلی تبدیل خواهند شد.

 

در حال حاضر، بسیاری از کارفرمایان توانسته‌اند با استفاده از رسانه‌های اجتماعی به عنوان ابزاری برای شناسایی کارجویان واجد شرایط، به موفقیت دست یابند. انتظار می رود که این رویه در دهه آینده نیز ادامه یابد. با وجود آن که اکثر کارفرمایان از لینکدین برای یافتن کارجویان مناسب خود می‌گردند اما سایر رسانه‌های اجتماعی نیز به طور فزاینده‌ای در حال محبوب شدن در این زمینه می‌باشند؛ به عنوان مثال، فیس بوک و توییتر.

2. مردم به استفاده از رسانه‌های اجتماعی به عنوان بستری برای کانکت شدن ادامه خواهند داد

برخلاف وبسایت‌های سنتی، اپلیکیشن‌های رسانه‌های اجتماعی (مانند اینستاگرام) به کاربران خود این اجازه را می‌دهند تا به سرعت در میان تصاویر مختلف حرکت کنند. این ویژگی باعث راحتی افرادی می‌شود که ممکن است تسلطی بر فناوری و یا زبان انگلیسی نداشته باشند.

 

این ترند را در پلتفرم‌های پیام‌رسانی نیز مشاهده می‌کنیم؛ جایی که افراد می‌توانند از طریق پیامک یا تماس صوتی با دیگران ارتباط برقرار کنند.

 

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، بستری فوق‌العاده‌ای برای ارتباط با مردم در سراسر جهان هستند. بنابراین، جای تعجب نیست که در سال 2022، افراد بیشتری از آن‌ها برای ایجاد روابط مختلف با افرادی از فرهنگ‌ها و پیشینه‌های متنوع استفاده نمایند.

این موضوع باعث گسترش چشم‌اندازهای کسب و کار شده و منجر به ایجاد فرصت‌های تجاری و همکاری‌های جدیدی می‌شود.

3. افراد بیشتری از رسانه‌های اجتماعی به عنوان وسیله‌ای برای ابراز وجود استفاده خواهند کرد

انتظار می‌رود که در سال 2022، افراد بیشتری برای ابراز وجود خود، از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنند. مردم از این پلتفرم‌ها، برای به اشتراک گذاشتن احساسات و تجربه‌های خود استفاده خواهند کرد. از سوی دیگر، افراد تمرکز بیشتری بر به اشتراک‌گذاری اطلاعات مرتبط به خود خواهند داشت.

افراد معمولا از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند تا خود را به روش خاص خود بیان کنند. عکس‌ها، ویدیوها، میم‌ها یا حتی تجربه‌های اجتماعی، مثال‌هایی از ابراز وجود هستند. به عنوان مثال، ویژگی «On This Day» فیس بوک به کاربران خود این امکان را می‌دهد که به پست‌های گذشته‌ی خود فکر کنند و روزهای پیشین خود را به یاد آورند.

نمونه دیگر این موضوع، افراد ناتوانی است که از رسانه‌های اجتماعی و هشتگ‌های #DisabledAndCute و #DisabilitySwag برای ابراز وجود خود استفاده می‌کنند. آن‌ها این کار را به منظور تجلیل از خود و دستاوردهایی که داشته‌اند انجام می‌دهند.

4. کمپین‌های بازاریابی، اتکای بیشتری بر تبلیغات دهان به دهان خواهند داشت

احتمالا در دهه‌ی آینده، کسب و کارها و بازاریابان کمتری به تبلیغات گران‌قیمت و وقت‌گیر اعتماد کنند.

در عوض، آن‌ها توجه بیشتری به تبلیغات دهان به دهان خواهند داشت. تبلیغاتی که غالبا مؤثرتر و مقرون به صرفه‌تر است. رسانه‌های اجتماعی و کانال‌های دیگر مانند بخش “نظرات مشتریان” نقش زیادی در این امر دارند.

با افزایش میزان محبوبیت رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات دهان به دهان نیز به ابزاری قدرتمند تبدیل شده‌است. این تبلیغات به کسب و کارها این امکان را می‌دهد تا فعالیت بازاریابی خود را به طور مؤثرتر و با قیمت پایین‌تری انجام دهند. علاوه بر این، چنین شیوه‌ای از بازاریابی اعتبار بیشتری برای مشتریان دارد.

یکی از کمپین های بازاریابی موفق در رسانه‌های اجتماعی، کمپینی بود که توسط برند پوشاک آمریکایی Nordstrom صورت گرفت. آن‌ها به منظور ترفیع خود، ایده‌ی «فروش فلش یا Flash sales» را در اینستاگرام مطرح کردند. این کار به آن‌ها کمک کرد تا سر و صدای زیادی درباره‌ی محصولات خود ایجاد کنند.

5. کسب و کارهای بیشتری از رسانه‌های اجتماعی استفاده خواهند کرد

در سال 2022، کسب و کارهای بیشتری به منظور تعامل با مشتریان خود از رسانه‌های اجتماعی استفاده خواهند کرد. این موضوع می‌تواند شامل استفاده از پلتفرم‌هایی مانند فیس بوک، توییتر و لینکدین باشد. همچنین ممکن است که آن‌ها برای ایجاد پروفایل برای شرکت خود، اطلاع‌رسانی جدیدترین آپدیت‌ها و پاسخ به سؤالات مشتریان، از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنند.

همچنین ممکن است که کسب و کارها از رسانه‌های اجتماعی برای هدایت ترافیک به وب سایت خود و افزایش میزان فروش استفاده کنند. به هر میزانی که کسب و کارها از آن چیزهایی که رسانه‌های اجتماعی ارائه می‌دهند آگاه‌تر می شوند، به همان میزان نیز ارتباط بیشتری با مشتریان خود برقرار می‌کنند. در نتیجه آن‌ها با هدف وفادارسازی مشتریان خود، از چنین ارتباطی استفاده خواهند کرد.

تحقیقات نشان داده‌اند که 67 درصد از مشتریان در سال 2021، به جای صحبت مستقیم با نماینده‌ی فروش ترجیح داده‌اند که از خدمات سلف سرویس استفاده کنند. از این رو، کسب و کارها مجبورند تا به منظور افزایش نرخ تعامل با مشتریان خود، استراتژی‌های جدیدی را ایجاد نمایند.

به عنوان مثال، کسب و کارها می‌توانند با استفاده از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، محصولات خود را ارزان تر بفروشند. آن‌ها می‌توانند این کار را از طریق ارائه‌ی تخفیف برای اقلام یا گروه‌های خاصی از مخاطبان انجام دهند.

6. پلتفرم‌های بیشتری پدیدار خواهند شد

این موضوع بر کسی پوشیده نیست که چشم‌اندازهای رسانه‌های اجتماعی به طور مداوم در حال تغییر هستند و همواره پلتفرم‌های جدیدی در حال ظهور می‌باشند. می‌توان انتظار داشت که در سال 2022 پلتفرم‌های جدید بیشتری ظاهر شوند، زیرا مخاطبان، به طور فزاینده‌ای از پلتفرم‌های فعلی سرخورده شده‌اند.

احتمالا پلتفرم‌های جدید بر حفظ حریم خصوصی کاربر تمرکز بیشتری خواهند داشت چرا که کاربران امروزی، خواستار شفافیت بیشتری هستند. با این حال ممکن است که این پلتفرم‌ها بر بخش خاصی از جمعیت متمرکز باشند (مانند نسل Z).  حتی ممکن است که آن‌ها شبکه‌های تخصصی و خاصی باشند که بر یک موضوع خاص (مانند سفر) تمرکز می‌کنند.

7. محبوبیت رشد ویدیو ادامه خواهد یافت

تا این لحظه ویدیو توانسته‌است جای محتوای متنی را به عنوان محبوب‌ترین نوع محتوای آنلاین پر کند. این روند در سال 2022 با قدرت بیشتری طی خواهد شد چرا که برندها، راه‌های جدید و لذت‌بخشی را برای استفاده از ویدیو و رساندن آن به دست مخاطبان هدف خود، پیدا می‌کنند. در نتیجه، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی دارای عناصر و ویژگی‌های ویدیویی قوی‌تری خواهند بود.

با این حال، این موضوع به بازاریابان برمی‌گردد که محتوای ویدیویی جذابی را ایجاد کنند که قابلیت برجسته شدن داشته باشد.

همچنین، پخش زنده (Live Streaming) نیز محبوبیت خود را افزایش خواهد داد چرا که تجربه‌ی معتبرتر و جذاب‌تری را به بینندگان ارائه می‌دهد.

social media

8. واقعیت افزوده (AR) به جریان اصلی تبدیل خواهد شد

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی با هدف ارائه‌ی ویژگی‌های متنوع دارای قابلیت واقعیت افزوده در فیس‌بوک، اسنپ‌چت و حتی احتمالا متاورس، از این فناوری استفاده خواهند کرد.

واقعیت افزوده هنوز در مراحل اولیه‌ی رشد خود قرار دارد اما با گذشت زمان به نیروی مهمی تبدیل خواهد شد.

برندهایی که می خواهند از رقبای خود پیشی بگیرند و آینده‌نگری دقیقی داشته باشند باید از همین حالا، واقعیت افزوده را به استراتژی‌های خود بیفزایند. این موضوع باعث می‌شود تا آن‌ها در زمانی که محبوبیت استفاده از این فناوری به اوج می‌رسد، آماده باشند.

9. رواج رسانه‌های اجتماعی مجهز به دستیار صوتی

رسانه‌های اجتماعی دارای دستیار صوتی در حال افزایش هستند و احتمالا در سال ۲۰۲۲ بیشتر و محبوب‌تر هم خواهند شد. این موضوع به معنای آن است که پلتفرم‌های بیشتری را خواهیم دید که به کاربران خود این اجازه را می‌دهند تا با استفاده از دستورات صوتی، با محتوا تعامل داشته باشند.

با رشد دستگاه‌های مجهز به دستیار صوتی مانند آمازون اکو و Google Home، می‌توان انتظار داشت که پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی بیشتری را ببینیم که از این قابلیت استفاده می‌کنند. پس طبیعتا این پلتفرم ها خود را با این دستگاه‌ها سازگار خواهند کرد. علاوه بر این، احتمالا این پلتفرم‌ها بر سادگی و سهولت استفاده تمرکز خواهند کرد.

 

10. پایان گزینه‌ی لایک کردن ممکن است قریب الوقوع باشد

احتمالا پایان لایک کردن نزدیک باشد چرا که امروزه بخش اعظم تمرکز پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی بر تعاملات معنادار است.

ممکن است که در سال 2022 شاهد ظهور و یا آپدیت پلتفرم‌هایی باشیم که به جای لایک کردن صرف پست‌ها، به کاربران خود برای مشارکت در محتوای ارزشمند، پاداشی را ارئه می‌دهند.

همچنین، با افزایش نگرانی ها درباره‌ی حفظ حریم خصوصی و امنیت داده ها، کاربران حساسیت بیشتری نسبت به جمع آوری داده های خود خواهند داشت. گزینه‌ی like باعث می‌شود تا این ردیابی، امکان پذیر شود. به همین دلیل احتمالا لایک کردن با چیزی که سازگارتری بیشتری با حریم خصوصی دارد، جایگزین خواهد شد.

11. شفافیت بیشتر

در گذشته، اکثر برندها ابهام و پنهان‌کاری‌های زیادی درباره‌ی استراتژی‌های رسانه‌های اجتماعی خود داشتند.

با این حال، تغییراتی در این رفتار رخ داده‌است و ما شاهد شفافیت بیشتری از سوی برندها هستیم.

در چند سال آینده، شاهد استقبال برندهای بیشتری از شفافیت در رسانه‌های اجتماعی خواهیم بود.

همانطور که رسانه‌های اجتماعی به طور فزاینده‌ای شخصی‌سازی شده می شوند، مردم نیز خواستار کنترل بیشتری بر تجربه آنلاین خود خواهند بود. پلتفرم‌هایی که نتوانند به کاربران خود اجازه دهند که کنترل و مدیریت بخشی از تنظیمات مد نظرشان را داشته باشند در معرض از دست دادن مخاطبان خود خواهند بود. علاوه بر این، کاربران انتظار دارند که آن برندهایی که با آن‌ها در ارتباط هستند، سطح پیشرفته‌تری از حریم خصوصی را ارائه دهند.

 

12. اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی راه های جدیدی برای کسب درآمد از محتوا پیدا خواهند کرد

محبوبیت اینفلوئنسر مارکتینگ در رسانه‌های اجتماعی در حال افزایش است. چشم‌انداز بازاریابی رسانه‌های اجتماعی با ظهور اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی که می‌دانند چگونه یک برند شخصی بسازند و به طور مداوم با فالوورها تعامل داشته باشند، متحول شده است.

این انتظار می‌رود که در سال 2022، اینفلوئنسرها بتوانند راه‌های جدیدی برای کسب درآمد از مهارت‌های خود در تولید محتوا بیابند. برای مثال ممکن است که برخی از آن‌ها، محصول یا خدمات را مستقیما در صفحات خود به فالوورها بفروشند.

از سوی دیگر، ممکن است که برخی دیگر از اینفلوئنسرها به سفیران برند تبدیل شوند و در کمیپن‌های آن برندها حضور داشته باشند.

13. تاکید بیشتر بر خلاقیت و اصالت

رسانه‌های اجتماعی، رویکرد کسب‌وکارها به بازاریابی را تغییر داده‌اند، اما بسیاری از برندها هنوز با اصالت آنلاین مبارزه می‌کنند. 

بهترین کمپین‌های اجراشده در رسانه‌های اجتماعی بر احساسات مخاطبان خود متمرکز می‌شوند (به جای تمرکز بر ویژگی‌های منطقی). 

برای آن که برندها بتوانند در سال 2022 نظر مشتریان خود را جلب کنند باید بین خلاقیت و اصالت تعادل ایجاد کنند. 

افزایش اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی، واقعیت افزوده و پلتفرم‌های دارای دستیار صوتی همگی به یک ترند اصلی اشاره می‌کنند: اهمیت خلاقیت و اصالت در دنیای دیجیتال. 

مردم زمانی تعامل بیشتری با شما خواهند داشت که احساس کنند می‌توانند با شیوه‌ی خودشان با شما درگیر شوند. آن‌ها مخالفت زیادی با تجربه‌ی مصنوعی که الگوریتم ها ارائه می‌دهند دارند. 

کاربران رسانه‌های اجتماعی آن حساب‌هایی را دنبال خواهند کرد که برای مخاطبان هدف خود، تجربه‌ی تعاملی فراهم کرده باشند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا