مشاوره مدیریت میتواند به سازمان در سازگاری با تغییرات کمک کند. از آنجایی که در دنیای تجارت، تغییر اجتنابناپذیر است. بنابراین، سازمانهایی که از رهبری ماهر و برنامههای استراتژیک سنجیده برخوردارند بیشترین توانایی را در مواجهه با تغییرات، رشد و توسعه دارند.
چه چیزی مشاوره مدیرعامل و مدیریت را اینقدر مهم میکند؟
مشاوره مدیرعامل، سمتی است که در آن فرد مشاورهدهنده با راهنماییهای خود باعث رشد و پیشرفت کسبوکار خواهد شد. همانطور که شاهد هستیم، امروزه بسیاری از افراد برای رسیدن به موفقیت، اقدام به برپایی بیزینسهای مختلف میکنند. از آنجایی که ممکن است، مدیرعامل توانایی استفاده از تکنیکهای رشد بیزینس را نداشته باشد و با این کار شرکت به سود نرسد، در این راه باید از مشاور مطمئنی کمک گیرد.
قطعا فضای رقابتی کسبوکارهای مختلف این اجازه را به مدیرعامل نمیدهد که با آزمون و خطا، تجربههای لازم را کسب کند و شرکت را به درآمد رساند. حتی ممکن است عدم آگاهی از تکنیکهای مناسب و اجرای نادرست استراتژیها، باعث شکست کسبوکار در مدتزمان کوتاهی شود.
برای پیشگیری از شکست و افزایش رشد باید از مشاور کمک گرفت. در ادامه بهطور کلی با این سمت و وظایفی که برعهده دارد، آشنا میشویم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مشاور مدیرعامل کیست؟
به فردی که وظیفه دارد، راهکارهای افزایش درآمد و کاهش هزینهها را بررسی و مناسبترین آنها را به مدیرعامل پیشنهاد دهد ؛ مشاور مدیرعامل Consultant CEO میگویند.
این فرد باید روشهای آموزش نیروهای انسانی را به مدیریت آموزش داده و همچنین به وی یاد دهد که چگونه با راهکارهای مختلف و ارائه خدمات یا محصولات باکیفیت، به جذب مشتری بپردازد. اگر مدیرعامل از مشاوری باتجربه و حرفهای کمک گیرد، قطعا در مدت زمان مناسبی، کسبوکار خود را به بهترین درآمدها میرساند ؛ لذا توصیه میشود که برای استخدام مشاور باید بهخوبی تحقیق کرد.
وظایف مشاور مدیریت چیست؟
برای اینکه بهطور دقیق بدانیم مشاوره مدیرعامل چه مزیتهایی برای کسبوکار شما بهدنبال دارد، باید با وظایفی که این شخص به عهده دارد، آشنا شویم.
فردی که در این جایگاه قرار دارد، ابتدا باید حوزهی فعالیت کسبوکار را بررسی کرده و سپس با توجه به سازمان مورد نظر، وظایف خود را مشخص و به آنها عمل کند. بهطور کلی وظایف مشاور مدیرعامل را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
بهدست آوردن اطلاعات
اولین راه برای داشتن یک استراتژی صحیح، جمعآوری اطلاعات است. بههمین دلیل نیز مشاور در اولین اقدام به بررسی دادههایی میپردازد که با مشکلات بهوجود آمده در بیزینس، مرتبط هستند.
با اینکار مشاور میتواند، تمامی راهکارهایی که باعث رشد شرکت میشوند را بررسی و بهترین آنها را انتخاب کند. در نتیجه میتوان گفت جمعآوری اطلاعات در هر سازمان و برای هر کسبوکاری لازم و ضروری است.
کسب اطلاعات از طریق مصاحبه با مدیر و کارکنان
آشنایی با محیط شرکت و مصاحبه با مدیران یا کارکنان بخشهای مختلف، میتواند در رسیدن مشاور به اطلاعات لازم کمککننده باشد. بنابراین، لازم است فرد برای مشاوره مدیریت کسب و کار در اقدام بعدی به شرکت مراجعه کرده و بهصورت حضوری با تمام کارکنان مصاحبه انجام دهد.
آگاهی از اطلاعات مالی و بررسی آنها
دلیل کمک گرفتن از مشاور مدیرعامل، کاهش هزینهها و افزایش درآمد است. این یعنی مشاور باید به تمامی اطلاعات مالی شرکت دسترسی داشته باشد. اطلاعات مالی شامل تمامی هزینهها، درآمدها، بدهیهای موجود و میزان سود شرکت است. با این دادهها مشاور میتواند شرایط شرکت را بهطور کامل بررسی و بهترین راهحل را برای برطرفسازی مشکلات بهوجود آمده، ارائه دهد.
ارائه راهحلهای مناسب و جدید
بعد از کسب اطلاعات کامل از یک کسبوکار، مشاور میتواند راهکارهای نوینی ارائه دهد تا شرکت را از وضعیت موجود به سودآوری برساند. این موضوع با شناخت کامل نیازهای اساسی شرکت عملی میشود ؛ لذا مشاور باید تمام مراحل را بهخوبی و با دقت کامل طی کند.
کمک به بهبود عملکرد شرکت
شرکتهای مختلف دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که ممکن است، مدیرعامل از آنها بیخبر باشد. بههمین دلیل نیز باید با استفاده از مشاوره مدیرعامل از این نقاط اطلاع یافت. مشاوره به مدیرعامل به رشد نقاط قوت کسبوکار کمک کرده و همچنین باعث از بینرفتن نقاط ضعف میشود.با توجه به این تفاسیر متوجه اهمیت کمک گرفتن از مشاور مدیرعامل و تاثیر زیاد راهکارهای ارائهشده توسط وی برای بهبود عملکرد شرکت میشویم.
شناخت مشتریان
یکی از راههای اساسی در افزایش سود کسبوکار، داشتن آگاهی کامل از نیازهای مشتری است. مشاور برای این منظور سعی در شناخت مشتریان شما و افزایش کیفیت خدمات یا محصولات ارائهشده دارد. همچنین، پس از شناخت سلیقه مشتریان علاوهبر حفظ آنها در جذب مخاطبین جدید نیز تاثیر میگذارد.
استفاده از کمپینهای تبلیغاتی
کمپین تبلیغاتی باید کاملا هدفمند شکل گیرد و در نهایت با ارزیابی نتایج همراه باشد ؛ زیرا تنها در این صورت است که نتیجه مناسبی برای رشد شرکت بههمراه خواهد داشت.
مشاوره مدیرعامل همچنین باعث ارائه راهکارهایی مناسب برای ایجاد کمپینهای هدفمند میشود. در آخر مشاور برای بهبار نشستن این کمپینها، شروع به تحلیل و بررسی نتایج بهدست آمده میکند. بررسی نتایج کمپین به مشاور کمک کرده تا راهحلهای مناسبی را که برای رشد شرکت لازم هستند، پیدا و آنها را مورد استفاده قرار دهد.
مشاور در آخر پس از تحلیل دادهها و بهدست آوردن راهکاری مناسب، اطلاعات را به مدیرعامل شرکت داده تا با استفاده از آنها به رشد کسبوکار خود کمک کند یا آن را از سقوط نجات دهد.
نکته پایانی
مشاوره مدیرعامل را میتوان تکنیکی برای رشد سریع کسبوکار دانست. افرادی که بهعنوان مشاور فعالیت میکنند از دانش بالایی برخوردار هستند و به مدیرعامل کمک میکنند تا مجموعه را به سودآوری برساند.
این افراد میتوانند عملکرد شرکت را بهبود ببخشند. همچنین در مواردی که سود شرکت رو به کاهش است و خطر ورشکستگی کسبوکار را تهدید میکند با گرفتن مشاوره از آنها میتوان جلوی اتفاقات ناگوار را گرفت.
هرچند مشاور در هر کسبوکاری وظایف مختلفی برعهده دارد و باید طبق سازمان مدنظر به ارائه خدمات بپردازد ؛ اما من علی ناصرحجتی در این مسیر در کنارتان هستم تا با بررسی وضعیت سازمان، شرکت و کسب و کار شما، موجبات تغییر و تحول سازمانی و شرایط گذار از وضعیت موجود و پیشرفت سازمانی را رقم بزنیم.
وظایف مشاور مدیرعامل شامل جمعآوری اطلاعات، آشنایی با محیط کار و نیروهای شرکت، بررسی اطلاعات مالی، ارائه راهحلهای جدید، کمک به بهبود عملکرد، شناخت مشتری و کمک به ایجاد کمپین تبلیغاتی است.
بدون دیدگاه