جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال

گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال: مزایا و مثال‌ ها

آیا تابه‌حال با گوشی موبایل یا کامپیوتر خود بازی کرده‌اید؟ آیا آن بازی با برند موردعلاقه شما مرتبط بود؟ گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال مفهومی است که بسیاری از برندها در استراتژی بازاریابی خود ادغام می‌کنند تا تعامل مخاطب و آگاهی از برند را افزایش دهند. امروزه گیمیفیکیشن در زمینه‌های مختلفی مانند آموزش، بازاریابی، مراقبت‌های بهداشتی و… مورداستفاده قرار می‌گیرد. این فرایند استفاده از طرح بازی و تکنیک‌های طراحی بازی در زمینه‌هایی غیر از بازی ویدئویی به‌منظور مشغول کردن کاربران انجام می‌شود. وقتی صحبت از بازاریابی دیجیتال به میان می‌آید، گیمیفیکیشن می‌تواند به شما در دستیابی به اهداف برندسازی کمک کند.

بازی‌ها، برنامه‌ها و محتوای تعاملی باعث می‌شود مخاطبان با برند شما درگیر شده و در کنار آن به بازی بپردازند. استفاده از گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال برای ارتقای استراتژی بازاریابی باعث می‌شود که کاربران با برند شما تعامل داشته باشند و برای کسب اطلاعات بیشتر بازگردند. یکی از مزایای استفاده از گیمیفیکیشن افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به برند شما است. در این مقاله از وب‌سایت ناصرحجتی با ما همراه باشید تا به بررسی تأثیر گیمیفیکیشن در کسب ‌و کارها بپردازیم.

گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال چیست؟

گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال چیست؟

گیمیفیکیشن شامل استفاده از مکانیک بازی و تکنیک‌های طراحی بازی در زمینه‌هایی غیر از بازی برای جذب کاربران است. می‌توان از گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال برای ایجاد انگیزه در تعاملات، افزایش مشارکت و دستیابی به نتایج مطلوب استفاده کرد. گیمیفیکیشن تماماً به انگیزه و رقابت بستگی دارد؛ چرا که برنامه‌ها یا پلتفرم‌های دیگر می‌توانند درحالی‌که محصولات خود را بازاریابی و به مصرف‌کننده در این راه کمک می‌کنند، از خواسته‌های طبیعی مصرف‌کننده برای موفقیت و بیان ایده‌های خود بهره ببرند.

دیجیتال مارکتینگ یکی از مهم‌ترین ابزارهای هر کسب‌وکار در هر اندازه‌ای است. این فرایند به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا سریع‌تر و راحت‌تر از قبل به مخاطبان بیشتری دست یابند. بااین‌حال، با وجود بسیاری از کسب‌وکارها که برای جلب‌توجه آنلاین رقابت می‌کنند، متمایزشدن در بین مخاطبان امری دشوار است. یکی از راه‌های مؤثر کردن کمپین‌های بازاریابی دیجیتال، ترکیب استراتژی‌های گیمیفیکیشن و بهره‌مندی از مزایای استفاده از گیمیفیکیشن است. گیمیفیکیشن فرایند استفاده از عناصر بازی در زمینه‌هایی غیر از بازی (non-game) است. با افزودن عناصر رقابت، پاداش و چالش به بازاریابی دیجیتال خود، می‌توانید تعامل و انگیزه مخاطبان را افزایش دهید. گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال همچنین می‌تواند به شما در جمع‌آوری داده‌های ارزشمندی درمورد ترجیحات و رفتار مشتریان کمک کند.

با درک تأثیر گیمیفیکیشن در کسب‌ و کارها و اینکه چه چیزی به مشتریان شما انگیزه می‌دهد، می‌توانید پیام‌های بازاریابی خود را به طور مؤثرتری تنظیم کنید و نتایج کلی خود را بهبود ببخشید. بازی‌های محبوبی که اغلب در یک برند گنجانده می‌شوند عبارت‌اند از:

  • برنامه‌های گوشی موبایل
  • بازی‌های واقعیت افزوده
  • محتواهای تعاملی (کوئیز، نظرسنجی، پرسش‌نامه و…)

گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال؛ افزایش تعامل و رضایت مشتری

گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال؛ افزایش تعامل و رضایت مشتری

هنگامی که از گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال خود استفاده می‌کنید، چارچوبی برای تعامل و اشتراک‌گذاری مداوم ایجاد می‌کنید. در نتیجه، محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) را نیز افزایش می‌دهید. علاوه بر استراتژی بازاریابی داخلی خود، به دلیل تبلیغات شفاهی مخاطبان، آگاهی از برند خود را در تمامی پلتفرم‌ها افزایش خواهید داد. برخی از برندها مانند دومینو (Domino’s) و تلفلورا (Teleflora) پس از گنجاندن بازی در برند خود، بازده فوق‌العاده‌ای را تجربه کرده‌اند. دومینو پس از گنجاندن یک برنامه بازی با عنوان پیتزای خودتان را بسازید، درآمد خود را ۳۰ درصد افزایش داد. علاوه بر این، کاربران تلفلورا برای تعامل با برند از طریق رسانه‌های اجتماعی امتیاز کسب می‌کنند.

این شرکت ۹۲ درصد نرخ تبدیل و ۱۰۵ درصد افزایش خریدوفروش از طریق فیس‌بوک را تجربه کرد. برندهایی که برای افزایش تعامل از گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال استفاده می‌کنند، متوجه می‌شوند که بازی‌ها رضایت مشتری را نیز افزایش می‌دهند. تعامل با مخاطب که با گیمیفیکیشن همراه است، در نهایت باعث افزایش درآمد شما می‌شود. تعامل با مشتری راهی مطمئن برای آگاه نگه‌داشتن آن‌ها درمورد محصولات، خدمات و پیشنهادات ویژه است. در نتیجه، آن‌ها پول بیشتری را برای برند شما خرج خواهند کرد. شما می‌توانید با تشویق کاربران به اشتراک‌گذاری تجربه بازی خود با شبکه‌های اجتماعی، تعامل خود را از طریق گیمیفیکیشن افزایش دهید.

تبلیغات ویدیویی اینستاگرام

در کنار گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال، می‌توانید از تبلیغات ویدیویی اینستاگرام برای تقویت برند خود برای جذب بیشتر مشتریان استفاده کنید. بله، اینستاگرام در ابتدا برای اشتراک‌گذاری عکس ساخته شد و پس از سال‌ها با زوایای مختلفی که ارائه می‌دهد در رتبه اول محبوبیت در بین برنامه‌های اشتراک عکس و ویدیو قرار دارد. این برنامه هر روز در حال تکامل است و امروزه امکان ارائه تبلیغات ویدیویی را نیز برای کاربران فراهم کرده است. حدود ۵۰۰ میلیون نفر هر روز از اینستاگرام استفاده می‌کنند. ۵۰ درصد از مردم پس از دیدن یک محصول یا خدمات در اینستاگرام از وب‌سایت موردنظر بازدید کرده‌اند؛ بنابراین، ایجاد محتوای تبلیغاتی ویدیویی در اینستاگرام یک ایده عالی برای صاحبان هر کسب‌وکاری است.

برنامه اینستاگرام چندین مکان مختلف برای تبلیغات ویدیویی ایجاد کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به Story، Reels، تبلیغات ویدیویی و Explore اشاره کرد. مهم نیست که چه کسب‌وکاری دارید، هرکه هستید، هرکجا زندگی می‌کنید و هر شغلی دارید، می‌توانید از تبلیغات ویدیویی اینستاگرام برای جذب مشتری استفاده کنید.

تبلیغات ویدیویی که باید از آن‌ها الهام گرفت

تبلیغات ویدیویی که باید از آن‌ها الهام گرفت

مردم به طور متوسط هر روز ۸۴ دقیقه را صرف تماشای ویدئوهای آنلاین و گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال می‌کنند. این روند در حال افزایش است و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال آینده متوسط کاربران اینترنت روزانه بیش از ۱۰۰ دقیقه را به دیدن ویدیو اختصاص دهند. واضح است که بازاریابی ویدیویی و گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال تا حدود زیادی می‌توانند به شما کمک کنند کسب‌وکار خود را رونق ببخشید. جای تعجبی نیست که ۹۵ درصد از بازاریابان می‌کوشند که استراتژی بازاریابی ویدیویی به آن‌ها کمک کرده تا درک درستی از محصول یا خدمات خود داشته باشند؛ مانند کمپانی Swiggy که در زمینه غذا فعالیت دارد و تبلیغات خود را در استوری نمایش می دهند.

مزایای استفاده از گیمیفیکیشن؛ چگونه باید یک تبلیغ ویدیویی تأثیرگذار ایجاد کرد؟

تبلیغات ویدیویی به لطف تلویزیون سنتی برای دهه‌ها بخشی از زندگی ما بوده است و با ظهور یوتیوب در اواسط دهه ۲۰۰۰، بار دیگر از اهمیت بالایی برخوردار شدند. پس از آن، پلتفرم‌های ویدیویی مانند تیک تاک و اینستاگرام که امروزه در اوج محبوبیت خود قرار دارند، مصرف ویدئوی کاربران را تا حد قابل‌توجهی افزایش داده‌اند. در نتیجه، تمرکز اصلی بازاریابی آنلاین شاهد تغییر به سمت تبلیغات ویدیویی و گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال معطوف شده است. امروزه، تبلیغ‌کنندگان مایل به سرمایه‌گذاری بیشتر در تبلیغات ویدیویی هستند. بااین‌حال، ساخت یک تبلیغ ویدیویی تأثیرگذار کار نسبتاً چالش‌برانگیزی است. در ادامه به بررسی چند نکته برای ایجاد تبلیغ ویدیویی تأثیرگذار می‌پردازیم:

1. شروع قوی

شروع یک تبلیغ ویدیویی برای جلب‌توجه بیننده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به‌عنوان‌مثال، بسیاری از پلتفرم‌ها مانند یوتیوب معمولاً پنج ثانیه پس از پخش آگهی، گزینه ردشدن تبلیغات ویدیویی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این بدان معناست که بیشتر مخاطبان فقط ابتدای تبلیغ را تماشا می‌کنند. شما باید بتوانید در این مدت کوتاه مخاطب را جذب کنید.

2. گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال؛ مختصر و مفید

طول ایده‌آل برای تبلیغات ویدیویی بسته به نوع پلتفرم، محصول/خدمات موردنظر مخاطبان هدف می‌تواند متفاوت باشد. بااین‌حال، یک قانون کلی در این باره این است که تبلیغات ویدیویی را تاحدامکان مختصر و فشرده ایجاد کنید. به یاد داشته باشید تبلیغات کوتاه تأثیر ماندگارتری برجای می‌گذارند.

انتخاب قالب تبلیغاتی مناسب

3. انتخاب قالب تبلیغاتی مناسب

در مبحث گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال، تبلیغ‌کنندگان می‌توانند از بین قالب‌های تبلیغاتی مختلف، از جمله تبلیغات درون برنامه‌ای، خارج برنامه‌ای و حتی تبلیغات تلفن همراهی یکی را انتخاب کنند. گزینه‌های فراوانی برای انتخاب وجود دارد؛ اما باید توجه داشته باشید که انتخاب یک تبلیغ‌کننده کاملاً به هدف بازاریابی دیجیتال شما بستگی دارد؛ برای مثال، تبلیغات درون برنامه‌ای اینستاگرام که قابلیت ردشدن را ندارد، برای آگاهی و دسترسی به برند مناسب هستند.

4. مرتبط بودن

یکی از بزرگ‌ترین اشکالات تبلیغات سنتی، مرتبط نبودن برند با محتوای تبلیغ است. بینندگان علاقه‌ای ندارند فیلم‌ها و محتوایی که تماشا می‌کنند توسط تبلیغات لوازم‌خانگی که برایشان فاقد اهمیت است، قطع شود. اینجاست که تبلیغات ویدیویی آنلاین بر تبلیغات سنتی غلبه می‌کنند. با تبلیغات ویدیویی، تبلیغ‌کنندگان این توانایی را دارند تا محتوایی ایجاد کنند که مرتبط با بینندگان باشد.

5. شخصی‌سازی تبلیغ

با چندین گزینه هدف‌یابی در دسترس مانند هدف‌یابی رفتاری و زمینه‌ای، می‌توانید محتوای ویدیویی شخصی‌سازی‌شده و گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال ایجاد کنید که مطابق با تجربه آنلاین و ترجیحات مخاطبانشان باشد.

جمع‌بندی

زمانی که از گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال خود استفاده می‌کنید، نه‌تنها آگاهی مخاطبان را نسبت به برند خود افزایش می‌دهید؛ بلکه تعامل بیشتری را تجربه خواهید کرد. بر اساس آمار، مشتریان دارای تعامل، ۲۳ درصد بیشتر از مشتریان معمولی برای بندهای موردعلاقه‌شان هزینه می‌کنند. از جمله مزایای استفاده از گیمیفیکیشن می‌توان به جذب مشتریان جدید اشاره کرد. در واقع، ۶۰ درصد از مشتریان می‌گویند که اگر با یک بازی مشغول شوند، احتمال خریدشان از یک برند بیشتر است. علاوه بر این، گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال وفاداری مشتری و تبلیغات شفاهی را نیز ارتقا می‌بخشد. احتمال اشتراک‌گذاری بازی برند شما توسط مشتریانی که از این بازی لذت برده‌اند، بیشتر است. هر بار که شخصی بازی برند شما را به اشتراک بگذارد، توجه بیشتری به برند شما جذب خواهد شد.

تاثیر گیمیفیکیشن در کسب و کارها در صورت درست اجرا شدن تاثیر مثبت خواهد بود. علی ناصرحجتی از بهترین مشاوران در حوزه کسب‌وکار و مارکتینگ است که با ارائه دقیق‌ترین و کارآمدترین مشاوره‌ها در زمینه مارکتینگ، دیجیتال برندینگ و… یک مرجع معتبر و قابل اطمینان به شمار می‌آید. جهت کسب اطلاعات تکمیلی یا دریافت مشاوره حتما به صفحه تماس با من سر بزنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا