جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
مدیر دیجیتال مارکتینگ

وظایف یک مدیر دیجیتال مارکتینگ چیست؟

در فضای کسب‌وکار مدیر دیجیتال مارکتینگ با رویکردی بلندمدت مسئولیت پیاده‌سازی، توسعه و اجرای فعالیت‌های دیجیتال را بر عهده دارد. البته اجرای امور تبلیغاتی در کوتاه‌مدت نیز از وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال است. برای اینکه مدیر حوزه دیجیتال مارکتینگ بتواند نقش خود را به بهترین صورت انجام دهد باید در امور مهمی مانند اصول دیجیتال مارکتینگ، مدیریت ترافیک سایت، تبدیل آن به سرنخ‌های فروش و آگاهی از برند مهارت کافی داشته باشد. در این مقاله از وب‌سایت علی ناصرحجتی به شرح وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ و اصول بازاریابی دیجیتال می‌پردازیم.

آشنایی با دیجیتال مارکتینگ

با فراگیری اصول دیجیتال مارکتینگ می‌توان بخش بزرگی از مفاهیم و فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال را درک کرد. با رشد فناوری‌های نوین و گسترش اینترنت در تمام جنبه‌های زندگی انسان استفاده از بازاریابی دیجیتال بهترین روش برای آگاهی‌بخشی از برند و دیده‌شدن محصولات یا خدمات مختلف است.

مدیر دیجیتال مارکتینگ به‌عنوان هسته اصلی حوزه بازاریابی دیجیتال باید بتواند استراتژی‌های بازاریابی، جذب مخاطبان هدف، تحلیل داده‌ها و بهبود راهبردهای تبلیغاتی را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. همچنین تسلط بر ابزارها و تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ، بینش استراتژیک و مهارت‌های ارتباطی و مدیریتی قوی از دیگر وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال است.

مشاغل حوزه دیجیتال مارکتینگ

مشاغل حوزه دیجیتال مارکتینگ

در حوزه دیجیتال مارکتینگ مشاغل متعددی وجود دارد که همگی نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش آگاهی برند و افزایش فروش دارند. این مشاغل عبارت‌اند از:

  • مدیر دیجیتال مارکتینگ: این فرد باید در تمام حوزه‌ها متخصص باشد و مسئولیت‌های مدیریتی و استراتژیک را برعهده دارد.
  • متخصص بازاریابی محتوا: تولید و مدیریت محتواهای آنلاین برای بازاریابی و تبلیغات، توانایی بازاریابی ویروسی، جذب مخاطب، افزایش شناخت برند و ارتقای تجربه مشتریان
  • متخصص سئو: بهینه‌سازی موتورهای جستجو، بهینه‌سازی وب‌سایت‌ها و محتواها برای افزایش رتبه در نتایج موتور جستجو
  • طراح UI: یا طراح رابط کاربری، طراحی و ایجاد رابط‌های کاربری برای محصولات و برنامه‌های کاربردی، ایجاد تجربه کاربری مثبت، افزایش کارایی محصولات و برنامه‌های دیجیتالی و جلب نظر کاربران
  • طراح UX: آنالیز نیازهای کاربران، مهارت در طراحی تجربه کاربری، توانایی تحلیل داده‌ها
  • کپی‌رایتر: نوشتن متون تبلیغاتی جذاب با استفاده از کلمات و جملات خلاقانه، ارتقای تبلیغات و بازاریابی محصول یا خدمات و ایجاد ارتباط مؤثر با مخاطبان
  • طراح کمپین تبلیغاتی: طراحی و اجرای کمپین‌های تبلیغاتی، طراحی گرافیکی، تبلیغات گوگل ادسنس برای محصولات، خدمات و برندها، مهارت در استفاده از ابزارهای طراحی
  • استراتژیست محتوا: مسئول استراتژی سئو، ارتقای تعامل برند با مخاطبان، برنامه‌‌ریزی و تدوین استراتژی‌های محتوا برای جذب و مشارکت مخاطبان و مشتریان
  • کارشناس تجزیه‌وتحلیل داده‌ها: آنالیز داده‌های مختلف مرتبط با عملکرد کمپین‌ها، رسانه‌های اجتماعی و…، متخصص در ابزارها و تکنیک‌های تحلیل داده‌ها

شرح وظایف یک مدیر دیجیتال مارکتینگ

 شرح وظایف یک مدیر دیجیتال مارکتینگ

مدیر دیجیتال مارکتینگ مسئول اصلی تیم بازاریابی و پشتیبانی است و باید به‌خوبی بتواند پلتفرم‌های جدید بازاریابی را شناسایی کرده و ابزارهای مربوط را امتحان کند. استفاده از ابزارهای آنالیز ترافیک سایت برای رصد و نظارت بر رفتار کاربران از دیگر وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال است.

مدیر دیجیتال مارکتینگ باید بتواند کمپین‌های مختلف بازاریابی مانند شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات آنلاین و ایمیل مارکتینگ را بهینه‌سازی کند. پیگیری رفتار خرید مصرف‌کننده نیز از دیگر وظایف یک مدیر بازاریابی دیجیتال است. به‌طورکلی وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال عبارت‌اند از:

  • ارائه استراتژی‌های خلاقانه برای رشد و توسعه کسب‌وکار مدیر دیجیتال مارکتینگ
  • برنامه‌ریزی و اجرای کمپین‌های وب، رسانه‌های اجتماعی، تبلیغاتی و SEM/SEO
  • طراحی، اجرا و ارزیابی انواع آزمون‌های بهینه‌سازی نرخ تبدیل
  • تحلیل و ارزیابی تجربه مشتری در کانال‌های مختلف
  • ارزیابی فناوری‌های نوظهور و در حال ظهور و استفاده از آن‌ها در زمان لازم
  • تنظیم نقاط مؤثر برای نرخ تبدیل و بهینه‌سازی قیف فروش
  • همکاری با سازمان‌ها و سایر همکاران مدیر دیجیتال مارکتینگ

شرایط لازم برای مدیر بازاریابی دیجیتال

شرکت‌ها برای استخدام یک مدیر دیجیتال مارکتینگ شرایط مشخصی را تعیین می‌کنند. ممکن است شرایط شرکت‌های مختلف با یکدیگر متفاوت باشد. به‌طورکلی شرایط لازم برای اشتغال به کار و انجام وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال عبارت‌اند از:

  • داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد در بازاریابی یا حوزه‌های مرتبط
  • داشتن تجربه شغلی در زمینه اصول دیجیتال مارکتینگ
  • برخورداری از تجربه لازم در بهینه‌سازی صفحات فرود و قیف فروش
  • داشتن تجربه کافی در شناسایی مخاطبان هدف و ساخت کمپین‌های دیجیتال برای تعامل با مخاطبان و اطلاع‌رسانی
  • تجربه و دانش کاری درباره زبان‌های برنامه‌نویسی HTML/ CSS/ GavaScript

قیف فروش در بازاریابی دیجیتال

قیف فروش در بازاریابی دیجیتال چیست؟

یکی از مفاهیم مهم در حوزه دیجیتال مارکتینگ قیف فروش است. منظور از قیف فروش همان مراحل تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان حقیقی است. یکی از مهارت‌ها و وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال بهینه‌سازی قیف فروش است. مدیر دیجیتال مارکتینگ با ساخت قیف فروش می‌تواند مسیر خرید را از آشنایی اولیه با برند تا مرحله خرید به‌درستی تنظیم و تقسیم و برای هر مرحله هدف‌گذاری مناسب انجام دهد. قیف فروش شامل 4 قسمت مشخص است که عبارت‌اند از:

1.  لید یا سرنخ

اولین قسمت قیف فروش لید یا سرنخ و مرحله آگاهی است. در این مرحله مشتری بالقوه همان سرنخ است و از وجود برند یا محصول شما آگاه شده و ممکن است به مشتری حقیقی تبدیل شود. آشنایی مشتری بالقوه با برند می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات گوگل ادز، نتایج موتورهای جستجو و… باشد. لیدها مانند فالوئرهای اینستاگرام هستند که هرازگاهی به پیج ما سر می‌زنند. 

2. علاقه‌مندی

قسمت بعدی قیف فروش علاقه‌مندی‌ها است. وقتی لیدها وارد مراحل تبادل نظر می‌شوند و نظرات خود را ارسال می‌کنند؛ یعنی وارد قیف فروش می‌شوند. وظیفه مدیر دیجیتال مارکتینگ در این مرحله این است که تلاش کند نظر مشتری را برای خرید جلب کند. این کار از طریق نشان‌دادن wow factor یا همان ویژگی منحصربه‌فردی میسر می‌شود که تحسین مخاطب را برمی‌انگیزد.

3. تصمیم گیری

در سومین مرحله از قیف فروش، یکی از وظایف مدیر بازاریابی این است که به تیم فروش کمک کند وارد صحنه شده و مشتری بالقوه را به مشتری بالفعل تبدیل کنند. در مرحله تصمیم‌گیری، مشتری یک گام فراتر رفته و به‌جای کامنت گذاشتن درباره محصول یا خدمات از شما سؤال می‌پرسد. بر اساس اصول دیجیتال مارکتینگ در این مرحله با استفاده از اصول دیجیتال مارکتینگ باید با دادن اطلاعات مناسب به مخاطب او را برای خرید ترغیب کرد.

4. عمل

آخرین مرحله قیف فروش مرحله عمل است؛ اگر به‌عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ یا اعضای تیم فروش تا این مرحله رسیده‌اید بسیار عالی است. در این قسمت توانسته‌اید به هدف خود رسیده و مشتری خرید را انجام می‌دهد. البته همیشه فقط خرید نیست. مثلاً رزرو نوبت یا پرکردن فرم نیز در این مرحله قرار دارد.

توجه به این نکته ضروری است که بعد از طی‌کردن 4 مرحله گفته شده و خرید مشتری، باید از طریق پشتیبانی و خدمات بعد از فروش آن‌ها را به مشتریان حقیقی ثابت و وفادار تبدیل کرد. به‌عنوان مثال اعلام تخفیف‌ها، جشنواره و تبریک روز تولد نمونه‌هایی از مبانی وفادار کردن مشتری هستند. 

مهارت های لازم برای یک مدیر بازاریابی دیجیتال

مهارت های لازم برای یک مدیر بازاریابی دیجیتال

مدیران دیجیتال مارکتینگ باید مهارت‌های کافی برای تصدی در این شغل داشته باشند. مهارت‌های لازم برای یک مدیر دیجیتال مارکتینگ عبارت‌اند از:

1. مدیریت زمان

استفاده عاقلانه از زمان یکی از مهارت‌های مهم مدیران دیجیتال مارکتینگ است. واگذاری بخشی از وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال به دیگران نمونه‌ای از مدیریت زمان است تا از این طریق ساختار مناسبی برای تکمیل امور طراحی شود. رعایت زمان تحویل وظایف یا تفویض اختیارات از دیگر امور مربوط به مدیریت زمان است.

2. تفکر استراتژیک مدیر دیجیتال مارکتینگ

یک مدیر دیجیتال مارکتینگ باید بتواند به پشت پرده تفکر خریداران پی ببرد. مدیر بازاریابی دیجیتال با استفاده از تفکر استراتژیک برای بهینه‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی و هدفمندکردن آن‌ها تلاش می‌کند تا از این طریق میزان بازدهی و بهره‌وری افزایش یابد. این کار نیازمند احاطه کامل به اصول دیجیتال مارکتینگ است.

3. مهارت های بین فردی

از دیگر مهارت‌های لازم برای یک مدیر دیجیتال مارکتینگ مهارت‌های بین‌فردی است که به‌منظور برقراری ارتباط شفاف و همراه با احترام با مدیران فروش، مشتریان، همکاران و رسانه‌ها انجام می‌شود. تسلط بر مهارت‌های اجتماعی به بازاریاب‌ها کمک می‌کند تا بتوانند ارتباط مناسبی با سایرین برقرار کنند.

4.  مهارت های فنی

از دیگر مهارت‌های مهم مدیر بازاریابی دیجیتال تسلط کامل بر کاربرد تجهیزات، نرم‌افزارها و پلتفرم‌ها است. همچنین مهارت‌های آنالیز بازده سرمایه‌گذاری، مهارت بودجه‌بندی، آنالیز داده‌های سایت و پردازش داده‌ها است. یک مدیر بازاریابی دیجیتال باید همواره در جریان فناوری‌های جدید باشد.

اهداف بازاریابی دیجیتال

یک مدیر دیجیتال مارکتینگ باید برای دستیابی به اهداف بازاریابی دیجیتال از مهارت‌های کافی برخوردار بوده و استراتژی‌های لازم را اتخاذ کند. مدیر بازاریابی دیجیتال باید هدف خود از طرح یک استراتژی مشخص را تعیین کند؛ زیرا تنها در این صورت است که می‌تواند تاکتیک مناسب با آن شرایط را انتخاب کند. مهم‌ترین اهداف بازاریابی دیجیتال عبارت‌اند از:

  • تقویت برند و افزایش آگاهی‌سازی
  • هدایت و کنترل اهداف کاربران
  • تقویت تجربه کاربری هنگام استفاده از پلتفرم‌ها
  • ایجاد یک بازار جدید در بین رقبا
  • جذب مخاطبان بیشتر برای افزایش فروش

اصول دیجیتال مارکتینگ

اصول دیجیتال مارکتینگ

آشنایی با اصول دیجیتال مارکتینگ، کسب مهارت در آن‌ها و تعیین استراتژی‌های هدفمند و مؤثر از ضروریات مهم برای مدیر دیجیتال مارکتینگ است. مهم‌ترین اصول دیجیتال مارکتینگ عبارت‌اند از:

1. ساخت محتوای باکیفیت

تولید محتوا یکی از مهم‌ترین اصول دیجیتال مارکتینگ است و نقش مؤثری در موفقیت کسب‌وکار دارد. بسیاری از محتواهای موجود در فضای دیجیتال کیفیت خوبی ندارند. این موضوع برای شما به‌عنوان تولیدکننده محتوا یک فرصت مناسب محسوب می‌شود تا با تولید محتواهای باکیفیت از رقبای خود پیش بیفتید.

آنچه یک مدیر دیجیتال مارکتینگ موفق بر آن تأکید می‌کند تولید محتواهای باکیفیت است تا از طریق آن شاهد رشد در کسب‌وکار باشید. برای این کار بهتر است یک جدول زمان‌بندی تهیه کرده و طبق آن محتوای باکیفیت تولید کنید.

2. شناسایی رقیبان

یکی دیگر از اصول دیجیتال مارکتینگ که از وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال نیز محسوب می‌شود تحقیق روی رقبا و شناخت آن‌ها است. با ارزیابی رقبا می‌توانید ببینید افراد موفق با چه استراتژی‌ها و انجام چه اموری توانسته‌اند به این سطح از موفقیت برسند. همچنین می‌توانید بفهمید افرادی که موفقیت چندانی نداشته‌اند چه اشتباهاتی مرتکب شده‌اند. شناسایی رقبا نقش زیادی در موفقیت شما خواهد داشت.

3. یادگیری، یادگیری و یادگیری

یک مدیر دیجیتال مارکتینگ می‌داند که مفاهیم این حوزه ثابت نیستند و دائماً روش‌ها و تکنیک‌های جدیدی به آن اضافه می‌شود. به‌روز بودن و یادگیری تکنیک‌های جدید از مهم‌ترین اصول بازاریابی دیجیتال است. اختصاص بخشی از بودجه و زمانتان برای یادگیری یک سرمایه‌گذاری است و برای اینکه بتوانید پروژه‌های بیشتری بگیرید لازم است تکنیک‌های جدید را آموزش ببینید.

4. تعامل صحیح با مشتریان

وقتی به‌عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ مشتریان بالقوه را به مشتریان حقیقی تبدیل کردید انتظار دارید آن‌ها برای خریدهای بعدی نیز بازگردند. برای این هدف باید در همان اولین برخورد و فروش تعامل مناسبی با آنان داشته باشید تا از محصول خدمات یا برخورد شما کاملاً احساس رضایت کنند.

5. قراردادن اطلاعات تماس در اختیار مشتری

با قراردادن اطلاعات تماس خود در اختیار مشتری می‌توانید اعتبار برند خود را افزایش دهید. وقتی بازدیدکنندگان وارد سایت شما می‌شوند تمایل دارند اطلاعات تماس شما را داشته باشند. ممکن است اطلاعات و توضیحاتی بخواهند که در سایت نیست. به همین دلیل قراردادن اطلاعات تماس می‌تواند موجب جلب‌اعتماد مشتریان شود.

6. درگیر کردن احساسات مشتریان با برند

خرید محصولات برند اهمیت زیادی برای مشتریان دارد؛ ولی چیزی که می‌تواند فروش برند شما را افزایش دهد درگیرکردن احساسات مشتریان با برند است. یک مدیر دیجیتال مارکتینگ با استفاده از تکنیک‌های درگیرسازی برند و احساسات مشتری می‌تواند علاوه بر اعتبار برند میزان فروش را نیز افزایش دهد.

7. شناخت بازار هدف

آخرین اصل از اصول دیجیتال مارکتینگ شناخت بازار هدف است. بدون آگاهی از بازار هدف و شناسایی آن نمی‌توانید از خواسته‌ها و نیازهای مشتریان آگاه شوید. به همین دلیل یکی از وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال ارزیابی و آنالیز نیازهای مشتریان برای برطرف‌کردن آن‌ها است.

جمع‌بندی

حوزه دیجیتال مارکتینگ مانند اقیانوسی پهناور است که هیچ حد و مرزی برای آن وجود ندارد. مدیر دیجیتال مارکتینگ مهم‌ترین عضو در یک شرکت دیجیتال مارکتینگ است و به‌عنوان هسته اصلی این جمع محسوب می‌شود. مدیر بازاریابی دیجیتال باید در تمام حوزه‌ها تخصص و مهارت کافی داشته باشد تا بتواند متناسب با موقعیت، استراتژی‌های مناسب را پیاده کند.

ارائه استراتژی‌های خلاقانه برای رشد و توسعه کسب‌وکار، تنظیم نقاط مؤثر برای نرخ تبدیل و بهینه‌سازی قیف فروش، تحلیل و ارزیابی تجربه مشتری در کانال‌های مختلف بخشی از وظایف مدیر بازاریابی دیجیتال هستند. رعایت اصول دیجیتال مارکتینگ مانند تولید محتوای مناسب، درگیرکردن احساسات مشتریان با برند و تعامل مناسب با مشتریان نقش مؤثری در افزایش آگاهی برند و فروش دارد. علی ناصرحجتی مشاور کسب‌وکار و مدیریت بهترین مشاوره‌های تخصصی را در مقابله با چالش‌های دشوار کسب‌وکارها ارائه می‌دهد. ارائه راه‌حل‌های سازنده و موفق، برندسازی، تدوین استراتژی و عارضه‌یابی بخشی از فعالیت‌های ۱۷ساله علی ناصرحجتی است.  برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره به صفحه تماس با من مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا