جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
استراتژی برای ایجاد تمایز در برند

5 استراتژی برای ایجاد تمایز در برند

بازاری که امروزه برندها در آن قرار دارند، بازار شدیداً رقابتی می‌باشد. از آن جایی که مصرف‌کنندگان امروزی با انبوهی از تبلیغات و انتخاب‌های متنوع برای محصولات مواجه هستند، برندها سخت در تلاش هستند تا بتوانند نسبت به رقبای خود برجسته‌تر شوند.

در واقع برای آن‌که برندها بتوانند در این بازار شلوغ رشد کرده و به موفقیت برسند باید بتوانند خود را متمایز کنند؛ اما بهترین شیوه برای رسیدن به این هدف کدام است؟ چگونه می‌توان برند قدرتمند و قانع‌کننده‌ای داشت، به نحوی که به نیازها و خواسته‌های اصلی مشتریان پاسخ دهد؟

در این مقاله به بررسی 5 استراتژی می‌پردازیم که کمک به‌سزایی به متمایز شدن برند می‌کنند. با من همراه باشید.

پاسخ عاطفی

در واقع برای رسیدن به یک پاسخ عاطفی باید بتوانید نکته‌ی برجسته‌ی احساسی که به محصول یا خدمات شما مرتبط می‌باشد، را ارائه کنید. تحقیقات نشان داده‌اند برندهایی که ارتباط عاطفی قدرتمندتری با مشتریان خود ایجاد می‌کنند، نسبت به برندهایی که ارزش‌های بهتری را ارائه می‌دهند، در موقعیت برتری قرار می‌گیرند.

به عنوان مثال اکثر تبلیغات کوکاکولا به‌منظور ارتباط قوی‌تر با مصرف‌کنندگان، به احساسات متوسل می‌شوند. دو کمپین “کوکاکولا را به اشتراک بگذار-یک احساس را به اشتراک بگذار (Share a Coke Share a Feeling)” و “مرا در آغوش بگیر (Hug me)”، از جمله روش‌هایی هستند که این شرکت به‌منظور برانگیختن احساسات مخاطبانش از آن‌ها استفاده می‌کند.

نوآوری

این شیوه از طریق ویژگی‌های فیزیکی محصولات و یا نحوه‌ی ارائه‌ی آن‌ها به مشتریان نشان داده می‌شود. در واقع این شیوه‌ی تمایز، نیازهای برآورده نشده را به شیوه‌ی منحصر به فرد و تازه‌ای حل می‌کند.

به عنوان مثال، جیمز دانسون، نمونه‌ی فردی می‌باشد که یک محصول نوآورانه (جاروبرقی) را توسعه داده‌ و با این کار توانسته‌ است، شرکت خود را به عنوان یک رهبر در نوآوری‌ها معرفی نماید. این شرکت با ارائه‌ی محصولات جدید دیگری به بازار، به نوآوری مداوم خود ادامه داده ‌است.

معرفی برند

این موضوع که چگونه یک برند، خود را به بازار نشان می‌دهد نیز می‌تواند به عنوان یک ویژگی متمایزکننده تلقی شود. در این حالت، آن برندهایی که از یک شخصیت یا روش ثابت استفاده می‌کنند، می‌توانند به‌راحتی در ذهن مشتریان باقی بمانند و در میان انبوه رقبای خود برجسته شوند.

زمانی که برای شکل دادن به درک برند از عنصر طنز استفاده شود، می‌توان قدرتمندتر ظاهر شد. یکی از مثال‌های بارز این موضوع، شرکت بیمه‌ی Geico می‌باشد که از یک مارمولک انیمیشنی استفاده می‌کند. این مارمولک، هیچ ربطی به بیمه ندارد؛ اما در طول زمان به یکی از نشانه‌های اصلی و مرتبط با این برند تبدیل شد.

استراتژی برای ایجاد تمایز در برند

تجربه‌ی منحصر به فرد

این موضوع را می‌توان به شیوه‌های مختلفی مانند حضور فیزیکی یک برند در خرده‌فروشی‌ها، خدمات منحصر به فرد به مشتریان، سهولت استفاده از وب‌سایت، محیط جدید و یا حتی تجربه‌ی آنباکسینگ محصول متجلی کرد.

برند Build a Bear این امکان را به کودکان می‌دهد تا بتوانند عروسک‌های خود را به صورت سفارشی طراحی کنند. کودکان می‌توانند با انتخاب رنگ، سبک، اندازه و حتی مقدار پُر بودن عروسک‌ها، اسباب‌بازی خود را طراحی کنند. تجربه‌ای که Build a Bear  در زمینه‌ی اسباب‌بازی‌ها ارائه می‌دهد، یک تجربه‌ی منحصر به فرد می‌باشد.

قیمت‌گذاری

زمانی که به‌درستی از استراتژی قیمت‌گذاری استفاده نمایید، تأثیر آن را بر متمایز شدن، مشاهده خواهید کرد. یک شرکت می‌تواند به عنوان یک برند پیشرو در قیمت‌های پایین شناسایی شود که ارزش‌های فوق‌العاده‌ای را به مشتریان ارائه می‌دهد یا آن که می‌تواند به عنوان برند لوکسی که دارای قیمت‌های بالاتر است، شناخته شود.

در پاره‌ای از مواقع، استفاده از یک استراتژی مناسب این امکان را به برندها می‌دهد تا به قیمت‌های بالاتری که ممکن نبود به آن دست‌یابند، برسند. برای هر دو حالت ذکرشده مثال‌هایی وجود دارند.

به عنوان مثال؛ وال‌مارت به عنوان برندی شناخته می‌شود که محصولات فروشگاه آن دارای قیمت‌های پایین و کیفیت خوبی هستند. از سوی دیگر، استارباکس توانسته ‌است، مشتریان خود را قانع کند که پرداخت هزینه‌ی بیشتر برای قهوه، ارزشش را دارد.

  • چگونه می‌توان برند قدرتمند و متقاعدکننده‌ای را ایجاد کنید که به نیازها و خواسته‌های اصلی مشتریان، مرتبط باشد؟
  • چگونه باید متوجه شد که باید از کدام استراتژی برای متمایز کردن برند خود استفاده کرد؟

برای این کار، رویکرد 3 مرحله‌ای زیر را دنبال کنید:

  • مشتری هدف فعلی خود را مشخص کنید.

نوع مشتریانی را که احتمالاً هم‌اکنون نیز محصولات و خدمات شما را خریداری می‌کنند، را مشخص کنید. سپس آن مشتریان هدفی را در نظر بگیرید که می‌توانند به مشتریان فعلی نزدیک باشند؛ مانند مشتریانی که به برند شما توجه می‌کنند؛ اما هنوز از شما خریدی نکرده‌اند.

  • ویژگی‌هایی که برای این گروه در حین خرید کردن، اهمیت دارند را مشخص کنید.

به عنوان مثال کدام یک از این دو شیوه می‌تواند تجربه‌ی برتری را برای مشتریان رقم برند؟ برانگیختن احساسات یا ارائه‌ی یک قیمت مناسب.

این موضوع را بررسی کنید که مشتریان چگونه شما را نسبت به رقبایتان، تصور می‌کنند.

فهم تصور و درکی که مشتری از موارد مختلف دارد، به شما کمک می‌کند تا علاوه بر درک نقاط قوت و ضعف خود، متوجه آن محیط‌هایی شوید که هنوز برندی وارد آن‌ها نشده‌ است. در صورتی که برند شما، توانایی اشغال آن فضا را داشته باشد، این موضوع می‌تواند شیوه‌ی بسیار مؤثر و قانع‌کننده‌ای برای متمایز کردن برند شما به حساب آید.

سخن پایانی:

  • شما باید به طور مداوم استراتژی‌های تمایز برند خود را بر اساس داده‌ها و بینش خود آزمایش و بهینه‌سازی کنید و با تغییر نیازها، انتظارات و رفتارهای مشتری سازگار شوید. همچنین باید روندها، فرصت‌ها و تهدیدهای بازار را زیر نظر داشته باشید و بر این اساس برند خود را نوآوری کنید. اگر در این مسیر نیاز به کمک و مشورت داشتید از جلسه رایگان مشاوره من بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا