جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
PLM

مدیریت چرخه عمر محصول (PLM)

مدیریت چرخه عمر محصول (PLM) برای فرآیند توسعه محصول و تمام فرآیندهای تجاری که به محصول متکی هستند، حیاتی است. مدیریت چرخه‌ی عمر محصول ممکن است ساده به نظر برسد؛ اما می‌تواند مخصوصاً در تنظیمات سازمانی به سرعت پیچیده شود. 

در نتیجه، سیستم‌های مدیریت چرخه عمر محصول (PLM) برای ساده‌سازی مدیریت و محافظت از کیفیت محصول در طول چرخه عمر محصول ایجاد شده‌اند.

مدیریت چرخه عمر محصول (PLM) چیست؟

یک تعریف اساسی از مدیریت چرخه عمر محصول، فرآیند تاکتیکی مدیریت کل طول عمر یک محصول، از ایده‌پردازی اولیه تا توسعه، نگهداری و در نهایت از کار افتادن است.

PLM ، مدیریت تمام جنبه‌های یک محصول از ابتدا تا انتها است. مدیریت چرخه عمر محصول به همه چیز یک محصول مربوط می‌شود. این شامل مدیریت داده‌های محصول، مدیریت اسناد، مدیریت زنجیره‌ی تامین، استراتژی کسب و کار کلی، بازخورد مشتری، داده‌های مهندسی و موارد دیگر می‌شود.

همان‌طور که می‌بینید، PLM می‌تواند به سرعت به یک کار پیچیده تبدیل شود؛ زیرا مقدار زیادی از داده‌های محصول افزایش می‌یابد. به علاوه، اگر سازمان شما بیش از یک محصول داشته باشد که باید مدیریت شود، بنابراین شما به یک راه‌حل PLM برای مدیریت موثر رشته دیجیتالی که در محصولات، فرآیندهای زنجیره تامین و سیستم‌های تجاری شما جریان دارد، نیاز دارید.

آشنایی با مدیریت چرخه عمر محصول (PLM)

یک مدیریت چرخه عمر محصول مناسب باعث می‌شود تا بسیاری از شرکت‌ها، بخش‌ها و کارمندانی که در فرآیند تولید محصول نقشی دارند، گرد هم آمده و فعالیت‌های خود را ساده‌تر نمایند.

این کار موجب می‌شود تا آن‌ها بتوانند محصولی را تولید کنند که در نهایت بهتر از رقبا عمل می‌کند، سودآوری بیشتری داشته باشد و تا زمان تقاضای مشتریان دوام داشته باشد.

همچنین، سیستم‌های PLM به کسب و کارها کمک می‌کنند تا با پیچیدگی‌ها و چالش‌های مهندسی توسعه محصولات کنار بیایند. بنابراین، این سیستم را می‌توان جزء یکی از 4 پایه‌های اساسی ساختار فناوری اطلاعات یک شرکت تولیدی در نظر گرفت. 3 جزء دیگر شامل مدیریت ارتباطات با مشتریان (CRM)، مدیریت زنجیره تأمین (SCM) و برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) هستند.

زمانی که بتوان تشخیص داد که محصول در کدام مرحله از چرخه عمر خود قرار دارد، نحوه عرضه آن به بازار مشخص خواهد شد. به عنوان مثال؛ محصول جدید به معرفی و توضیح نیاز دارد، در حالی که محصول بالغ باید متمایز شود.

مدیریت چرخه عمر محصول می،تواند بر عناصر اساسی‌تری نیز تأثیر بگذارد. در واقع محصول حتی پس از بالغ شدن نیز می‌تواند همچنان به رشد خود ادامه دهد (مخصوصاً اگر به نحوی، به‌روزرسانی یا تقویت شود.)

PLM

مزایای مدیریت چرخه عمر محصول (PLM)

مدیریت مناسب چرخه عمر محصول، مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت. رساندن سریع‌تر محصول به بازار، عرضه باکیفیت‌تر محصول، بهبود ایمنی محصول، افزایش فرصت‌های فروش و کاهش خطاها و ضایعات، همگی جزء مزایای استفاده از PLM هستند.

مزایای دیگر مدیریت چرخه عمر محصول را در زیر مشاهده می‌کنید:

  • بهبود کیفیت و اطمینان به محصول
  • کاهش هزینه‌های نمونه‌سازی
  • درخواست پیشنهاد (RFQ) دقیق‌تر و به‌موقع‌تر
  • شناسایی سریع‌تر فرصت‌های فروش و سهم درآمد
  • صرفه‌جویی از طریق استفاده مجدد از داده‌های اصلی
  • ایجاد چارچوبی برای بهینه‌سازی محصول
  • کاهش ضایعات
  • بهبود توانایی مدیریت نوسانات فصلی
  • بهبود توانایی پیش‌بینی (به منظور کاهش هزینه مواد)
  • به حداکثر رساندن همکاری زنجیره تأمین

تاریخچه مدیریت چرخه عمر محصول (PLM)

مفهوم چرخه عمر محصول و مدیریت آن، اولین‌بار در سال 1931 مطرح شد. در سال 1957، یکی از کارمندان آژانس تبلیغاتی Booz Allen Hamilton، یک مدل 5 مرحله‌ای برای چرخه عمر محصول، تئوریزه کرد که با مرحله “معرفی” شروع می‌شد، از طریق “رشد” و “بلوغ” افزایش می‌یافت و در نهایت به “اشباع” و “زوال” می‌رسید.

یکی از اولین کاربردهای ثبت شده از چرخه عمر محصول اولین‌بار در سال 1985 در شرکت American Motors Corporation یا AMC رخ داد.

آن ها به دنبال راهی برای تسریع روند توسعه محصولات خود بودند تا بتوانند با رقبای بزرگ‌تر، به رقابت بپردازند. (در حالی که بودجه آن‌ها به اندازه‌ی بودجه‌ی رقبا زیاد نبود.)

در واقع AMC تصمیم گرفت که چرخه عمر محصولات اصلی خود را (مخصوصاً جیپ) تقویت بخشد. در پی این استراتژی و پس از معرفی جیپ چروکی (ماشینی که بازار خودروهای اسپرت مدرن را ایجاد کرد.) AMC توسعه محصول جدیدی را آغاز کرد که به عنوان جیپ گرند چروکی شناخته می‌شود.

اولین اتفاق مهمی که به توسعه‌ی سریع‌تر محصولات آن‌ها کمک کرد، ظهور سیستم‌های نرم‌افزار طراحی (CAD) بود.

بخش دوم این تلاش، استفاده از یک سیستم ارتباطی سریع بود که باعث می‌شد تا مشکلات سریع‌تر حل شوند؛ این سیستم تغییرات مهندسی پرهزینه را کاهش داد ؛ چرا که تمامی اسناد و طراحی‌ها را در یک پایگاه مرکزی داده قرار می‌داد.

مدیریت داده‌های محصول AMC به‌قدری قدرتمند بود که پس از آن‌که این شرکت توسط کرایسلر خریداری شد، این سیستم در سراسر کرایسلر گسترش یافت.

نتیجه این اتفاق آن بود که تمامی افرادی که نقشی در طراحی و ساخت محصولات داشتند، به یکدیگر متصل شدند. شرکت کرایسلر با استفاده از فناوری PLM                                    توانست در دهه 90، به کم هزینه‌ترین تولیدکننده‌ در صنعت خودرو تبدیل شود.

نکات کلیدی

مدیریت چرخه عمر محصول، شامل مدیریت رویکرد یک شرکت در طی مراحل مختلف چرخه عمر محصول از زمان معرفی تا افول کامل آن است.

مدیریت چرخه عمر محصول شامل بخش‌های مختلفی مانند توسعه و ساخت یک محصول، بازاریابی و بخش‌بندی مشتریان می‌شود.

مزایای PLM شامل مواردی مانند کاهش زمان توسعه‌ی محصول، تمرکز بیشتر بر بازاریابی و همچنین فهمیدن این موضوع که چه زمانی باید تلاش‌های تولید خود را کاهش یا افزایش داد، است.

افکار نهایی

PLM برای موفقیت کسب و کارهای مدرن حیاتی است. خوشبختانه چندین راه‌حل خوب PLM در دسترس کسب و کارها وجود دارد که مدیریت حجم انبوه داده‌های محصول را ساده‌تر می‌کند. این ابزارها می‌توانند به نوآوری بیشتر و تصمیم‌گیری بهتر منجر شوند.

اگر می‌خواهید درباره مدیریت چرخه عمر محصول، نرم‌افزار PLM یا فرآیند توسعه محصول خود اطلاعات بیشتری کسب کنید، با من تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا