جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
index site

چه میزان طول می‌کشد تا گوگل، وبسایت شما را ایندکس کند؟

قبل از آن که بتوانید به رتبه‌های بالایی در نتایج جستجوی گوگل برسید، باید سایت شما توسط خزنده‌های گوگل شناسایی شده و ایندکس شود.

مدت زمانی که طول می کشد تا سایت شما توسط خزنده‌ها بررسی و در گوگل ایندکس شود به چند فاکتور مهم بستگی دارد.

یکی از رایج ترین سوالاتی که از صاحبان وبسایت‌های جدید دریافت می‌کنیم آن است که:

“من سایت خود را دو هفته پیش راه‌اندازی کردم اما گوگل هنوز آن را ایندکس نکرده است؛ چرا؟”

در واقع، بررسی سایت توسط خزنده‌های گوگل و ایندکس شدن آن در سال 2022 بسیار پیچیده‌تر از پنج یا شش سال پیش است. خزنده های گوگل مشغول هستند؛ تحقیقات نشان داده‌اند که بیش از 200 میلیون وبسایت فعال در سراسر جهان وجود دارند و گوگل بیش از 55 میلیارد صفحه‌ی وب را در فهرست خود قرار داده‌است.

وبسایت‌ها در سال 2022 باید به راحتی قابل خزیدن بوده و به بازدیدکنندگان خود اطلاعات ارزشمندی ارائه دهند. انتشار محتوای بی کیفیت، تکراری یا کپی‌شده می‌تواند وب سایت شما را در حاشیه قرار دهد.

چه مدت زمانی طول می‌کشد تا گوگل، وبسایتی را ایندکس کند؟

مدت زمانی که گوگل برای ایندکس کردن سایت شما نیاز دارد، به اندازه و پیچیدگی ساختار وبسایت شما بستگی دارد. گوگل می تواند وب سایت های کوچکتر را در عرض 4 روز تا 6 هفته ایندکس کند، در حالی که ممکن است ایندکس شدن وب‌سایت های بزرگتر بیش از 6 ماه طول بکشد.

به طور کلی، هر چه وب‌سایت شما بزرگ‌تر بوده و محتواهای مشابه آن در صفحات مختلف وب بیشتر باشند (به این فکر کنید که سایت‌های تجارت الکترونیک دارای هزاران صفحه‌ی مشابه هستند)، بیشتر طول می‌کشد تا گوگل یک وبسایت را به طور کامل بخزد و آن را ایندکس کند.

زمان ایندکس شدن بر اساس اندازه‌ی وبسایت

وبسایت‌های کوچک (کم‌تر از 100 صفحه) – 4 روز تا 6 هفته

وبسایت‌های متوسط ​​(حداکثر 1000 صفحه) – 14 روز تا 12 هفته

وبسایت‌های بزرگ (بیش از 1000 صفحه‌ی وب) – 1 ماهه تا 6 ماهه

وبسایت‌های بسیار بزرگ (100000+ صفحه‌ی وب) – 6 ماه و بالاتر

این ارقام فقط برای اهدافی که نشان داده شده‌اند می‌باشند. مدت زمانی که طول می کشد تا گوگل، وبسایت شما را ایندکس کند به عوامل متعدد فنی، کیفیت محتوا و صنعتی که وب سایت شما در آن فعالیت دارد بستگی خواهد داشت. اگر ایندکس شدن وبسایت شما بیش از 50 درصد از جدول زمانی فوق طول کشیده باشد توصیه می کنیم که با یک مشاور SEO صحبت کنید. ممکن است مشکلات مهمی در وبسایت شما وجود داشته باشند.

چه کاری باید کرد تا گوگل، وبسایت را سریع‌تر ایندکس کند؟

گوگل روزانه، میلیاردها صفحه‌ی وب جدید را می‌خزد و ایندکس می‌کند. برای آن که بتوانید در این زمینه به موفقیت برسید باید وب سایتی را ایجاد کنید که گوگل بتواند به راحتی گوگل در آن بخزد. همچنین باید محتوایی را به اشتراک بگذارید که ارزش گنجاندن در فهرست گوگل را داشته باشد. اگر ربات‌های خزنده نتوانند صفحات مختلف وب‌سایت شما را پیدا کنند (به آن دسترسی پیدا کنند و آن‌ها را بخزند)، ایندکس شدن وب‌سایت شما مدت زمان بیشتری، طول خواهد کشید.

در زیر می‌توانید نکاتی که باید برای ایندکس سریع‌تر وبسایت خود به آن‌ها توجه داشته باشید را مشاهده کنید:

ساختار باکیفیتی برای لینک داخلی ایجاد کنید که باعث ترغیب ربات‌های خزنده به بررسی وبسایت شود.

خطاهای وب سایت یا مشکلات کاربردپذیری را بررسی کنید

وبسایت خود را به طور منظم آپدیت کنید و محتوای جدیدی به آن بیفزایید

از سایر وبسایت‌های معتبر، بک لینک با کیفیت دریافت کنید

بهبود معماری وب سایت و اصول اولیه فنی سئو

نقشه سایت XML باکیفیتی داشته باشید و آن را به کنسول جستجوی گوگل ارسال کنید

نقشه سایت HTML ایجاد کنید و با تغییر صفحات، آن را در وبسایت خود آپدیت کنید

درخواست خزیدن URL را تقاضا کنید (توجه داشته باشید: این مورد به اندازه‌ی گذشته، مؤثر نیست)

محتوای جدید را به صفحات خود در رسانه‌های اجتماعی پیوند دهید

محتوای ارزشمندی برای وبسایت خود ایجاد کنید

ساختار URL وبسایت خود را بررسی کنید

گوگل می‌خواهد وب‌سایت‌هایی را ایندکس کند که ارزش و اطلاعات بهتری برای کاربران فراهم می‌کنند. چک لیست فوق را بررسی کنید تا مطمئن شوید که وب سایت شما چنین ارزشی را ارائه می دهد و می‌تواند جایی در فهرست گوگل داشته باشد.

چگونه می‌توان بررسی کرد که آیا وبسایت توسط خزنده‌های گوگل بررسی شده‌است یا خیر؟

برای بررسی اینکه آیا وب سایت شما خزیده شده است و یا آخرین باری که یک صفحه توسط Google خزیده شده کِی بوده‌است باید کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console) را راه‌اندازی کرده و با آن آشنا شوید. میانگین زمان خزیدن برای یک صفحه‌ی جدید وب می‌تواند بین 3 روز تا 4 هفته باشد.

هنگامی که کنسول جستجوی گوگل را پیکربندی کردید، می توانید دستورالعمل‌های زیر را دنبال کنید:

وارد Google Search Console شوید

در منوی سمت چپ به “تنظیمات (Setting)” بروید

در بخش تنظیمات، “آمار خزیدن (Crawl Stats)” را پیدا کنید

بر “باز کردن گزارش (Open Report)” کلیک کنید

به منظور یافتن خزیدن بر اساس کد پاسخ، می‌توانید از “Crawl Request Breakdown” استفاده کنید

از طریق جستجو کردن در بخش “Crawl Request Breakdown” می‌توانید آخرین زمانی که یک ربات خزنده‌ی Google از یک صفحات وب‌سایت شما بازدید کرده‌است را مشاهده کنید.

خلاصه

 ربات‌های جستجوگر گوگل در سال 2022، فاکتورهای متعددی را در عملکرد خود لحاظ می‌کنند. وجود 200 میلیون وبسایت فعال و بیش از 55 میلیارد صفحه‌ی وب ایندکس‌شده به معنای آن است که ربات‌های خزنده در معرض تقاضای بالایی برای جستجو هستند. این نکته به معنای آن است که وبسایت شما باید ارزشمند بوده و دسترسی آسانی داشته باشد تا در فهرست گوگل گنجانده شود. 

اگر وبسایت شما از نظر فنی سالم است، اما هنوز نمی‌توانید آن را ایندکس کنید، ضروری است که این سؤال را از خود بپرسید که آیا وبسایت من ارزش ایندکس شدن توسط گوگل را دارد یا خیر؟ زمانی که گوگل در حال خزیدن، ایندکس کردن و رتبه‌بندی وبسایت شما است به محتوای باکیفیت و ارائه تجربه‌ی باکیفیت و به یادماندنی در وبسایت (به منظور ایجاد ارزش برای بازدیدکنندگان) توجه زیادی می‌کند؛ به همین دلیل نیاز است تا موارد ذکرشده را به خوبی رعایت کرده و فراهم کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا