جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آشنایی با سرپ گوگل + ویژگی های مهم آن

سرپ گوگل برگرفته از سرواژه‌های Search Engine Result page است و به صفحه نتایج جستجو اشاره دارد. صفحه نتایج یا سرپ می‌تواند صفحات زیادی را شامل شود؛ ولی در همان صفحات اولیه نتایج شامل اطلاعات مهم، ویدئو، تصاویر، مقالات خبری، رتبه، سؤال‌وجواب و نقشه است. نتایج موجود در صفحات سرپ بر مبنای موقعیت مکانی جستجوگر، زبان و سابقه جستجو و لاگین یا عدم لاگین می‌تواند متفاوت باشد.در این مقاله از گروه مدیریت کسب‌وکار دکتر علی ناصرحجتی با سرپ گوگل، ویژگی و مزایای آن آشنا می‌شویم.

موتور جستجو و نحوه عملکرد آن

Search Engine یا موتور جستجو اطلاعات موجود در صفحات مختلف سایت‌ها را به طور پیوسته جمع‌آوری کرده و آن‌ها را در پایگاه‌داده‌های (Database) خود ذخیره می‌کند. وقتی کاربر کلمه کلیدی موردنظر خود را وارد کرد موتور جستجو داده‌های موجود در پایگاه‌ داده خود را بررسی کرده و بر مبنای الگوریتم‌های رتبه‌بندی نتایج را در صفحه سرپ گوگل نمایش می‌دهد. موتورهای جستجو با استفاده از ربات‌ها صفحات مختلف در سایت‌ها را بررسی می‌کنند.

این ربات‌ها برنامه‌های کامپیوتری هستند که با رفتن از یک سایت به سایت دیگر اطلاعات موجود در صفحات مختلف را جمع‌آوری و آن‌ها را در دیتابیس خود ایندکس می‌کنند. مراحل عملکرد موتورهای جستجو شامل چهار مرحله است که عبارت‌اند از:

  • خزش (Crawling): مشاهده و ارزیابی صفحات مختلف وب‌سایت‌ها
  • فهرست‌کردن (Indexing): دسته‌بندی و فهرست صفحات مشاهده شده در پایگاه‌داده
  • رتبه‌بندی (Ranking): رنکینگ نتایج بر مبنای کلمات کلیدی واردشده توسط کاربران و فاکتورهای رتبه‌بندی
  • نمایش نتایج به کاربران در صفحه سرپ گوگل

آشنایی با اجزای مختلف سرپ

مقالات و محتوا

مهم‌ترین بخش صفحه نتایج موتورهای جستجو (سرپ) مربوط به نمایش اطلاعاتی است که در مقالات وجود دارند و کاربران را به صفحه جدیدی هدایت می‌کنند. در بخش مقالات و محتوا صفحاتی در اولویت هستند و زودتر نمایش داده می‌شوند که از نظر رنکینگ در سطح بالایی بوده و محتوای آن‌ها بهینه‌سازی شده است. تبلیغات محتوامحور مهم‌ترین فاکتور در جذب مشتریان حقیقی است.

فیچر اسنیپت (Feature Snippet)

از دیگر اجزای سرپ گوگل، فیچر اسنیپت است که به‌عنوان بخش پاسخ شناخته می‌شود. موتور گوگل بخشی از متن یک وب‌سایت را مشخص کرده و پاسخ سؤال کاربر را به‌صورت مستقیم ارائه می‌دهد که به آن فیچر اسنیپت می‌گویند. فیچر اسنیپت بیشتر برای زمانی است که کاربران ضرورتی برای بررسی اطلاعات دقیق درباره مفهوم موردنظر را نداشته باشند. بیشتر متخصصان استراتژی سئو بخش فیچر اسنیپت را به‌عنوان جایگاه موقعیت صفر (Position Zero)  در نتایج جستجو قلمداد می‌کنند.

پنل دانش (Knowledge Panel)

بخش دیگری از Google SERP پنل دانش است که در آن، اطلاعات صفحه ویکی‌پدیا ثبت شده است.وقتی کاربر نام مکان، شخص یا یک رویداد تاریخی را جستجو می‌کند موتور جستجو از منابع معتبر و قابل‌استناد اطلاعات مختلف و مرتبط را جمع‌آوری کرده و برای کاربر نمایش می‌دهد.

نتایج ارگانیک (Organic Results)

از دیگر امکانات SERP بخش نتایج ارگانیک است. بخش نتایج ارگانیک سرپ گوگل توسط الگوریتم‌های پیچیده‌ای انجام می‌شود که در گوگل وجود دارند و برای رتبه‌بندی آن‌ها از حدود 200 فاکتور مختلف استفاده می‌شود. اطلاعات بخش نتایج ارگانیک شامل عنوان، آدرس و توضیحات متا است که همگی با عنوان اسنیپت ساخته می‌شوند.

کارت دانش (Knowledge Card)

کارت دانش از دیگر اجزای سرپ گوگل است و شامل اطلاعاتی است که کاربران گوگل می‌توانند آن‌ها را ویرایش کنند. در این بخش اطلاعات Google Partner (همکاران گوگل) نیز به نمایش در می‌آید. منظور از همکاران گوگل وب‌سایت‌های خاصی هستند که با گوگل همکاری داشته و اطلاعات ویژه‌ای را در بخش گراف دانش نمایش می‌دهند. نکته مهم درباره این بخش از سرپ گوگل این است که کارت دانش زیرمجموعه گراف دانش بوده و رنک گرفتن آن متفاوت از روش ارگانیک است. همچنین بسیاری از سایت‌ها نمی‌توانند به این جایگاه از سرپ دسترسی داشته باشند.

سؤالات متداول (PAA)

هر بار که کاربران روی بخش نمایش کلیک کنند سؤالات مرتبط دیگری توسط گوگل بارگیری شده و به نمایش در می‌آید. پاسخ این پرسش‌ها را اشخاص ثالث داده‌اند. جواب این سوال‌ها برای نوشتن محتوا و انجام تحقیق مفید است.

تصاویر (Images)

زمانی که کاربر یک مفهوم خاص را جستجو می‌کند تصاویری مرتبط برای او به نمایش درمی‌آید که با کلیک‌کردن روی هرکدام از آن‌ها وارد قسمت تصاویر گوگل می‌شوند. معمولاً بخش تصاویر در قسمت بالای سرپ گوگل قرار دارد؛ ولی در برخی موارد ممکن است در وسط یا پایین صفحه باشد.

ویدئو (Videos)

در صفحه اول SERP نتایج موجود برای ویدئو ارگانیک هستند و با تصاویر کوچکی نمایش داده می‌شوند. در این بخش تنها وب‌سایت‌هایی به نمایش درمی‌آیند که دارای فیلم جاسازی شده هستند. اطلاعات مربوط به زمان بارگذاری ویدئو، سازنده ویدئو یا آپلودر و تاریخ آپلود وجود دارد.

اخبار (News)

از دیگر مزایای SERP  گوگل اطلاع از جدیدترین خبرهای مربوط به یک موضوع خاص است. این خبرها در بخش News سرپ گوگل هستند و به سایت‌های مرتبط لینک‌دهی می‌شوند. البته این بخش زمانی فعال می‌شود که Google News کاربر را تأیید کند.

تبلیغات خرید (Shopping) در سرپ گوگل

علاوه بر تبلیغات متنی استاندارد، تبلیغات خرید نیز از دیگر اجزا و امکانات SERP است که امکان ایجاد تبلیغات خرید را برای محصولات یا خدمات به خرده‌فروش‌ها ارائه می‌دهد. در تبلیغات خرید نام محصول، خرده‌فروش، قیمت و رتبه‌بندی محصول نمایش داده می‌شود. از دیگر اجزای سرپ گوگل می‌توان موارد زیر را نام برد که همگی دارای ویژگی‌های خاصی هستند و با کمک آن‌ها می‌توان از مزایای استفاده از SERP گوگل مانند افزایش ترافیک ورودی بهره برد. این بخش‌ها عبارت‌اند از:

  • نتایج محلی
  • مرورها (Reviews)
  • پادکست
  • تبلیغات گوگل ادز
  • نتایج توییتر
  • محصولات
  • چینش دقیق
  • داستان‌های برتر
  • سرپ بدون کلیک

 

در این مقاله به اجزای مختلف سرپ پرداختیم.در مقاله بعدی به مزایای آن آشنا خواهید شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا