جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

6 ترند برتری که باعث شکل‌گیری تحول دیجیتال در سال 2022 می‌شوند

برای سال‌های زیادی در دنیای فناوری اطلاعات ، مفهوم تحول دیجیتال (DX)، یک مفهوم پرطرفدار و مهم به شمار می‌آمد و انتظار می‌رود که این مفهوم در سال 2022، نقش مهم‌تری را در برنامه‌ریزی‌های سازمانی بر عهده داشته باشد.

دلیل این موضوع نیز واضح است: شرکت‌هایی که در مسیر تحول دیجیتال قرار دارند، کارایی بهتر، سودآوری بیشتر و کاهش هزینه‌های عملیاتی را تجربه می‌کنند.

بررسی ترندهای تحول دیجیتالی که پیش‌بینی می‌شود در سال 2022 رخ دهند، لزوما به معنای آن نیست که شرکت‌ها باید اقدام به بازنگری در استراتژی‌های DX خود نمایند. در واقع تسلط بر این ترندها به شما کمک خواهد کرد تا به درک دقیق‌تری از چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی خود برسید.

اکثر این ترندها، پیش از این نیز وجود داشته‌اند اما عواملی مانند تحولات زنجیره‌ی تأمین، امنیت و سایر اولویت‌های تجاری باعث شده‌اند تا این ترندها، رشد قابل توجهی نمایند. در این مقاله به بررسی 6 ترند برتری که باعث شکل‌گیری تحول دیجیتال در سال 2022 می‌شوند خواهیم پرداخت.

با ما همراه باشید.

1. اتوماسیون باعث تقویت راهنمای تجویزی خواهد شد

تجزیه و تحلیل باعث تقویت بخش عمده‌ای از نوآوری‌های دهه‌ی گذشته شده‌است. در واقع تجزیه و تحلیل به ما می‌گوید: که چه اتفاقی رخ داده‌است، چرا آن اتفاق رخ داده‌است و چه اتفاقی ممکن است در آینده رخ دهد.

زمانی که تجزیه و تحلیل را با اتوماسیون ترکیب نماییم، می‌توانیم تحلیل‌های توصیفی و پیش‌بینی‌کننده را به سمت یک راهنمای تجویزی، سوق دهیم. اشلی کرامر، مدیر محصول و مدیر ارشد بازاریابی شرکت Sisense می‌گوید:

” هوش مصنوعی و اتوماسیون می‌توانند از طریق ترکیب پویای داده‌های مرتبط و همچنین هشدار دادن به کارکنان برای انجام اقدامات لازم، پیش از وقوع یک اتفاق، رسیدن به این هدف را مقدور سازند.”

شما می‌توانید به منظور درک اتفاقاتی که در هر لحظه در سیستم شما رخ می‌دهند، از تجزیه و تحلیل استفاده نمایید. سپس از طریق ترکیب این اطلاعات با اتوماسیون، توصیه‌های هوشمندانه‌ای را دریافت خواهید. انجام این کار در طولانی‌مدت به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید تصمیم‌های مناسب‌تری را برای کسب و کار خود اخذ کنید.

کرامر با تشریح این موضوع که انجام این کار به چه شیوه‌ای می‌تواند بر واحدهای تجاری مختلف تأثیر بگذارد ادامه داد:

“این کار به نمایندگان خدمات مشتری این امکان را خواهد داد تا پیش از آن که مشتریان ناراضی بالقوه‌، تماسی بگیرند، خودشان با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. مدیران فروش قادر خواهند بود تا پیش از آن که حسابرسی‌های سه ماهه فرا برسند، به هر نوع کاهش درآمدی، واکنش نشان دهند. مدیران خرده‌فروشی نیز می‌توانند با استفاده از مواردی مانند داده‌های فروش، الگوهای خرید سایر اقلام، ترندهای بازارهای خارجی و حتی کمپین‌های ترویجی رقابتی، فهرست فروش خود را پیش از عرضه‌ی نهایی، بهینه سازند.”

تجزیه و تحلیل سنتی، صرفا این امکان را به شما می‌دهد تا از اتفاقاتی که هم‌اکنون در حال رخ دادن هستند مطلع شوید و حدس‌هایی نیز درباره‌ی اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخ دهند بزنید. اما زمانی که از تجزیه و تحلیل‌هایی که توسط اتوماسیون تقویت شده‌باشند استفاده می‌کنید، می‌توانید از پایه‌های مسحکمی برای برنامه‌ریزی فعالیت‌های آینده‌ی خود، بهره‌مند شوید.

2. چابکی به اولویت مهمی تبدیل خواهد شد

حمله‌ی سایبری به خط لوله‌ی کولونیال در سال 2021 این نکته را به ما یادآوری کرد که امروزه میزان تهدید حملات باج‌افزار، بیش از هر زمان دیگری است. همچنین این موضوع به ما یاد داد که وجود عنصر چابکی در یک کسب و کار می‌تواند در شرایط بحرانی، کمک به سزایی به آن کسب و کار نماید.

به همین منظور نیز Ginna Raahauge، مدیر فناوری اطلاعات شرکت Zayo می‌گوید که شرکت‌ها باید سرمایه‌گذاری کردن بر بازیابی از فاجعه و تداوم کسب و کار را در اولویت خود قرار دهند. او می‌گوید:

“برای من، چابکی در پایین‌ترین سطح به معنای پوشش پویا و یا بازیابی پویا است. شرکت‌ها نمی‌خواهند در موقعیتی قرار بگیرند که بگویند «چه می‌شد اگر فلان کار را انجام می‌دادیم/نمی‌دادیم». چابکی به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا از گام‌های واقعی و قابل‌اجرایی بهره‌مند شوند که از هر نوع آسیب ناشی از بحران، جلوگیری می‌کنند.”

این موضوع که بتوانید وقوع یک بحران را پیش‌بینی کنید اهمیت دارد اما از آن مهم‌تر آن است که بدانید زمانی که این اتفاق رخ داد، چه کارهایی باید انجام دهید. البته برای آن که بتوانید از همه نظر آماده باشید باید تلاش‌های بسیار زیادی در این زمینه داشته باشید.

با سهامداران خود به طور کامل در ارتباط باشید تا از این موضوع مطمئن شوید که پشتیبانی مناسبی از پایه‌ی کسب و کار شما می‌شود. همچنین سیستم‌های خارج از حوزه‌ی دید خود را نیز فراموش نکنید و به آن‌ها توجه نمایید.

در همین ارتباط Raahauge می‌گوید:

“چابکی نیز جزء عناصر کلیدی خواهد بود: برای اطمینان از تداوم کسب و کار خود (در همان حینی که در حال حرکت به سمت ساختارهای مبتنی بر ابر هستید) باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که از شرکای زیرساختی با پیشینه‌های مختلفی بهره‌مند می‌باشید.”

تحول دیجیتال به مسئله‌ی استفاده از فناوری‌های مختلف می‌پردازد اما در عین حال نیز باید در مواقع بحرانی، برای سرپا نگه‌داشتن کسب و کار خود آماده باشید.

3. ابزارهای توسعه‌ی کم‌کد به جریان اصلی تبدیل خواهند شد

شرکت‌های بیشتری به سمت استفاده از پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد یا بدون کد حرکت خواهند کرد. در چند وقت اخیر، این ابزارها شدیدا در صنعت فناوی اطلاعات، مورد بحث بوده‌اند چرا که بسیاری از توسعه‌دهندگان، نگران این موضوع هستند که شرکت‌ها بتوانند به تنهایی از پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد استفاده کنند که نتیجه‌ی آن، کساد شدن کسب و کار توسعه‌دهندگان خواهد بود.

اما در طی سال‌های اخیر، این ابزارها به عنوان یکی از مشخصه‌ها و دارایی‌های توسعه‌دهندگان، شناخته شده‌اند. مدیر عامل و بنیانگذار infragistics، Dean Guida، می‌گوید:

“پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد، بهترین راه‌حل برای حل مشکلات ساده به شمار می‌آیند. زمانی که پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد و توسعه‌دهندگان حرفه‌ای را با یکدیگر ترکیب می‌کنید، می‌توانید از راه‌حل‌های دیجیتالی تأثیرگذاری بهره‌مند شوید که باعث می‌شوند تا کسب و کار شما از مزیت رقابتی بهره‌مند شود.”

استفاده از پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد و بدون کد به کسب و کارها این امکان را می‌دهد تا زمان خود را به جای ساختن ابزارهای عملیات روزمره، به نوآوری و رشد کسب و کار خود اختصاص دهید. اما مزایای این پلتفرم‌ها به همین جا ختم نمی‌شود.

پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد این امکان را به متخصصان سایر بخش‌های کسب و کار می‌دهد تا بتوانند بدون آن که از شیب منحنی‌های یادگیری استفاده نمایند بتوانند تصمیمات هوشمندانه‌تری را اخذ کنند.

رئیس واحد آمریکای شمالی شرکت Cognite، Francois Laborie، تأکید زیادی بر اهمیت استفاده از نرم‌افزارهای مبتنی بر داده کرده‌است. او می‌گوید:

“شما به یک فناوری نیاز دارید که بتواند به شهودی شدن داده‌های مرتبط با گروه بزرگی از کاربران کمک کند. داده‌های ارائه شده‌ی هر واحد باید در زمینه مرتبط به خودشان، ارائه شوند و همچنین معتبر باشند. چنین داده‌هایی می‌توانند به شما کمک کنند تا بتوانید مشکلات هر بخش را سریع‌تر شناسایی کرده و تصمیمات دقیق‌تری را بگیرید. افرادی می‌توانند در DX موفق شوند که این ابزارها را به سرعت در اختیار کارمندان خود قرار دهند.”

با افزایش کاربرد داده‌ها در عملیات تجاری روزمره، ابزارهایی که از آن داده‌ها استفاده می‌کنند نیز ارزشمندتر می‌شوند. پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد می‌توانند شکاف میان مسائلی که کسب و کارهای گسترده باید بر آن‌ها تمرکز کنند و مواردی که توسعه‌دهندگان باید به آن‌ها توجه نمایند را پُر کنند.

4. تجزیه و تحلیل‌های به موقع، بحران‌های زنجیره‌ی تأمین را شناسایی خواهند کرد

مشکل دیگری که در سال‌های اخیر باعث شده‌است تا کسب و کارها با چالش مواجه شوند، اختلالات موجود در زنجیره‌ی تأمین هستند. این اختلالات (چه در زمینه‌ی کمبود موجودی و چه در زمینه‌ی تأخیر حمل و نقل) می‌توانند هر کسب و کاری را فارغ از اندازه‌ای که دارد، با مشکلات عدیده‌ای مواجه کند.

اکثر کارشناسان می‌گویند که تجزیه و تحلیل داده‌ها، راه مناسبی برای مقابله با این نوع اختلالات هستند. متیو هالیدی، از بنیانگذاران و معاون اجرایی محصولات در Incorta می‌گوید که باید از تجزیه و تحلیل داده‌ها در زنجیره‌ی تأمین استفاده شود تا بتوان از استراتژی‌های به موقع (Just In Time) و مؤثری بهره برد.

زمانی که شرکتی با بحران مهمی در زنجیره‌ی تأمین مواجه می‌شود باید بتواند آن مشکلات درازمدتی که در خطوط تأمین وجود دارند را شناسایی کند. این مشکلات، نمی‌گذارند تا آن شرکت بتواند به مواردی دسترسی پیدا کند که استفاده از آن‌ها، برای بقا در بازار این دهه، حیاتی هستند.

در واقع شرکت‌ها، دیگر تحت تأثیر مدل‌ها و رویکردهای قدیمی نیستند. آن‌ها با آغوش باز از شیوه‌های نوآورانه‌ای که منجر به تجزیه و تحلیل‌های به موقع می‌شوند، استقبال می‌کنند.

5. داده‌ها به سنگ‌بنای تجربه‌ی مشتری تبدیل خواهند شد

شیوع ویروس کرونا باعث افزایش اهمیت جنبه‌ی دیگری از تحول دیجیتال شده‌است: استفاده از رویکردهای مبتنی بر داده در تجربه‌ی مشتری. زمانی که همه‌گیری آغاز شد، اکثر کسب و کارها به دنبال یافتن شیوه‌های جدیدی برای دست‌یابی به مشتریان بودند بدون آن که به صورت حضوری با آن‌ها مواجه شوند. در همین راستا نیز، رسانه‌های اجتماعی، تجارت الکترونیک و سایر کانال‌های بازاریابی دیجیتال نقش مهمی را در این زمینه ایفا کردند.

با این وجود، شرکت‌ها متوجه شدند که صرفا در دسترس بودن، کافی نمی‌باشد. مشتریان، انتظار همان تجربه‌هایی را داشتند که در تعاملات حضوری، آن‌ها را احساس می‌کردند.

نیل کین، مدیر ارشد فناوری اطلاعات در Smart Communication، معتقد است که کسب و کارها باید به منظور ایجاد چنین تجربه‌ای، از داده‌های مرتبط با مشتریان خود استفاده کنند. او می‌گوید:

“امروزه دیگر، در دسترس بودن صرف، کافی نیست. در عوض، کسب و کارها باید این خط مبنا را دنبال کنند و با استفاده از فناوری‌های جدید، تعامل ساده‌تر و شخصی‌سازی شده‌تری را به مشتریان خود ارائه دهند.

این موضوع به معنای دو برابر کردن ظرفیت دیجیتالی فعالیت‌های خود به منظور بهبود مکالمات دو طرفه با مشتریان می‌باشد. همچنین باید با افزایش درک خود از داده‌ها از این موضوع مطمئن شوید که تمامی نقاط تماس، با نیازها و انتظارات مشتریان خود، انطباق دارند.”

زمانی که مشتریان، در حال تعامل با کسب و کارها هستند، چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین، به دنبال یک تجربه‌ی مشابه هستند. برای آن که شرکت‌ها بتوانند به این هدف برسند باید از استراتژی بازاریابی Omnichannel استفاده کرده و به یک دید واضح، ترکیبی و یکپارچه از داده‌های مشتریان خود دست‌یابند.

پلتفرم‌های تجزیه و تحلیل کلان‌داده‌ها مانند Tableau و Apache Spark می‌توانند در این زمینه، کارساز باشند.

6. بودجه‌ی فناوری اطلاعات، افزایش خواهد یافت

با توجه به آن که در سال 2022 ترندهای زیادی در زمینه‌ی تحول دیجیتال، در حال ظهور هستند، افزایش بودجه‌ی IT شرکت‌ها نیز منطقی خواهد بود. این گمانه‌زنی‌ها، با پیش‌بینی گارتنر که گفته بود هزینه‌های IT سراسر دنیا تا این زمان به 5/4 تریلیون دلار خواهد رسید، مطابقت دارند.

بزرگ‌ترین دلیل این افزایش آن است که تعداد زیادی از شرکت‌ها به جای آن که به دنبال خرید و پیاده‌سازی نرم‌افزارهای شخص ثالث باشند، می‌خواهند از نرم‌افزارهای داخلی باکیفیتی بهره ببرند. همچنین این تغییر گرایش با توجه به تخصصی‌تر شدن نیازهای فناوری اطلاعات هر کسب و کاری نیز، منطقی می‌باشد.

به جز پلتفرم‌های توسعه‌ی کم‌کد و بدون کد، سایر نرم‌افزارهای دیگر به زمان، هزینه و تلاش‌های زیادی نیاز دارند. حتی ممکن است در پاره‌ای از مواقع، این نرم‌افزارها نتوانند تمامی انتظارات مورد نیاز را برآورده سازند.

امروزه توسعه‌ی یک نرم‌افزار کاملا سفارشی‌سازی شده، با مقاومت کمی از سوی مدیران شرکت‌ها رو به رو می‌شود هر چند که این کار، به هزینه‌ی بیشتری نیاز دارد. شرکت‌ها باید با این موضوع توجه کنند که شیوه‌های نوآورانه‌ی فناوری اطلاعات، به چه نحوی می‌توانند از اولویت‌های اصلی آن‌ها پشتیبانی نمایند.

تحول دیجیتال، این امکان را به کسب و کارها می‌دهد تا بتوانند در حین پیاده‌سازی استراتژی‌های خود، تقریبا در تمامی جنبه‌ها چابک‌تر، سازنده‌تر و پویاتر شوند. برای آن که کسب و کارها بتوانند به بهترین نتایج دست‌یابند باید بودجه‌ی فناوری اطلاعات خود را با این اولویت‌ها، هماهنگ سازند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا