جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تبلیغات موبایلی چیست؟ انواع تبلیغات در موبایل

تبلیغات موبایلی چیست؟ انواع تبلیغات در موبایل

یکی از بهترین انواع روش‌های بازاریابی که در واکنش به رشد تصاعدی استفاده از تلفن‌های هوشمند به وجود آمد تبلیغات موبایلی است. گوشی‌های تلفن همراه امروزه جزءلاینفک زندگی مردم شده و یکی از ابزارهای مهم و ضروری زندگی بشر محسوب می‌شوند. باتوجه‌به ضرورت این وسیله الکترونیکی انواع تبلیغات در موبایل نیز گسترش‌یافته و به بخش مهمی از بازاریابی دیجیتال تبدیل شده است.

دسترسی به تعداد زیادی از مخاطبان و مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه تبلیغات موجب افزایش تاثیر بازاریابی موبایل در رشد کسب و کارها شده است. در این مقاله از مجموعه مقالات دکتر علی ناصرحجتی  تبلیغات در گوشی همراه، مزایا و انواع آن را بررسی می‌کنیم.

بازاریابی اینترنتی و تجارت الکترونیک

دو اصطلاح بازاریابی اینترنتی و تجارت الکترونیک دو مفهوم جداگانه هستند که ممکن است بسیاری از افراد آن‌ها را با یکدیگر اشتباه بگیرند. منظور از تجارت الکترونیک نحوه فروش و تحویل کالا است؛ ولی بازاریابی اینترنتی به روش متقاعدکردن مشتری برای خرید محصول یا خدمات اشاره می‌کند.

ایمیل مارکتینگ، تبلیغات موبایلی، تبلیغات PPC، پست‌های شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها برخی از ابزارها و تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی اینترنتی هستند. در طرف دیگر قابلیت مرجوع کردن کالا، هدایا و تخفیف‌های مناسبتی و پاداش به مشتریان وفادار برخی از تکنیک‌های مورداستفاده در تجارت الکترونیک هستند که از طریق آن‌ها می‌توان عمر مشتری را افزایش داد.

تبلیغات موبایلی چیست؟

با رشد سریع تکنولوژی و انقلابی که در تولید گوشی‌های هوشمند پدید آمد امروزه این ابزارهای الکترونیک به بخش مهمی از زندگی همه انسان‌ها تبدیل شده‌اند. به‌موازات نفوذ گوشی‌های هوشمند در زندگی بشر، تبلیغات موبایلی نیز رشد سریعی به خود گرفته است. منظور از این نوع تبلیغات آگهی‌هایی هستند که روی تلفن‌های همراه نمایش داده می‌شوند. پیامک‌های متنی، تبلیغات همسان و تبلیغات بینابینی از انواع تبلیغات در موبایل هستند که نقش زیادی در افزایش آگاهی از برند و دستیابی به سهم مناسب از بازار هدف دارند.

امروزه صاحبان کسب‌وکار و بازاریابان با استفاده از Mobile Marketing می‌توانند با مخاطبان و مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و با ایجاد تعامل سازنده، آنان را به‌سوی خرید سوق دهند. همانند انواع دیگر تبلیغات دیجیتال مارکتینگ، هدف اصلی تبلیغات در گوشی همراه، بهینه‌سازی تعامل بین برندها و مشتریان، افزایش ترافیک وب‌سایت و سودآوری بالا است. ازآنجایی‌که مخاطبان با داشتن موبایل تبلیغات را در هر ساعت از شبانه‌روز دریافت می‌کنند تبلیغات موبایلی دارای اثربخشی لحظه‌ای هستند. به همین دلیل برای افزایش اثربخشی این نوع تبلیغات بهتر است به فکر تبلیغات در اپلیکیشن‌های موبایل باشیم.

عوامل مؤثر در موفقیت Mobile Marketing

بهترین دلیلی که موجب رشد و موفقیت تبلیغات موبایلی شده این است که موبایل وسیله شخصی است. به همین دلیل این ابزار هوشمند بهترین و دقیق‌ترین کانال ارتباطی صاحبان کسب‌وکار با مخاطبان است. نکته مهم دراین‌رابطه اینکه برای افزایش بهره‌وری و ایجاد تعامل پایدار با مخاطبان لازم است پرسونای مشتری و مخاطبان را به‌خوبی بشناسیم. عواملی که می‌تواند موجب موفقیت انواع تبلیغات در موبایل شود عبارت‌اند از:

  • محتوای جذاب: محتوا پادشاه است. یک جمله آشنا که در تمام انواع تبلیغات حرف اول را می‌زند. برای موفقیت در Mobile Marketing نیز تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند نقش مهمی در جلب‌توجه مخاطبان دارد. متن سرگرم‌کننده، کوتاه‌بودن جملات، جذابیت‌های بصری و ارتباط محتوا با گروه هدف برخی از ویژگی‌های محتواهای تولیدشده در انواع تبلیغات در گوشی همراه هستند.
  • شخصی‌سازی داده‌ها و اطلاعات: توجه به جنس، سن، علاقه‌مندی، اولویت‌ها و نیازهای مخاطبان برای شخصی‌سازی تبلیغات هدفمند در تبلیغات موبایلی اهمیت زیادی دارد.
  • سازگاری با دستگاه موبایل: از دیگر عوامل اثرگذار در موفقیت Mobile Marketing سازگاری اپلیکیشن‌های تجاری و وب‌سایت‌ها با دستگاه‌های موبایل است.
  • توجه به رفتار مصرف‌کننده: کارشناسان بازاریابی باید بتوانند تبلیغاتی را تولید کنند که در کمترین زمان و با کمترین توضیحات بیشترین تأثیر را روی مخاطبان داشته باشند.
مزایای تبلیغات موبایلی

مزایای تبلیغات موبایلی

آمار نشان می‌دهد که در حال حاضر حدود 94 درصد از کل افراد جهان حداقل یک تلفن هوشمند دارند. با توجه به اهمیت دستگاه‌های موبایل در زندگی افراد تبلیغات موبایلی توانسته به یکی از مهم‌ترین انواع تبلیغات و بازاریابی دیجیتال تبدیل شود. مهم‌ترین مزایای تبلیغات موبایلی عبارت‌اند از:

1. ایجاد تعامل سریع

یکی از اولین مزایای Mobile Marketing این است که بازاریاب‌ها می‌توانند تبلیغی هدفمند را در لحظه ارسال کنند و از این طریق مخاطبان را تحت‌تأثیر قرار دهند. ازآنجایی‌که موبایل یک وسیله شخصی و همیشه همراه با فرد است شانس دیده‌شدن آگهی در آن بیشتر از تبلیغاتی است که به‌صورت سنتی انجام می‌شود. همچنین دنبال‌کردن سریع نتایج و پاسخ‌ها نیز از این طریق بسیار آسان است.

2. مزایای تبلیغات موبایلی؛ دسترسی به خیل عظیمی از مخاطبان

امروزه بسیاری از افراد بخش زیادی از وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های مختلف می‌گذرانند و این میزان بیشتر از زمانی است که با کامپیوتر یا لپ‌تاپ کار می‌کنند. براین‌اساس بخش زیادی از ترافیک وب‌سایت‌ها به دلیل استفاده از موبایل‌ها است و بازاریابان بخش زیادی از فعالیت خود را بر تبلیغات موبایلی متمرکز کرده‌اند. دردسترس‌بودن جمعیت زیادی از کاربران از طریق موبایل‌ها می‌تواند در موفقیت کمپین تبلیغاتی مؤثر باشد.

3. افزایش تعامل و خلاقیت

از دیگر مزایای انواع تبلیغات در موبایل ایجاد خلاقیت و تعامل بالا است که استفاده از گیمیفیکیشن در Mobile Marketing موجب افزایش خلاقیت و تعامل بالا می‌شود. تبلیغات در موبایل دارای کیفیت بصری و گرافیکی بالایی است و توجه کاربران را جلب می‌کند. این موضوع موجب افزایش جنبه خلاقانه و تعاملی تبلیغات موبایلی شده و پل ارتباطی محکمی بین برند و مخاطبان ایجاد می‌کند.

افزایش نرخ تبدیل

4. افزایش نرخ تبدیل

به همان دلایلی که گفتیم؛ یعنی دردسترس‌بودن دستگاه موبایل، تبلیغات موبایلی نسبت به سایر دستگاه‌ها دارای نرخ تبدیل بالاتری هستند. آمار نشان می‌دهد که جستجو، نمایش و کلیک‌ها در انواع تبلیغات در موبایل بیشترین رشد سالانه را دارند. از طرف دیگر این نوع تبلیغات بیشترین سهم تبدیل را دارند و شاهد افزایش تاثیر بازاریابی موبایل در رشد کسب و کارها هستیم.

5. هزینه مقرون به صرفه

در Mobile Marketing کاربرانی مورد هدف قرار می‌گیرند که نیاز به دیدن یک تبلیغ خاص دارند. به همین دلیل لازم نیست هزینه زیادی برای بازاریابی غیرضروری صرف کنیم. در تبلیغات موبایلی باید روی تبلیغات هدفمند تمرکز کرده و آن را به بهترین صورت انجام داد. درصورتی‌که با آنالیز نتایج پی بردید که تبلیغات به‌اندازه کافی کارآمد نیستند می‌توان کمپین را متوقف کرده و مانع هدررفت هزینه شد.

6. امکان وایرال شدن

سهولت در اشتراک‌گذاری یکی دیگر از مزایای انواع تبلیغات در موبایل است و زمانی که کاربران با محتوای ارزشمند و جذاب مواجه شوند آن را با خانواده یا دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. این روند موجب می‌شود تا بدون صرف هزینه اضافی تبلیغ شما در معرض دید افراد دیگری نیز قرار گرفته و منجر به ویروسی شدن کمپین بازاریابی شما می‌شود.

انواع تبلیغات در موبایل

انواع تبلیغات در موبایل

انواع تبلیغات در موبایل به دودسته کلی تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارت‌اند از:

1. تبلیغات بر اساس هزینه

تبلیغات موبایلی بر اساس هزینه شامل موارد زیر هستند:

  • هزینه به‌ازای نصب (Cost per Install): در این روش مبلغ هزینه‌هایی که بین صاحبان کسب‌وکار و شبکه‌های تبلیغاتی توافق می‌شود بر اساس تعداد نصب برنامه است. استفاده از این روش موجب افزایش تعداد کاربران اپلیکیشن‌ها می‌شود.
  • هزینه به‌ازای کلیک (Cost per Click):  در روش CPC هزینه پرداختی به شبکه‌های تبلیغاتی بر اساس تعداد کلیک‌های روی آگهی‌ها است.
  • هزینه به‌ازای فعالیت (Cost per Action): در روش CPA هزینه‌ها بر اساس تعداد فعالیت‌های انجام شده‌ای است که موردنظر تبلیغ‌کنندگان است. تعداد کلیک‌ها، اشتراک‌گذاری و عضویت برخی از این موارد هستند.
  • هزینه به‌ازای نمایش کامل ویدئو (Cost per Complete View):  این روش از تبلیغات گوشی همراه هزینه‌های توافق‌شده با شرکت‌های تبلیغاتی بر مبنای تعداد نمایش‌های کامل ویدئو مشخص می‌شود.

2. تبلیغات بر اساس مدل تبلیغاتی

دسته دیگری از انواع تبلیغات موبایلی که نشان‌دهنده تاثیر بازاریابی موبایل در رشد کسب و کارها است تبلیغ بر اساس نوع و مدل تبلیغاتی است که عبارت‌اند از:

  • تبلیغات همسان (Native advertising): تبلیغات همسان نقش مهمی در حفظ هویت بصری محتوا، یکپارچگی آن و بهبود تجربه کاربری دارند. این نوع تبلیغات با ساختار کلی محتوا هماهنگی کامل  داشته و به‌صورت کاملاً طبیعی در معرض دید مخاطبان قرار می‌گیرند.
  • تبلیغات بینابینی (Interstitial advertising): این نوع تبلیغات موبایلی در بازه‌های زمانی ازپیش‌تعیین‌شده و هم‌زمان با مشاهده وب یا در زمان استفاده از برنامه‌های مختلف به‌صورت ویدئوهای گذر پذیر یا بنرهای تمام صفحه‌نمایش داده می‌شوند. ویدئوهای گذر پذیر بخشی از تبلیغات ویدئویی هستند که بعد از گذشت 5 ثانیه از آغاز نمایش آن‌ها مخاطبان می‌توانند ویدئو را متوقف کنند.
  • تبلیغات جایزه‌دار (Rewarded Video Ads): این نوع تبلیغات موبایلی از نوع تبلیغات درون برنامه‌ای هستند و زمانی که کاربر با یک اپلیکیشن کار می‌کند نمایش داده می‌شود. این نوع ویدئوها از قبل جایزه‌ای برای کاربر تعیین می‌کنند. به دلیل همین ویژگی، این نوع تبلیغات در حفظ و بهبود تجربه کاربری اثرگذار بوده و دارای نرخ نمایش کامل هستند. همچنین این نوع تبلیغات از جمله موارد مهم تاثیر بازاریابی موبایل در رشد کسب و کارها هستند؛ زیرا نقش مهمی در افزایش درآمد مؤثر هزاره (eCPM) دارند.
  • تبلیغات پیش‌نمایشی (Pre-roll): آخرین نوع از انواع تبلیغات در گوشی همراه مربوط به آگهی‌های ویدئویی 30-10 ثانیه است که قبل از شروع محتوای ویدئویی اصلی برای مخاطبان نمایش داده می‌شود.
راه اندازی کمپین تبلیغات موبایلی

راه اندازی کمپین تبلیغات موبایلی

در بازاریابی و کمپین‌های تبلیغاتی خلاقیت نقش بسیار مهمی دارد که از طریق آن می‌توان در جلب‌توجه مخاطب از رقبا پیش افتاد. برای موفقیت در این روند و ازجمله تبلیغات موبایلی باید از چهارچوب و استانداردهای مشخصی پیروی کرد. مراحل راه‌اندازی کمپین تبلیغات در موبایل عبارت‌اند از:

1. تعیین اهداف کمپین

در راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی و ازجمله انواع تبلیغات در موبایل اولین قدم تعیین اهداف است. هدف‌ها باید دست‌یافتنی و قابل‌اندازه‌گیری باشند تا بتوان نتایج کمپین را ارزیابی و در صورت نیاز استراتژی‌ها را اصلاح کرد؛ زیرا پیامدهای نداشتن یک استراتژی متعادل در بازاریابی دیجیتال بسیار سنگین است. مهم‌ترین اهداف دراین‌رابطه عبارت‌اند از:

  • برندینگ
  • افزایش فروش
  • افزایش آگاهی از برند
  • ساخت لیدهای باکیفیت
  • هدایت ترافیک به صفحه لندینگ (فرود)
  • تبلیغ محصول یا خدمات جدید
  • افزایش ترافیک وب‌سایت
  • ترویج کمپین‌های فروش ویژه

2. مشخص کردن مخاطبان هدف

بر ای افزایش تاثیر بازاریابی موبایل در رشد کسب و کارها باید سنجیده عملکرد و تبلیغ خود را برای کاربرانی ارسال کنید که از محصول یا خدمات شما استقبال خواهند کرد. برای این منظور شناخت پرسونای مشتریان، علاقه‌مندی، اولویت و نیازهای آنان نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش تأثیر تبلیغات موبایلی دارد.

3. تعیین نوع تبلیغ

در این مرحله از کمپین تبلیغات در موبایل باید مشخص کنید که کدام نوع از انواع تبلیغ در موبایل به شما در دستیابی به هدفتان کمک می‌کند. در این بخش نیز توجه به پرسونای مخاطبان بازدهی تبلیغ را افزایش داده و مخاطبان با مشاهده تبلیغ موبایلی مناسب به‌سوی سایت شما هدایت می‌شوند.

تعیین مدت زمان کمپین

4. تعیین مدت زمان کمپین

طول زمان کمپین هم از دیگر موارد مهم در شیوه طراحی آن است و برای تمام مراحل آن باید برنامه‌ریزی دقیق و محتوای ارزشمند داشته باشید. برای تعیین طول کمپین باید هدف، اقدامات مربوط به کاربر و منابع خود را موردتوجه قرار دهید. ایجاد آگاهی، قانع‌کردن مخاطبان هدف و تبدیل آن‌ها به مشتری همگی از اهداف کمپین هستند. مشخص است که دستیابی به این اهداف در کوتاه‌مدت و بدون برنامه مدون و دقیق میسر نیست.

5. شناسایی پلتفرم ها و دستگاه های موبایل هدف

گام پنجم در اجرای کمپین تبلیغات موبایلی توجه به نوع دستگاه و پلتفرم‌ها است و نمی‌توان از یک تبلیغ یکسان برای دستگاه‌های مختلف استفاده کرد. همچنین برای تصمیم‌گیری درباره نمایش تبلیغ در اپلیکیشن یا وب‌سایت‌ها باید رفتار مخاطبان هدف را رصد کرده تا بهترین مکان را برای نمایش تبلیغات انتخاب کنید.

6. تعیین بودجه کمپین

در این مرحله می‌توانید بودجه موردنیاز برای کمپین انواع تبلیغات در موبایل را تعیین کنید. در این بخش توجه کنید که بودجه شما باید متناسب با هدف شما از کمپین تبلیغاتی باشد و کمبود بودجه موجب شکست کمپین تبلیغاتی نشود؛ اگر بین هدف و بودجه شما سازگاری وجود نداشته باشند باید به مرحله اول بازگردید و هدف خود را تغییر دهید.

طراحی تبلیغات

7. طراحی تبلیغات

در مرحله هفتم وارد اصلی‌ترین مرحله یعنی طراحی تبلیغ می‌شوید. تبلیغات دارای دو بخش متن تبلیغاتی و عناصر بصری هستند. همان‌طور که قبلاً هم گفتیم متن تبلیغ و عناصر بصری باید به‌اندازه کافی جذاب باشند تا توجه مخاطب را برای هدایت به سمت صفحه لندینگ جلب کنند. جایگاه مناسب برای دکمه فراخوان عمل، شخصی‌سازی صفحه فرود و پیگیری رفتار مخاطبان در صفحه فرود همگی در این بخش باید اجرا شوند.

8. ارزیابی تبلیغات موبایلی قبل از انتشار

قبل از آنکه تبلیغات گوشی همراه را در اختیار کاربران قرار دهید آن را امتحان کنید. با این کار می‌توانید نقاط ضعف کمپین خود را شناسایی کرده و آن‌ها را ارتقا دهید. عدم ارزیابی و امتحان تبلیغ قبل از انتشار می‌تواند منجر به پرداخت هزینه‌های گزافی شود و دیگر نتوانید اشتباهات و نقاط ضعف تبلیغ خود را جبران کنید.

به همین دلیل برای افزایش تاثیر بازاریابی موبایل در رشد کسب و کارها، امتحان‌کردن کمپین قبل از انتشار ضروری است.

9. ارزیابی نتایج کمپین

در آخرین مرحله از اجرای انواع تبلیغات در موبایل لازم است با حفظ حریم خصوصی کاربران، اطلاعات لازم را جمع‌آوری کنید. سپس نتایج را آنالیز کنید تا اطمینان یابید مسیر انتخابی شما را به هدف خواهد رساند. اطلاعات هر کمپین، راه را برای کمپین بعدی تبلیغات موبایلی هموار می‌کند؛ زیرا به نقاط ضعف و شکاف‌های موجود پی برده و مخاطبان هدف را درک می‌کنید. درنتیجه بهترین نوع تبلیغ و پلتفرم متناسب با هدف را انتخاب خواهید کرد.

استراتژی های مؤثر در Mobile Marketing

استراتژی های مؤثر در Mobile Marketing

هر کسب‌وکار هدف و استراتژی‌های متفاوتی دارد و نمی‌توان برای همه آن‌ها یک نسخه یکسان تجویز کرد. به همین دلیل هر کسب‌وکار بر اساس هدف خود استراتژی متفاوتی برای تبلیغات موبایلی خود اتخاذ می‌کند. در ادامه چند استراتژی مؤثر در تبلیغات در گوشی همراه آمده است که عبارت‌اند از:

  • عمل‌کردن فراتر از تبلیغات بنری
  • شخصی‌سازی تبلیغ برای مخاطب هدف
  • استفاده از تبلیغات مبتنی بر گیمیفیکیشن در بازاریابی دیجیتال
  • توجه به جذب مخاطب ارزشمند به‌جای افزایش نرخ کلیک

جمع‌بندی

برای دستیابی به بهترین نتیجه از تبلیغات موبایلی باید رویکردی جامع، سنجیده و هدفمند را در پیش گرفت. به دلیل اینکه موبایل وسیله‌ای شخصی و همه‌جا همراه با فرد است هدفمندسازی در انواع تبلیغات در موبایل آسان‌تر بوده و می‌توان بر اساس پرسونای مشتریان و نیاز یا علاقه‌مندی آن‌ها محتوای مناسب تولید و ارسال کرد.

دسترسی به طیف گسترده‌ای از مخاطبان، شخصی‌سازی تبلیغات، افزایش تعامل پایدار و سازنده با آن‌ها و مقرون‌به‌صرفه بودن موجب افزایش تاثیر بازاریابی موبایل در رشد کسب و کارها می‌شود. برای موفقیت در Mobile Marketing و بهره‌برداری بهینه از کمپین تبلیغاتی بهترین راه مشاوره با متخصصان حوزه کسب‌وکار است.

دکتر علی ناصرحجتی با تحصیل در رشته کسب‌وکار و بازاریابی و با 17 سال تجربه موفق یکی از مشاوران باسابقه در این حوزه هستند. مشاوره عارضه یابی و آموزش های سازمانی، مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ بخش‌هایی از تخصص و توانایی‌های دکتر ناصرحجتی هستند که در این زمینه راهنما و راهگشای بسیاری از کسب‌وکارها بوده و هستند.

مزایای Mobile Marketing چیست؟

افزایش نرخ تبدیل، مقرون‌به‌صرفه بودن، افزایش تعامل و خلاقیت و…

استراتژی‌های مؤثر در انواع تبلیغات در موبایل کدامند؟

استفاده از تبلیغات مبتنی بر گیمیفیکیشن، شخصی‌سازی تبلیغ برای مخاطب هدف و توجه به جذب مخاطب ارزشمند به‌جای افزایش نرخ کلیک

مهم‌ترین اهداف در کمپین Mobile Marketing چیست؟

برندینگ، افزایش فروش، افزایش آگاهی از برند، ساخت لیدهای باکیفیت، هدایت ترافیک به صفحه لندینگ و…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا