این موضوع بر کسی پوشیده نیست که بهینهسازی سایت نیازمند زمان است. طی تحقیقاتی که توسط Ahrefs انجام شدهاست متخصصان به این نتیجه رسیدهاند که برای آن که صفحهای به رتبهی ۱ موتورهای جستجو دستیابد به ۳ سال، زمان نیاز دارد. البته این موضوع به معنای دیده نشدن کامل سایت در این بازهی زمانی نیست. تاکتیکهایی وجود دارند که پیادهسازی و مشاهدهی نتایج آنها، تنها به چند ساعت زمان نیاز دارد. در این مقاله، به معرفی ۹ تاکتیک سئو که جزء این دسته هستند، میپرداریم.
با ما همراه باشید.
اضافه کردن چندرسانهایها به محتوا
افزودن چندرسانهایهای مناسب باعث میشود تا رتبهی سایت شما، به صورت قابل توجهی بهبود یابد. البته این تأثیرگذاری به شیوهی غیرمستقیم است؛ در حقیقت، استفاده از چندرسانهایها باعث افزایش تعامل با کاربران میشود که این موضوع برای الگوریتمهای گوگل اهمیت بالایی دارد. تصاویر، فیلم، اینفوگرافیکها و گیفها، همگی از جمله چندرسانهایهایی هستند که میتوان به محتوا اضافه کرد. در این بین، تصاویر و فیلمها، بیشترین تأثیر را بر مخاطب برجای میگذارند. تعیین مکان مناسب برای استفاده از چندرسانهایها نیز مهم است.
پیدا کردن و ترمیم لینکهای شکسته
از این روش به منظور بهینهسازی UX سایت استفاده میشود. گوگل اظهار کردهاست که از لینکهای شکسته برای رتبهبندی سایتها استفاده نمیکند. برای آن که لینکهای شکسته را پیدا کنید میتوانید از بخش Extension گوگل کروم استفاده نمایید. همچنین شما میتوانید با استفاده از ابزاری مانند Screaming Frog تمامی بخشهای مختلف سایت خود را بررسی کرده و لینکهای شکسته را به صورت فایل CSV در آورید. انجام این کار، تنها به ۱۰ دقیقه زمان، نیاز دارد.
بهینهسازی تگ عنوان برای افزایش نرخ کلیک
هنوز متخصصان نتوانستهاند به این اجماع برسند که آیا نرخ کلیک میتواند به طور مستقیم بر سئوی سایت تأثیرگذار باشد یا خیر. اما در هر دو صورت، افزایش نرخ کلیک میتواند به افزایش ترافیک سایت شما کمک به سزایی نماید. برای آن که بتوانید این کار را انجام دهید، نیاز است تا تگ عنوان سایت خود را بهینهسازی نمایید. برای این کار میتوانید. مقایسهی تگ عنوان جدید و بهینهسازی شده میتواند دید مناسبتری در این زمینه به شما بدهد.
استفاده از لینک داخلی
اکثر کارشناسان سئو این عقیده را دارند که استفاده از لینکهای داخلی به منظور بهینهسازی سایت، بسیار کم اتفاق افتادهاست. در حقیقت، خود گوگل اظهار کردهاست که لینکهای داخلی به آنها کمک میکند تا ساختار درونی سایت را به شیوهی مناسبتری درک کنند:
انجام این کار به زمان زیادی نیاز دارد. از آن جایی که خزندههای گوگل با بررسی بخشهای مختلف سایت، اقدام به رتبهبندی آن میکنند نیاز است تا بخشهای مهم را با استفاده از لینکهای داخلی به آنها نشان دهید.
استفاده از موضوعهای جدید
اکثر تولیدکنندگان محتوا برای آن که موضوع مناسب را برای نوشتن پیدا نمایند اقدام به استفاده از ابزارهای مختلف تجزیه و تحلیل میکنند. انجام این کار مزایای زیادی به همراه خود دارد اما نکتهای که اکثر این افراد در نظر نمیگیرند آن است که اکثر کلمات کلیدی پیداشده توسط این ابزار، بسیار رقابتی هستند. برای آن که بتوانید موضوعات پرمخاطبی بنویسید که رقابت کمتری دارند میتوانید به سراغ ترندهای مرتبط با زمینهی کاری خود رفته و از آنها در موضوعهای خود استفاده نمایید.
بهروزرسانی محتواهای قدیمی
با گذشت زمان، محتواهای قدیمیتر تعداد بازدیدکنندهی بیشتری را به دست میآورند؛ به همین دلیل نیز غالبا این محتوا، دارای رتبهی بالاتری نسبت به محتواهای جدیدتر است. اما این اتفاق، برای تمامی محتواهای قدیمی، صدق نمیکند. زمانی که محتوای تولیدی شما با پیشرفتهای روزانهی تکنولوژی همخوان نباشد، تعداد بازدیدکنندهی آن نیز کاهش مییابد؛ به این اتفاق، Content Decay میگویند. برای جلوگیری از این اتفاق نیاز است تا زمانی را برای مطالعهی مطالب قدیمی و بهروزرسانی آنها اختصاص دهید.
تبلیغ محتوای موجود در ایمیل
زمانی که صحبت از ارتقای محتوا میشود، بهترین بستر برای انجام آن ایمیل است. در حقیقت، سالیانه هزینههای زیادی برای ایمیل مارکتینگ انجام میشود. البته این هزینهها، ارزشش را دارد چرا که نرخ بازگشت سرمایه در این روش، بسیار بالا است. در حقیقت، استفاده از ایمیل باعث میشود تا ترافیک بیشتری نسبت به سایر شیوههای دیگر (مانند فیسبوک و توییتر) از سایت شما بازدید نمایند. زمانی که لیست مخاطبان ایمیل خود را ایجاد کردید، میتوانید محتواهای مناسب و پرطرفدار را برای آنها ارسال کرده و میزان ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
لینکسازی خارجی
طی تحقیقاتی که متخصصان Reboot انجام دادند، مشخص شد که سایتهایی که از لینکهای خارجی بیشتری استفاده میکنند، رتبهی بالاتری در موتورهای جستجو دارند. همین موضوع باعث شده تا اکثر کارشناسان سئو، به دنبال لینکسازی خارجی باشند. زمانی که از سایتهای معتبری برای پیوند دادن استفاده میکنید، ارزش خود سایت شما بالاتر میرود. در حقیقت، این نکته برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است که سایت شما بتواند محتواهای معتبری به کاربران ارائه دهد. یکی از فاکتورهایی که گوگل برای چک کردن این موضوع، از آن استفاده میکند، تعداد پیوندهای دادهشده به سایت شما است. در حقیقت، به هر میزانی که این لینکها بیشتر باشد، گوگل تصور میکند که محتوای باکیفیتتری دارید. (مخصوصا اگر این کار از طریق سایتهای معتبر صورت گرفته باشد.)
حذف اضافات
یکی از کارهای آسانی که میتوانید برای بهینهسازی موتورهای جستجو انجام دهید، شناسایی صفحات اضافهای است که در رتبهبندی سایت شما نمایش داده میشوند. در حقیقت، زمانی که از سایت شما، تعداد صفحات زیادی وجود داشته باشند که در موتور جستجو نشان داده شوند، گوگل اقدام به نمایش صفحات بیربط خواهد کرد و محتوای اصلی و ارزشمند شما از دسترس کاربران خارج خواهد شد. برای آن که از این اتفاق جلوگیری نمایید میتوانید از ابزارهای مانند Search Console استفاده نمایید. وارد آن شوید و بر Coverage کلیک کنید. پس از این اتفاق با لیست صفحاتی که تاکنون فهرستبندی شدهاند مواجه خواهید شد. اگر این تعداد، بیش از حد باشد، نیاز است تا نسبت به حل این مشکل اقدام نمایید.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی تاکتیکهای که میتوان در عرض چند دقیقه آنها را اجرا کرد تا بهینهسازی موتورهای جستجو انجام شود پرداختیم. توجه به این روشها به شما کمک خواهد کرد تا اقدام به کاهش هزینهها نمایید.