چگونه تحلیل بازار می‌تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند؟ (سال ۲۰۲۲)

چگونه تحلیل بازار می‌تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند؟ (سال 2022)

چگونه تحلیل بازار می‌تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند؟ (سال ۲۰۲۲)

چگونه تحلیل بازار می‌تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند؟ (سال ۲۰۲۲) 700 500 علی ناصرحجتی

چگونه تحلیل بازار می‌تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند؟ (سال ۲۰۲۲)

How Market Analysis Can Help Your Business Grow (2022)

امروزه اکثر کسب و کارها به صورت آنلاین اجرا می‌شوند. کسب و کارها، محصولات خود را به صورت آنلاین تبلیغ می‌کنند و از این طریق به مخاطبان زیادی دسترسی پیدا می‌کنند. آن‌ها همچنین با استفاده از بازاریابی دیجیتال توانسته‌اند به سود زیادی دست‌یابند.

برای آن که کسب و کارها بتوانند به چنین موفقیت‌های برسند، تجزیه و تحلیل‌های دقیقی بر اطلاعاتی که جمع‌آوری کرده‌اند، انجام داده‌اند. به هر میزانی که کسب و کاری بتواند تجزیه و تحلیل‌های دقیق‌تری را انجام دهد به همان میزان نیز به نتایج بهتری در زمینه‌ی فروش دست خواهد یافت.

کسب و کارها باید مسیر طولانی‌ای را در زمینه‌ی بازاریابی طی کنند و در صورتی که بتوانند این کار را به بهترین شیوه انجام دهند، به رشد فوق‌العاده‌ای دست خواهند یافت. با این وجود، موفقیت بازاریابی به تجزیه و تحلیل‌های اجراشده در برنامه‌ریزی و اجرای آن وابسته‌است.

در این مقاله به بررسی نحوه‌ی تأثیر تحلیل بازار بر رشد کسب و کارها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

تحلیل بازار

تجزیه و تحلیل مواردی مانند، شخصیت خریدار، رفتارهای خرید آن‌ها، ترندهای فعلی و خود بازار، نقش مهمی در موفقیت کسب و کارها بازی می‌کند. در واقع این فرآیند شامل داده‌هایی است که به شما کمک می‌کنند تا یک محصول/خدمات را ایجاد کرده، آن را به مشتریان خود ارائه داده و به طور کلی استراتژی‌های بازاریابی خود را تدوین نمایید.

انواع مختلفی از تجزیه و تحلیل وجود دارند که همگی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. شما از طریق تحلیل بازار می‌توانید ترندهای بازار را زیر نظر داشته باشید و این موضوع را بررسی نمایید که آیا محصولات/خدمات شما مناسب بازار فعلی هستند یا خیر. همچنین می‌توانید به بررسی این موضوع نیز بپردازید که مردم چه واکنشی نسبت به محصولات/خدمات شما داشته‌اند.

تحلیل بازار به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که مردم به چه چیزهایی نیاز دارند و دوست دارند چه چیزهایی را ببینند و یا بشنوند. تحلیل بازار، ابزاری است که به شما کمک می‌کند تا بتوانید از رقبای خود پیشی گرفته و به آن ارزشی که باعث تمایز می‌شود، دست‌یابید.

در صورتی که بتوانید چیزهایی را به مخاطبان ارائه دهید که به آن‌ها نیاز دارند، احتمال آن که از شما خرید بکنند، افزایش خواهد یافت. در واقع شما نمی‌توانید به طور صد درصد از این موضوع مطمئن باشید، به همین دلیل نیز باید تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه داشته باشید تا از کارآمد بودن استراتژی خود مطمئن شوید. در واقع به همین دلیل، باید از تحلیل بازار استفاده کنید؛ در ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

زمانی که در حال تحقیق کردن هستند نیاز است تا به موارد زیادی توجه کنید. شما باید مهم‌ترین ترندهای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را دنبال کنید، شیوه‌ی ارائه‌ی جذاب محصولات را بیاموزید و بهترین بسترهای ارائه‌ی محتوا را بیابید.

پشت هر کسب و کار موفقی، مجموعه‌ی گسترده‌ای از تحقیقات و تجزیه و تحلیل‌های بازار قرار گرفته‌اند (چه در زمینه‌ی مشتریان و چه در زمینه‌ی رقبا). در واقع این کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید مرتبا از بهترین شیوه‌های بازاریابی استفاده نمایید.

در واقع نیاز است تا قبل از عملی کردن هر ایده‌ای اقدام به آزمایش کردن آن کرده، داده‌های آن را تجزیه و تحلیل نموده و به طور کلی، استراتژی‌های مد نظر خود را ویرایش کنید. کسب و کارها در هر مرحله‌ای از فرآیند تحقیق و بازاریابی خود، از ابزارهای مختلفی استفاده می‌کنند. عملکرد این شرکت‌ها به نحوی است که آن‌ها فرآیند تحقیق و تدوین استراتژی خود را یک بار انجام نمی‌دهند. در واقع آن‌ها دائما برای بهبود و موفقیت فرآیندهای خود تلاش می‌کنند.

حال بیایید ببینیم که چگونه باید این کار را انجام دهیم.

نحوه‌ی انجام تحلیل بازار

هیچ قانون نوشته‌ای در زمینه‌ی تحلیل بازار وجود ندارد که به صورت قطعی تضمین کند که شما به موفقیت دست خواهید یافت. در واقع استراتژی‌های مد نظر شما باید با مواردی نظیر مخاطبان هدف، نوع محصولات، بسترهای ارائه‌ی محصولات و غیره، مطاقت داشته باشند.

به طور کلی تحلیل بازار باید شامل موارد زیر باشد:

  • تجزیه و تحلیل پرسوناهای خریداران و گروه‌های هدف
  • ارزیابی کیفیت محصولات
  • تعیین این موضوع که آیا قیمت مناسبی را مشخص کرده‌اید یا خیر.
  • تجزیه و تحلیل گزینه‌ها و استراتژی‌های تبلیغاتی
  • تجزیه و تحلیل فروش‌های انجام‌شده
  • تجزیه و تحلیل تجربه و میزان رضایت مشتری

فارغ از شیوه‌ای که برای دست‌یابی به این داده‌ها از آن استفاده می‌کنید، نتایج حاصل، استراتژی‌های بعدی شما را تعیین خواهند کرد. از میان تمامی تست‌ها و تجزیه و تحلیل‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، تنها یک شیوه وجود دارد که برای هر کسب و کار و هر نوع محصولی قابل استفاده‌است و غیرقابل جایگزین می‌باشد. این شیوه، ارزیابی مفهومی نام دارد.

ارزیابی مفهومی و نحوه‌ی اجرای آن

ارزیابی مفهومی، شیوه‌ای است که کسب و کارها به منظور اعتبارسنجی محصولات/خدمات و ایده‌های بازاریابی که هم‌اکنون دارند، از آن استفاده می‌کنند. این شیوه، مطمئن‌ترین راه برای کاهش هزینه‌ها و خطاهای احتمالی در آینده است که به شما کمک می‌کند تا بتوانید برنامه‌ریزی‌های دقیقی برای استراتژی‌های آینده‌ی خود داشته باشید.

ارزیابی مفهومی در قالب شیوه‌های مختلفی مانند نظرسنجی، اجرا می‌شود و به شما کمک می‌کند تا به اطلاعات ارزشمندی دست‌یابید. مراحل اجرای ارزیابی مفهومی شامل شرح کامل ایده، ارزیابی واکنش مخاطبان به آن ایده، تجزیه و تحلیل جزئیات ایده، بررسی شرایط استفاده، آنالیز ارزش ناشی از استفاده از آن ایده و تجزیه و تحلیل بخش‌بندی بازار هستند.

چرا باید از تحلیل بازار استفاده کرد؟

حال بیایید به بررسی یک سؤال بنیادین بپردازیم. چرا تحلیل بازار از اهمیت بالایی برخوردار است؟ در واقع اهمیت این کار به قدری است که اگر بتوانید آن را به خوبی اجرا کنید (با استفاده از روش‌های مناسب، اطلاعات دقیقی را جمع‌آوری کنید)، می‌توانید کسب و کار خود را توسعه دهید.

تحلیل بازار، روش فوق‌العاده‌ای برای دست‌یابی به اهداف است و در پاره‌ای از مواقع، تنها راه رسیدن به اهداف به شمار می‌آید. در زیر، دلایل اهمیت جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها را مشاهده می‌کنید:

. درک بهتر مشتریان

تحلیل بازار به شما کمک می‌کند تا از شر حدس‌های بی‌اساس درباره‌ی نیاز مشتریان، بسترهای تعاملی آن‌ها و آن که آیا بازخورد مثبتی به بازاریابی شما داشته باشند یا خیر، خلاص شوید. در واقع تحلیل بازار، تکنیکی است که می‌توانید با استفاده از آن اقدام به طراحی پرسونای خریدار خود نمایید.

این تکنیک همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا اندازه‌ی بازار را تعیین کنید. به طور کلی، تحلیل بازار اطلاعاتی درباره‌ی ویژگی‌های خریدار (مانند منبع درآمد او و رسانه‌های اجتماعی مورد استفاده‌اش) در اختیار شما قرار می‌دهد.

.  تجزیه و تحلیل رقبا

شاید باور این موضوع سخت باشد اما رقبای شما می‌توانند به شکل‌گیری استراتژی‌های بازاریابی و برندسازی شما کمک به سزایی نمایند. البته شما نباید اقدام به سرقت محتوای آن‌ها کرده و کپی‌برداری نمایید بلکه شما باید از ایده‌هایی که باعث شده‌اند تا مخاطبان شما جذب آن‌ها شوند، الهام بگیرید.

در واقع زمانی که رقبا، کاری را انجام می‌دهند که باعث جذب مخاطبان هدف شما می‌شود، شما باید از الگوها و ایده‌های آن‌ها درس بگیرید. همچنین زمانی که اقدام به تجزیه و تحلیل رقبا می‌کنید می‌توانید به بررسی این موضوع بپردازید که در زمان معرفی یک محصول جدید به بازار، مخاطبان چه واکنشی نسبت به آن خواهند داشت.

همچنین تجزیه و تحلیل رقبا به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف آن‌ها را بیابید و از انجام اشتباهات مشابه با آنان، اجتناب کنید. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل رقبا به شما کمک می‌کند تا از طریق یافتن شکاف‌های بازار، از فرصت‌های جدیدی که تاکنون کسی از آن‌ها استفاده نکرده‌است، بهره ببرید.

. آزمایش محصولات، پیش از عرضه‌ی آن‌ها

توسعه‌ی محصول، بازاریابی، فروش و غیره، همگی هزینه‌بر هستند. اگر بعدا مجبور به رفع کردن مشکلاتی در این زمینه شوید و یا به منظور اصلاح تصور مشتری از خود، مجبور به تغیر دادن استراتژی‌های خود شوید، این هزینه‌ها، بیشتر هم خواهند شد.

تحلیل بازار، ابزاری است که می‌تواند به شما کمک کند تا از رخ دادن تمامی این موارد، جلوگیری کرده و شانس موفق شدن خود را افزایش دهید. زمانی که بدانید مشتریان چه انتظاراتی از شما دارند و در زمان عرضه‌ی محصول، چه واکنشی به آن نشان خواهند داد، می‌توانید پیش از عرضه‌ی نهایی محصولات، اقدام به برطرف کردن مشکلات و نواقص آن کنید.

بازاریابی مبتنی بر داده: چگونه به کسب و کار شما کمک می‌کند؟

زمانی که تمامی اطلاعات را در اختیار داشته باشید و بدانید که مردم به چه چیزهایی نیاز دارند و کجا می‌توانید مخاطبان خود را بیابید، زمان آن است که بر استراتژی‌های بازاریابی خود سرمایه‌گذاری کنید.

در دنیای امروزی، عدم سرمایه‌گذاری بر بازاریابی دیجیتال یک اشتباه بزرگ به شمار می‌آید. دنیای اینترنت این امکان را به کسب و کارها می‌دهد تا به حجم وسیع‌تری از مخاطبان دست‌یابند. همچنین امروزه اکثر مردم پیش از خرید کردن اقدام به تحقیق و جستجوی آنلاین می‌نمایند.

در صورتی که بتوانید این کار را به درستی انجام دهید، می‌توانید به لطف بازاریابی مناسب، شاهد نتایج شگفت‌انگیزی باشید. همانطور که ذکر شد، بازاریابی دیجیتال دارای شیوه‌های مختلفی است که باید به آن‌ها توجه کنید:

. بهینه‌سازی موتور جستجو

در دنیای امروزی، بهینه‌سازی موتور جستجو یا سئو، کلید اصلی بازاریابی شناخته می‌شود. بدون سئو، نمی‌توانید به راحتی در فضای آنلاین پیدا شوید.

در بازار شلوغی که تمامی وبسایت‌ها و کسب و کارها به دنبال رسیدن به مخاطبان بیشتری هستند، عدم نمایش در SERP می‌تواند نتایج فاجعه‌آمیزی را رقم بزند. سئو، نقطه‌ی مناسبی برای شروع تدوین استراتژی بازاریابی خود است و شیوه‌ی مناسبی برای موفق شدن کسب و کارها به شمار می‌آید.

زمانی که بتوانید از طریق تحلیل بازار، استراتژی‌های بازاریابی باکیفیتی را طراحی کرده و سئوی خود را بهبود بخشید، به رتبه‌های بالاتری در SERP دست خواهید یافت. به این آمار توجه کنید: ۵ نتیجه‌ی برتر هر سرچی، ۶۰/۶۷ درصد از کل کلیک‌های آن سرچ را به خود اختصاص می‌دهند و رسیدن به چنین جایگاهی می‌تواند برای شما فوق‌العاده باشد.

زمانی که از استراتژی‌های باکیفیتی برای سئوی وبسایت خود استفاده می‌کنید، می‌توانید از این موضوع مطمئن شوید که اطلاعات کسب و کار شما بهتر و حتی سریع‌تر از هر شیوه‌ی دیگری به مخاطبان، منتقل خواهند شد. در صورتی که این کار را به درستی انجام دهید ممکن است به هزاران و حتی میلیون‌ها مشتری دست‌یابید.

. بازاریابی در کانال‌های مختلف

شما باید در مرحل مختلف سفر مشتری، با استفاده از ابزارهای متنوع، در پلتفرم‌های مختلفی حضور داشته باشید. در زیر می‌توانید بهترین شیوه‌های فعلی برای بازاریابی را مشاهده نمایید:

  • بازاریابی و تبلیغات رسانه‌های اجتماعی
  • تبلیغات کلیکی PPC
  • ایمیل مارکتینگ
  • وبلاگ‌نویسی

سخن آخر

هر استراتژی خوبی ابتدا با تجزیه و تحلیل دقیق آغاز می‌شود و سپس با بازاریابی باکیفیتی، دنبال می‌گردد. در واقع شما از بازاریابی برای محقق ساختن نتایج تجزیه و تحلیل خود استفاده می‌کنید و از تجزیه و تحلیل نیز برای یافتن ایده‌هایی درباره‌ی نحوه‌ی انجام بازاریابی.

انجام دقیق تمامی موارد این توالی می‌تواند منجر به موفق شدن شما شود.