9 سؤالی که برای برنامهریزی محتوای شبکههای اجتماعی باید از خود بپرسید.

شکی نیست که شبکههای اجتماعی، صرفنظر از صنعت، اندازه شرکت، محصول و سرویس، جزئی لاینفک از استراتژی بازاریابی هستند. بر اساس آمار، حدود 69 درصد از بازاریابان در حال حاضر از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. اما اکنونکه اکثر قریب بهاتفاق بازاریابان به این نتیجه رسیدهاند که شبکههای اجتماعی یک ابزار استراتژیک و الزامآور هستند، چگونه میتوانیم این رویکرد را مدیریتپذیرتر کنیم؟ همانند بسیاری دیگر از موارد در زندگی و کسبوکار، برنامهریزی آینده راهی است که پیش روی شما قرار دارد.
برای اجتناب از تبدیل شدن به یکی از آن برندهایی که صفحه فیسبوکش برای ماههاست که آپدیت نشده، یادگرفتن فرآیند برنامهریزی پستهای شبکههای اجتماعی یک ضرورت است. اما چگونه؟ در این مطلب، 9 سوالی که در موقع برنامهریزی محتوای شبکههای اجتماعی باید از خود بپرسید را ذکر کردهایم.
1. در حال ترویج چه چیزی هستید؟
یکی از بخشهای برنامهریزی برای شبکههای اجتماعی این است که بدانید در این شبکهها میخواهید در مورد چه چیزی صحبت کنید. شاید میخواهید زمان عرضه یک محصول را اعلام کنید، تخفیفهای مخصوص تعطیلات یا قطعهای از محتوا که میخواهید جلوی دید عموم قرار بگیرد.
درهرصورت، دانستن اینکه در حال ترویج چه چیزی هستید باید با برنامه زمانی شبکههای اجتماعیتان در یک راستا قرار بگیرد. آیا در طول سال چندین محصول یا محتوای جدید را به بازار عرضه میکنید؟ در اینجاست که یک تقویم به کارتان میآید. برای شبکههای اجتماعی، یک تقویم داشته باشید و کارهای خود را در آن تقویم برنامهریزی کنید.
مثلا فرض کنیم شما میخواهید یک گزارش سالیانه را منتشر کنید و میخواهید که از طریق شبکههای اجتماعی، تعداد دانلودهای آن را بالا ببرید. در روزهای منتهی به منتشر شدن این گزارش، میتوانید محتواهایی را در وبلاگ خود قرار دهید که بهنوعی به آن گزارش سالیانه که قرار است منتشر شود، اشاره میکنند. این کار باعث ایجاد نوعی آمادگی و اشتیاق نسبت به برند و محتوا میشود.
2. اهداف شما کداماند؟
گوگل در سال 2015 تحقیقی را روی دو گروه از افرادی که در بازاریابی دیجیتال به موفقیت رسیدهاند و کسانی که در این راه شکست خوردهاند، انجام داد. نتیجه این شد که 92 درصد از افراد موفق اعلام کردند که برای بازاریابی دیجیتال خود، هدف داشتند و این درصد برای افراد ناموفق 69 درصد بود.
این اعداد و ارقام اهمیت داشتن اهداف در موقع برنامهریزی برای پستهای شبکههای اجتماعی و کمپینها را برجسته میکند.
3. مخاطب هدف شما کیست؟
مشخص کردن مخاطبان هدف یا ایجاد پرسنا یکی از حیاتیترین کارهایی است که در موقع برنامهریزی برای حضور در شبکههای اجتماعی باید به آن توجه شود. اینیکی از بهترین روشهای مشخص کردن نیازها، اهداف و رفتار مشتریان بالقوه شماست که نشان میدهد شما چگونه از مجرای دیجیتال، یک محصول یا سرویس را به فروش میرسانید. شناخت مخاطبان هدف همچنین باعث میشود تا در هنگام تلاش برای به دست آوردن مخاطب، از لحن صحیح نیز استفاده کنید. بر اساس مطالعات صورت گرفته، 82 درصد از شرکتهای باارزش، از پرسناهای خریداران استفاده میکنند.
در موقع برنامهریزی برای شبکههای اجتماعی، به پرسناها فکر کنید. آنها به دنبال چه هستند؟ چه چیزی به آنها انگیزه میدهد؟ چه چیزی به آنها کمک میکند؟ آنها در روزهای باقیمانده از سال چه احساسی خواهند داشت؟ پاسخ دادن به این سوالات به شما کمک میکند که بدانید پرسناهای شما از چه رسانهای استفاده میکنند.
4. مخاطبان هدف با موارد ارائه شده توسط شما چهکارهایی میتوانند انجام دهند؟
یکی از سوالاتی که در بالا مطرح کردیم، این بود که بپرسید: «چه چیزی به آنها (مخاطبان هدف) کمک میکند؟»
شناخت مخاطبان هدف در اینجا اهمیت پیدا میکند که با شناخت دقیق از مخاطبان میتوانید بدانید که آنها با محتوای ارائه شده از طرف شما در شبکههای اجتماعی، میتوانند کاری را انجام دهند. وقتیکه یک پست را برای شبکههای اجتماعی برنامهریزی میکنید، از خود بپرسید که آیا این پست مزیتی را برای مخاطب دارد و میتواند برای او خوشایند باشد یا خیر. اگر پاسختان منفی بود، در به اشتراکگذاری آن پست تجدیدنظر کنید.
5. آیا برای هر شبکه برنامهای جداگانه دارید؟
قطعا تمامی شبکههای اجتماعی با یکدیگر برابر نیستند. پلتفرمهای مختلف، مخاطبان مختلفی را نیز جذب میکنند. همچنین، زمان و بازه زمانی ارسال پست در شبکههای اجتماعی با یکدیگر متفاوت است.
آیا پرسناها را به یاد دارید؟ همانطور که به شناختی از مخاطبان هدف خود میرسید، این نیز مهم است که بدانید آنها وقتهای آنلاین خود را در کجا میگذرانند و رسانه مصرفی آنها چیست. از این طریق میتوانید برای هر شبکه اجتماعی، برنامهای مخصوص داشته باشید.
6. آیا محتواهای فصلی ترویج میدهید؟
شما را نمیدانم، ولی من به شخصه تعطیلات را دوست دارم. اما تعطیلات باید در زمان مناسب باشد. ارتباط تعطیلات با شبکههای اجتماعی و محتوا این است که میتوانید بخشی از محتوای خود را برای زمانهای تعطیلات برنامهریزی کنید. همچنین مهم است که بدانید پرسناهای شما در زمانهای مختلفی از سال چگونه رفتار میکنند. در اینجا فرقهایی وجود دارد. مثلا مخاطبان B2B و B2C در طول تعطیلات ممکن است رفتارهای مختلفی را از خود نشان دهند.
در B2C، مشتریان اغلب ترجیح میدهند تا خریدهای خود را در اول وقت انجام دهند و آن را به زمانهای دیگری از سال موکول نکنند. در بازاریابی B2C استفاده از یک تقویم برای زمانبندی پستها جهت تعامل با مشتریانی که برای اولین بار اقدام به خرید میکنند و وادار کردن آنها به بازگشت بعد از تعطیلات حائر اهمیت است.
اما در B2B، تأثیرگذاری روی خرید اهمیت چندانی ندارد و افزایش آگاهی از برند موردی است که باید موردتوجه قرار بگیرد. در روزهای منتهی به تعطیلات، شرکتهای B2B شروع به ترویج محتواهایی میکنند که هم فصلی هستند و هم با برند مرتبطاند.
7. آیا میتوان پستها را در زمانهای کوتاهی جایگزین یا زمانبندی مجدد کرد؟
هرچقدر هم که برنامهریزی دقیق و بینقصی داشته باشید، اما حوادث غیرمترقبه ممکن است برایتان رخ دهد. بنابراین باید برنامه زمانی شبکههای اجتماعی خود را منعطف نگهدارید. در موقع برنامهریزی برای حضور در شبکههای اجتماعی، همیشه فضاهایی را برای خبرهای فوری و یا محتواهایی که در مورد وقایع غیرمنتظره مینویسید، نگهدارید. داشتن یک برنامه پشتیبان به شما کمک میکند تا تحت تاثیر وقایع غیرمنتظره قرار نگیرید و کار خود را طبق برنامه به پیش ببرید.
8. چه مواردی در گذشته در شبکههای اجتماعی برایتان کارساز بودهاند؟
بر اساس آمار، حدود 72 درصد از بازاریابان، فعالیتهای خود در شبکههای اجتماعی را آنالیز میکنند. آنها میخواهند ببینند که چه چیزی برای آنها کارساز است. اندازهگیری بازگشت سرمایه شبکههای اجتماعی یکی از مهمترین کارهایی است که باید صورت گیرد. کدام شبکه بیشترین بازخورد را برایتان داشته است؟ کدام نوع پستها بیشترین بازخورد را از مخاطب دریافت میکنند؟ چه زمانهایی از روز؟ پاسخ بهتمامی این سؤالات را حتما در برنامه خود قرار دهید.
آنالیز این دادهها چندان هم کار سختی نیست. پلتفرمهایی مانند توییتر، فیسبوک و اینستاگرام، ابزارهای آنالیز درونی مختص به خود را دارند که میتواند گزارشی خلاصه از عملکرد هر پست را به شما ارائه دهد.
9. آیا اینفلوئنسرها را شناسایی کردهاید؟
وقتیکه میخواهید به مخاطبان جدید دسترسی پیدا کنید، اعتماد مهمترین مسئله است. برای همین است که بسیاری از ما برای خرید یک محصول، به توصیههای دوستان، آشنایان و خانواده اعتماد میکنیم.
اما افرادی در شبکههای اجتماعی وجود دارند که با عنوان «افراد تأثیرگذار» یا اینفلوئنسر شناخته میشوند. افرادی که در زمینه کاری خود بسیار مشهوراند و دنبالکنندگان زیادی نیز دارند. بسیاری از مواقع، برندها با افراد اینفلوئنسر ارتباط برقرار میکنند، زیرا این افراد طیف وسیعی از مخاطبان را زیرپوشش خود دارند. بر اساس آمار، 49 درصد از کاربران توییتر گفتهاند که به توصیههای ارائه شده از طرف اینفلوئنسرهای این شبکه اجتماعی اعتماد میکنند.
پیدا کردن افراد اینفلوئنسر ممکن است تا حدودی سخت باشد. ما پیشنهاد میکنیم که همان فرآیند شناسایی پرسناهای مخاطبان را نیز در اینجا در پیش بگیرید تا مطمئن شوید افراد اینفلوئنسر انتخاب شده با هدفهای برند شما همراستا هستند.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر