موتورهای جستجو چگونه صفحات وبسایت را رتبهبندی میکنند؟

در این مطلب میخواهیم در مورد نحوه رتبهبندی صفحات توسط موتورهای جستجو صحبت کنیم. در این مطلب، بهطور خاص، در مورد الگوریتمهای کلاسیک رتبهبندی وب صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از کلمه کلیدی
استفاده از کلمات کلیدی فقط به درون صفحه منحصر نمیشود، بلکه باید از این کلمات در نقاط حیاتی وبسایت مانند تایتلها نیز استفاده کرد.
استفاده از کلمات کلیدی در برند وبسایت و URL های صفحات به شما کمک خواهد کرد تا نتایج بهتری در موتورهای جستجو کسب کنید. همچنین عنوان مطالب نیز ازجمله بخشهایی است که باید از کلمات کلیدی در آن استفاده کرد. مزیت استفاده از کلمات کلیدی در عنوان این است که میتوان از این طریق سیگنالهایی مثبت مبنی بر انطباق محتوا با نیازهای کاربر را به بازدیدکنندگان ارسال کرد.
تجزیهوتحلیل محتوا
در اینجا فقط استفاده از کلمات کلیدی در محتوا مدنظر نیست، بلکه کیفیت محتوا را نیز باید مدنظر قرار داد. مواردی مانند کیفیت نوشتار، ساده و روان بودن و چیرهدستی نویسنده ازجمله مواردی هستند که ساختمان کیفیت را تشکیل میدهند.
در موقع نگارش محتوا باید از خود بپرسید که: «آیا این صفحه میتواند تمامی اطلاعات موردنیاز کاربر را به او ارائه دهد؟» موتورهای جستجوی گوگل و بینگ با استفاده از الگوریتمهای مدلسازی پیشرفته و پیچیده کلمات کلیدی بهخوبی میتوانند تشخیص دهند که آیا این محتوا بر اساس نیازهای کاربران نوشته شده است یا خیر.
دادههای کاربر
موتورهای جستجو بسیار مشتاق هستند که بدانند کاربری که به یک وبسایت یا صفحه مراجعه میکند، آیا در آن صفحه یا سایت میماند و یا دکمه بازگشت را فشار میدهد و به دنبال نتیجه دیگری میگردد؟
آنها همچنین میخواهند بدانند که آیا این وبسایت خدمات مناسبی به بازدیدکنندگانش ارائه میدهد یا خیر. افراد پس از بازدید از این وبسایت، خوشحال آن را ترک خواهند کرد یا ناراحت؟ آیا آنها اقداماتی مانند افزایش زمان Time-On-Site که نشان از خوشحال بودن دارد را انجام میدهند؟ موتورهای جستجو از طریق وایفای رایگان عمومی، دیتاهای ISP، تولبارها و یا مروگرها میتوانند بهتمامی این اطلاعات دسترسی داشته باشند.
لینکها
موتورهای جستجو عاشق لینکهای داخلی و خارجی هستند. اگر وبسایتی عملیات لینکبیلدینگ داخلی را بهخوبی انجام داده باشد، گوگل نیز در پاسخ رتبههای بهتری در موتورهای جستجو را پاداش خواهد داد؛ اما اهمیت لینکهای خارجی را نیز نباید از یاد برد. درواقع، این نوع لینکها بخش عظیمی از الگوریتم موتورهای جستجو را به خود اختصاص میدهند.
موتورهای جستجو نهتنها به تعداد صفحات لینک شده نگاه میکنند، بلکه تعداد دامینهای متنوع لینک شده را نیز مدنظر دارند. گوگل و بینگ حتی میتوانند کنترل کنند که چه تعداد دامین که توسط اشخاص مختلف کنترل میشوند به یک منبع مرتبط شدهاند. موتورهای جستجو دائما در این فکر هستند که: «کیفیت سایتی که به شما لینک داده چگونه است؟» «این وبسایتها چقدر مهم هستند؟» اگر تعداد زیادی از سایتهای ارزشمند به وبسایت شما لینک داده باشند، رتبههای بهتری در موتورهای جستجو نیز نصیب شما خواهد شد.
دامین اتوریتی
اگر وبسایت شما تعداد لینکهای زیادی کسب کرده باشد و موتورهای جستجو نیز به دامین شما نگاهی مثبت داشته باشند، اینها به این معنی خواهند بود که محتواهای تولیدی شما میتوانند عملکرد بهتری در موتورهای جستجو از خود بجای بگذارند.
برای مثال، ویکیپدیا از دامین اتوریتی بسیار بالایی برخوردار است و حتی برخی محتواهای آن که از کیفیت نگارش خوبی نیز برخوردار نیستند میتوانند رتبه اول موتورهای جستجو را به خود اختصاص دهند. دامین ویکیپدیا به دلایلی مانند تعداد لینکهای بالا و رعایت معیارهای لازم، نزد موتورهای جستجو بهعنوان یک دامین معتبر شناخته میشود.
تجزیهوتحلیل احساسات
«تجزیهوتحلیل احساسات» یکی از مواردی است که بهتازگی شاخکهای موتورهای جستجو نسبت به آن حساس شدهاند. آنها از خود میپرسند که آیا دیدگاه افراد نسبت به این وبسایت منفی است یا مثبت؟ «دریافت منفی لینک» یکی از مواردی است که گوگل بسیار در مورد آن نگران است. دریافت منفی لینک به این معنی است که وبسایتی با محتواهای جدال آمیز، هنوز به ساختن لینکها مبادرت میکند. گوگل در این موارد فقط به دیدگاه مثبت یا منفی بازدیدکننده در مورد سایت اهمیت میدهد و اگر نتوانید نظر مثبت بازدیدکنندگان را به خود جلب کنید، قطعا سرنوشت خوبی در انتظارتان نخواهد بود.
سیگنالهای شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و غیره بهصورت مستقیم و غیرمستقیم روی الگوریتمهای موتورهای جستجو تاثیر میگذارند. سیگنالهای مثبت شبکههای اجتماعی، بهویژه در کوتاهمدت، میتواند رتبههای برتر در موتورهای جستجو را برای شما به ارمغان بیاورد.
سیگنالهای برند و تداعی معانی
موتورهای جستجو حتی به میزان شناختهشدگی یک برند نیز حساس هستند. آنها از خود میپرسند که: «آیا افراد نام این برند را جستجو میکنند؟» «آیا به این برند در اخبار موجود در وب پرداخته میشود؟» اینها سیگنالهای یک برند هستند که میتوانند در رتبهبندی اثرگذار باشند.
اما بحث تداعی معنایی نیز در اینجا مطرح میشود. وقتی به یک برند فکر میکنید، چه جنبهای از آن در ذهن شما تداعی میشود؟ برای مثال وقتی به آژانس بازاریابی دیجیتال دارت فکر میکنید، ممکن است مواردی مانند بهینهسازی سایت، تبلیغات نمایشی و کلیکی، ایمیل مارکتینگ و بازاریابی شبکههای اجتماعی در ذهن شما تداعی شود. تداعی معنای که توسط یک برند ایجاد شده است میتواند در لینکسازی برای کلمات کلیدی نیز موثر باشد.
تازگی محتوا
محتواهایی که تولید میکنید باید با نیازهای روز کاربران در هماهنگی کامل باشند. موتورهای جستجو همیشه به دنبال محتواهای تازه هستند. محتواهایی که بر اساس آخرین وقایع و تغییرات نوشتهشدهاند و میتوانند کاربر را در جریان آخر تغییرات یک حوزه خاص قرار دهند. بنابراین همیشه سعی کنید تا محتواهای خود را بروز نگهدارید و آنها را با نیازهای روز کاربران تنظیم کنید.
تنوع
«تنوع» یک فاکتور رتبهبندی منحصربهفرد است. موتورهای جستجو از نتایج یکدست و بیروح آزرده هستند و بنابراین سعی میکنند انواع مختلف محتوا با سطوح اطلاعاتی گوناگون را به جستجو کنندگان ارائه دهند. برای مثال، وقتی در مورد یک موضوع خاص جستجو میکنید، گوگل فقط نتایج وبسایتهای بزرگ را به شما نشان نمیدهد و گاهی میبینیم که محتواهای وبلاگهای کوچک نیز در صفحه اول جستجوی گوگل حاضر هستند؛ بنابراین سعی کنید محتواهای خود را از دیگران متمایز کنید تا نتایج بهتری در موتورهای جستجو به دست آورید.
سرعت بارگذاری
پیشاز این در مورد اهمیت سرعت بارگذاری صفحه، تاثیر آن بر موتورهای جستجو و نحوه بهبود آن باهم صحبت کردیم. واضح است که اگر وبسایت شما سرعت بارگذاری پایینی داشته باشد، کاربران کمتری را نیز جذب خواهد کرد. همچنین سرعت بارگذاری پایین وبسایت میتواند یک فاکتور منفی نزد موتورهای جستجو تلقی شود.
جغرافیا
آخرین فاکتور رتبهبندی که میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم، «جغرافیا» است. جغرافیا یکی از جنبههای شخصیسازی نتایج موتورهای جستجو و برای کسبوکارها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شخصیسازی محلی موضوعی فراتر از محدوده جغرافیایی یک کشور است و با استفاده از آن میتوان گاها در صفحههای اول موتورهای جستجو نیز ظاهر شد.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر