راهنمای کامل برندسازی (Brand Building)
خواندن این مقاله برای بازاریابان دیجیتال الزامی است…
راهنمای کامل برندسازی (Brand Building)
همانطور که میدانید، دیدی که دیگران نسبت به برند شما دارند، بیشترین تأثیر را بر موفقیت کسب و کار شما خواهد گذاشت. به همین دلیل نیز کارهای متعددی به منظور آگاهسازی دیگران نسبت به برند و بازاریابی برای آن صورت گرفتهاست. برندینگ و برندسازی، دو فعالیت مهمی هستند که در این حیطه مورد توجه میباشند. نزدیک به ۷۷ درصد از بازاریابان معتقدند که برندسازی، یکی از مهمترین دلایل رشد کسب و کار است به همین دلیل نیز باید توجه مناسبی به آن شود. “جف بزوس”، بنیانگذار آمازون میگوید که برند، چیزی است که در زمان نبود شما در اتاق، دیگران دربارهی شما میگویند. برندسازی، اهمیت زیادی برای کسب و کار شما خواهد داشت چرا که این کار، نه تنها یک نام، که هویت بصری را به برند شما خواهد افزود و باعث ایجاد یک صدای مناسب برای برند خواهد شد. از آن جایی که برندسازی منجر به ایجاد آگاهی بیشتر نسبت به برند میشود نیاز است تا با مفاهیم آن آشنا شوید. در این مقاله به بررسی نکات مرتبط با برندسازی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
برندسازی چیست؟
برندسازی (Brand Building)، فرآیند ایجاد آگاهی و ارتقای خدمات یک شرکت از طریق تبلیغات مستقیم یا اسپانسرینگ است. استراتژیهای مرتبط با برندسازی باعث میشوند تا مصرفکنندگان به برند شما نزدیک شده و نسبت به آن، آگاهی به دست آورند. بازارایابان دیجیتال، مسئولیتهای زیادی بر عهده دارند. آنها باید تمامی تلاش خود را بکنند تا شرکتی که در آن کار میکنند، به یک برند تبدیل شود. بازاریابان دیجیتال با بخشهای متعددی مانند طراحی، شبکههای اجتماعی و بازاریابی آفلاین، همکاریهای نزدیکی جهت ارتقای اعتبار برند و برندسازی دارند. هر بازاریاب دیجیتالی باید بتواند پاسخی برای سؤالات زیر داشته باشد:
- آیا برندی که در حال تبلیغ آن هستید، به اندازهی سایر برندهای رقیب، برای مردم شناخته شدهاست؟
- آیا نام برند شما توسط مردم در گوگل، سرچ میشود؟
- آیا عنوان برند در نام دامنه، در حال تبلیغ شدن است یا کلمات کلیدی؟
نحوهی برندسازی
گوگل، عاشق برندها است چرا که برندها معمولا خدمات باکیفیتی را به مخاطبان خود ارائه میدهند. در یک حالت ایدهآل، یک برند خوب، نیازهای مشتریان را درک کردهاست و تجربهی فوقالعادهای را برای آنها فراهم کردهاست به نحوی که حتی مشتریان ناراضی نیز پس از مدتی نسبت به آن برند، تغییر نظر خواهند داشت. همین نکات باعث شده تا اهمیت برندسازی، بیش از گذشته باشد. با وجود آن که برندسازی، تأثیر مستقیمی بر رتبهبندی سایت ندارد اما بر سئوی سایت، تأثیر مثبتی برجای میگذارد. با توجه به موارد ذکرشده نیاز است تا بر نکات مرتبط با نحوهی برندسازی مسلط شوید. در زیر به بررسی این نکات میپردازیم.
۱. جلب اعتماد مشتریان
هیچ رابطهای بدون اعتماد به وجود نمیآید. امروزه، مردم، سختتر از گذشته به کسب و کارها، اعتماد میکنند به همین دلیل نیز استفاده از تبلیغات سنتی، تأثیر زیادی بر آنها نخواهد داشت. این نکته را در نظر داشته باشید که به هر میزانی که بتوانید اعتماد بیشتری در مشتریان ایجاد کنید، به همان میزان نیز درآمد بیشتری کسب خواهید کرد. از تبلیغات دروغین استفاده نکنید و سعی کنید تا جای ممکن با مشتریان و مخاطبان خود، شفاف و بدون پیرایه باشید. مشتریان باید از در دسترس بودن شما مطمئن شوند به همین دلیل به آنها اثبات کنید که هر وقت که به شما نیاز داشتند، برای کمک، حاضر خواهید بود. به این منظور باید وب سایت شما مناسب برای استفاده از تلفنهای هوشمند باشد.
در ادامه شما باید به ۳ المان خیلی مهم توجه کنید:
۱. توجه به قول و وعده خودتان
۲. نشان دادن صلاحیت خودتان
۳. نشان دادن صداقت و یکپارچگی خودتان
۲. بهینهسازی برند
همانطور که ذکرشد برندسازی به طور مستقیم بر رتبهبندی سایت تأثیر ندارد اما گوگل برندها را نسبت به سایر شرکتهای دیگر ترجیح میدهد و همین نکته باعث شده تا برندسازی تأثیر بسزایی بر سئوی سایت داشته باشد. با توجه به این موضوع، بهینهسازی برند به منظور داشتن سئوی بهتر از اهمیت بالایی برخوردار است. ایجاد جستجوهای مرتبط با برند در موتورهای جستجو، اطمینان از ارائهی تجربهی کاربری مناسب، لینکدهی مشترک و استفاده از قابلیتهای موجود در شبکههای اجتماعی، همگی از جمله مواردی هستند که در بهینهسازی برند دخیل هستند. بهیهسازی برند، یکی از فاکتورهای مهم و تأثیرگذار به منظور برندسازی است به همین دلیل نباید از اجرای آن، غافل شد.
از مهمترین سیگنالهایی که برند شما برای گوگل میتواند بفرستد که شما را به عنوان یک برند بشناسد عبارتند از:
- فعال بودن شبکه های اجتماعی
- درست کردن محتواهای مرتبط با سرچهای گوگل
- توجه بسیار به تجربه مشتری (UX) و عدم وجود ارور ۴۰۴ در وب سایت شما
- بهینه سازی وب سایت خود برای باکس های جواب گوگل
- درست کردن NAP (Name- Address- Phone)
در عکس زیر تفاوت یک وب سایت عادی و یک وب سایت برند آورده شده است.
۳. پایهی قوی داشته باشید.
برای آن که بتوانید برندسازی مناسبی داشته باشید نیاز است تا پایههای برند خود را قوی، بنا نمایید. به عنوان یک بازاریاب دیجیتال، وظیفهی شما آن است که شرایط به وجود آمدن ریشههای قوی برای برند را مهیا نمایید. برای انجام این کار باید چک لیستی از نکات مرتبط با این زمینه، تهیه نمایید. به عنوان مثال باید بدانید که
- وعدههای برند شما به مشتریان چه چیزهایی هستند؟
- آیا وبسایت شما، سریع و ریسپانسیو است؟
- آیا لوگو و نام شما راحت در ذهن مخاطبانتان جای میگیرد؟
۴. همکاری با سایر برندها
برندسازی مشترک (Co-branding)، یکی از بخشهای جداییناپذیر استراتژی بازاریابی است. در حقیقت زمانی که از برندسازی مشترک استفاده میکنید، احتمال موفق شدن در زمینهی برندسازی را افزایش میدهید چرا که از اعتبار و شهرت حداقل یک برند دیگر نیز استفاده خواهید کرد. نکتهی مهمی که باید در این زمینه به آن توجه داشته باشید آن است که برندسازی مشترک باید تا جای امکان با برندهای معتبر و مرتبط با ماهیت برند شما صورت گیرد. معمولا، سه شیوهی مشارکت عملکردی، استفاده از اینفلوئنسرها و شراکت همهجانبه برای این کار تعریف شدهاست.
۵.ایجاد صدای برند
یک رهبر خوب، فردی است که علاوه بر اقداماتش، دارای لحن و گفتار مناسبی باشد. اگر تصمیم دارید که یک برند پیشرو باشید نیاز است تا بر لحن صدای برند خود کار کنید. برای آن که بتوانید این کار را به شیوهی مناسبی انجام دهید نیاز است تا در وهلهی اول، لحن برند را مطابق با شخصیت مخاطبان هدف (سن، نوع نیازها و مواردی از این قبیل) تعیین کنید. همچنین تجزیه و تحلیل صدای برند رقبا، میتواند در این زمینه به شما کمک کند. صدای برند شما باید مخاطبان را نسبت به انجام اقدامات مختلف، تشویق نماید. همچنین تحلیل لحن خود مشتریان، نیز کار مفیدی خواهد بود.
سخن آخر
برندسازی میتواند منجر به توسعهی کسب و کار شما شود. سالیانه هزینههای زیادی برای تبلیغ و بازاریابی کسب و کارها صرف میشود اما زمانی که اقدام به برندسازی نمایید، میتوانید در هزینههای خود، صرفهجویی نمایید.