راهنمایی نهایی برای استراتژی بازاریابی دیجیتال

راهنمایی نهایی برای استراتژی بازاریابی دیجیتال

راهنمایی نهایی برای استراتژی بازاریابی دیجیتال

راهنمایی نهایی برای استراتژی بازاریابی دیجیتال 700 500 علی ناصرحجتی

در سال ۲۰۱۹، مشتریان سراسر جهان، بیش از ۳ ترلیون دلار آنلاین خرج کرده اند و پیش بینی می شود که تجارت الکترونیک طی سال های پیش رو نیز همین نتایج را تولید خواهد کرد.

راهنمایی نهایی برای استراتژی بازاریابی دیجیتال

در سال ۲۰۱۹، مشتریان سراسر جهان، بیش از ۳ ترلیون دلار آنلاین خرج کرده اند و پیش بینی می شود که تجارت الکترونیک طی سال های پیش رو نیز همین نتایج را خواهد داشت بنابراین بازاریابی تجارت الکترونیک، بیش از همه برای  فروشگاه های آنلاین اهمیت دارد.علیرغم جو اقتصادی کنونی و در نتیجه شیوع ویروس کرونا، تجارت الکترونیک در حال پیشرفت سریع است. به دلیل قرنطینه، خرده فروش های آنلاین پر رونق شده اند، زیرا از مردم خواسته شده که در خانه مانده و بصورت آنلاین سفارش دهند.با توجه به این قضیه، فکر می کنیم که هیچ زمانی بهتر از الان برای صحبت در این مورد وجود ندارد که کسب و کارها چگونه می توانند استراتژی نهایی بازاریابی  تجارت الکترونیکی خود را تبیین کنند.

و مانند معمول، با محتوا شروع می کنم.

از ذوق تان برای اجناس جدید در لباس فروشی آنلاین مورد علاقه تان گرفته تا تصمیم گیری در این مورد که این بار کدام یک از غذاهای ۳۰ دقیقه ای جیمی را انتخاب کنید، همگی اینها به لطف محتوا هستند.بنابراین اولین چیزی که برای  بازاریابی تجارت الکترونیک نیاز دارید، محتواست و این چیزی فراتر از صرفا فروش محصولات تان است.

محتوا این شانس را به شما می دهد تا با کسب شهرت، برای خود و برندتان، اسم و رسمی به هم بزنید؛ اسم و رسمی که موجب اعتماد و وفاداری میان شما و مشتریان تان می شود.باید محتوایی تولید کنید که با مخاطب هدفتان صحبت کند.

مثلا اگر برندی هستید که لباس سگ تولید می کنید، باید محتوایی تولید کنید که با صاحب سگ صحبت کند و اینجا همان جایی است که باید خلاق باشید .ارائه طیف وسیعی از “محتوای ارزشی”، بهترین شیوه برای ایجاد ارتباطی فراتر از یک خرید و فروش ساده با مخاطبانتان است.محتوای ارزشی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نحوه استفاده از محصول
  • سرمقاله ها
  • ویدیو
  • گزارشی از منابع الهام تان

اساسا هر چیزی که این بینش را به مخاطب بدهد که شما که هستید و کلا برندتان در مورد چیست پس از ایجاد محتوای تان، باید آن را بهینه سازی کنید.اگر می خواهید کسب و کارتان در صفحه نتایج موتور جستجو ظاهر شود، بهینه سازی محتوا در سایت تان ضروری است.به عبارت ساده تر، بهینه سازی محتوای وبسایت تان اساسا به گوگل نشان می دهد که شما، وبسایتی قابل اطمینان هستید و ارزش اینکه در SERP نمایش داده شوید را دارید.هرچه محتوای تان بهینه سازی تر شده باشد،  رتبه وبسایت تان در نتایج موتور جستجو بالاتر خواهد رفت.

چگونه محتوای تان را بهینه سازی کنید؟

با کلمات کلیدی شروع کنید.

باید کلمات کلیدی را هدفگیری کنید که میزان جستجوی بالایی دارند، می توانید این کلمات را از Google Keyword Planner بیابید.هدف از این کار این است که وقتی مردم این کلمات کلیدی را جستجو می کنند، وبسایت شما ظاهر شود.یک نقطه شروع بسیار عالی برای اینکه گوی سبقت را بربایید، در حوزه بازاریابی الکترونیک است.اگر سایتی را می بینید که محصولی مشابه شما ارائه می کند و رتبه بالایی در SERP دارد، باید کلمات کلیدی مشابه با آن سایت را هدفگیری کنید.

یک ابزار فوق العاده دیگر، ابزار SEMRush Keyword Gap  است که به شما اجازه می دهد تا آدرس URL وبسایت تان را در کنار URL رقبای تان وارد کنید و این ابزار به شما می گوید که کدام کلمات کلیدی قویتر هستند و اینکه آیا شما در مقایسه با رقبای تان، کلمات کلیدی درستی را هدفگیری کرده اید یا خیر.

مفید بود، درست است؟

شاید متوجه شده باشید که یک موضوع مشترک در این بین وجود دارد: مشتری تان.

استراتژی های موفق تجارت الکترونیک، تمام در مورد “اول قرار دادن ” مشتری است.این بدان معناست که استراتژی بازاریابی تان را بر مبنای خواسته ها و نیازهای مشتریان بگذارید.پس لازم است که از رفتار مصرف کننده بطور کلی و همچنین فضای اطراف حوزه تجارت الکترونیک مطلع باشید.مثلا شرایط شیوع کرونا را در نظر بگیرید، برندهای تجارت الکترونیک باید آگاه باشند که سه رفتار اصلی مصرف کننده  بر اساس اولویت خرید عبارتند از:

  • غذا
  • بهداشت و محصولات سلامتی
  • محصولات شوینده

به همان شیوه ای که خرده فروشان عرصه مد ، با به روز کردن سبک های جدید، عملکرد خود را بالا نگه می دارند، همین قضیه برای برندهای تجارت الکترونیک نیز صادق است.آگاهی از خواسته های مشتریان و یافتن شیوه های فریبنده و جذاب برای نشان دادن اینکه چطور می توانید آن را به آنها عرض کنید، کلید بازاریابی موفق در تجارت الکترونیک است.

بنابراین در کنار محتوا و سئو که به دسترسی پولی تان کمک می کنند، باید کمی PPC (پرداخت به ازای هر کلیک ) هم داشته باشید.تبلیغات پولی، مرحله ای از استراتژی تجارت الکترونیکی تان هستند که در آن، واقعا می توانید از دانشی که نسبت به مخاطب تان پیدا کرده اید بخوبی استفاده کرده و با به شناخت بهتری هم دست یابید. و یک پلتفرم عالی برای انجام این کار بر روی آن، فیسبوک است. بنابر برآوردها، ۲.۲۶ میلیارد نفر هر روز از فیسبوک استفاده می کنند. بنابراین اگر کسب و کارتان به بیشترین میزان حد متمرکز(خاص پسند) قابل تصور هم برسد، باز هم باید حداقل برخی از مخاطبین هدفتان را در فیسبوک پیدا کنید. و به همین دلیل است که فیسبوک، یک پلتفرم عالی برای تبلیغات پولی است.

 Facebook Ads Manager ،  ابزاری در اختیارتان قرار می دهد که وقتی به مشتری هدف می رسید،  فوق العاده اختصاصی می شود.شما می توانید ملزوماتی که مخاطبین تان دوست دارند را تامین کرده تا آنها همان هایی باشند که تبلیغات تان را می بینند.شاید کمی عجیب به نظر برسد اما برای بازاریابی بسیار مفید است. 

نکته دیگه در مورد PPC این است که با استفاده از انواع مختلف تبلغیات تان می توانید تعداد متفاوتی از مخاطبین تان را هدف گیری کنید.برای مخاطبین سردتان، به تبلیغی نیاز دارید که آگاهی بخش باشد؛ به یاد داشته باشید که این دسته از مخاطبین ممکن است قبلا اصلا شما را ندیده یا در موردتان نشنیده باشند و این شانس شماست که خودتان را معرفی کنید.در مورد مخاطبین گرم، می توانید فرض کنید که کمی با شما آشنایی دارند، بنابراین احتمالا میخواهند بدانند که چه پیشنهادی دارید، در مورد تخفیف ۱۵ درصدی آخر هفته به آنها بگویید.

در مورد مشتریان داغ تان می توانید با تدبیر بیشتری عمل کنید.می توانید اینطور در نظر بگیرید که این افراد یا قبلا از شما خرید کرده اند، و یا در آینده قطعا خرید خواهند کرد، بنابراین می توانید طوری با آنها صحبت کنید که انگار آنها را می شناسید.

ادامه دهید، هرچه بیشتر با آن آشنا شوید، معنی دارتر می شود.

خب حالا مقدار خوبی محتوای بهینه سازی شده در وبسایت تان دارید و انگشت تان را داخل استخر PPC فرو کرده اید، و اکنون می توانید بیشتر پیش بروید.اما چگونه؟

محتوای بیشتری بسازید.

نمی توان این حقیقت را کتمان کرد که وقتی برندی را می شناسیم و عاشق آن هستیم، به هر سو نگاه می کنیم آن را می بینیم. دلیلی هم برای این قضیه وجود دارد.هرچقد که بتوانید محتوای تان را به فواصل دورتری گستریش دهید، بهتر است. پس باید ایمیل ارسال کنید، از مشتری بخواهید شما را به دیگران معرفی کرده و رسانه اجتماعی خودتان را بسازید و هدف از تمام این کارها آن است که مشتری را به خود نزدیکتر کرده و آن رابطه را معنادار کنید.

مثلا سایت Pretty Little Thing  را در نظر بگیرید:

این سایت  بواسطه اپلیکیشن اش،  چند صفحه اینستاگرامش(که یکی از آنها منحصرا به محتوای تولید شده توسط مشتریان ، مانند عکس های تگ شده اختصاص دارد) و بازاریابی ایمیلی پر رونق اش،  اسم و رسمی برای خودش بهم زده است. دیگر از رابطه شان با مشتری چیزی نمی گوییم! اساسا هرچه محتوای بیشتری تولید کنید، تا جایی که به مخاطب تان مرتبط باشد،  شانس بیشتری برای ایجاد مشتری وفادار دارید که به شما نه صرفا به عنوان یک محصول،  بلکه به عنوان یک ارزش نگاه کند.

در مجموع…

موفق ترین برندهای تجارت الکترونیک، آنهایی هستند که یک حس تعلق اجتماعی در بین مشتریان شان ایجاد می کنند.و واقعیت پشت این قضیه آن است که جذب مشتری جدید  برای کسب و کارها، حدودا ۵ برابر بیشتر از حفظ مشتری فعلی هزینه در بر دارد.

اگر بخواهیم تنها یک نکته  در مورد تجارت الکترونیک به شما بگوییم،  آن هم اهمیت در مقام اول قرار دادن مشتری است.