8 قدم تا تعریف استراتژی سئو- بخش پنجم

اجازه دهید پنجمین بخش از سری آموزشهای طراحی استراتژی سئو را با این سوال آغاز کنیم که: چه چیزی سایت شما را متفاوت و قابل توجه میکند؟
از منظر رقابتی، این سوالی بسیار مهم و حیاتی است. اکنون که ما بخشهایی مانند هدفگذاری مخاطبان، دستهبندی و تحقیق کلمات کلیدی، پیدا کردن شکافها و فرصتها و تعیین رقبا را پشت سر گذاشتهایم، قصد داریم در این بخش نیز قدم بزرگی به پیش برداریم. در این بخش میخواهیم کمی روی رقبا دقیقتر شویم و ببینیم چه چیزی آنها را متفاوت و قابلتوجه میکند.
در این بخش میخواهیم به مواردی مانند ویژگیهای محصولات بپردازیم که باعث میشود افراد، خرید از رقبا را به خرید از شما ترجیح دهند. به صورت کلی، در بخش پنجم از سری آموزشهای طراحی استراتژی سئو میخواهیم واکاوی کنیم که رمز موفقیت رقبای شما چیست.
تحقیق و پژوهش رقابتی
اگر بخشهای قبلی این سری آموزشها را دنبال کرده باشید، احتمالا میدانید که در ابتدا باید چکار کنیم. بله. در ابتدا باید یک صفحه اکسل را باز کرده و تبهای لازم را ایجاد کنید.
این بار باید یک تمپلیت تحقیق رقابتی ایجاد کنیم که شما میتوانید از آن برای تمامی تحقیقهای رقابتی خود در زمینه سئو از آن بهره ببرید. تبهایی که در این صفحه ایجاد میکنیم عبارتند از:
- ویژگیها
- احساسات
- On-Page
- Inlinks
- ترافیک
البته موارد ذکر شده در بالا فقط مثال هستند و شما میتوانید به سلیقه خود هر تب دیگری را ایجاد کنید. هدف در اینجا فقط آن است که ببینیم رقبایمان در حال انجام چه کاری هستند. میخواهیم ببینیم که آنها از چه ابزارهایی استفاده میکنند و چه سیاستهایی را نیز در پیش گرفتهاند.
لازم است که بدانید سئو چیزی فراتر از لینک و بهینهسازی تگ هاست. سایتهای زیادی وجود دارد که حتی موارد پایهای سئو را نیز رعایت نکردهاند اما توانستهاند به رتبههای خوبی در موتورهای جستجو دست یابند. بنابراین اگر بدانیم که رقبایمان در حال انجام چه کاری هستند، ما نیز میتوانیم به نحو احسن خود را برای رقابت با آنها آماده کنیم.
ما در اینجا یکی از این تمپلیتهای رقابتی را برای هرکدام از دستهبندیهای خود ایجاد میکنیم (از دستهبندیهای تعریف شده در مرحله دوم یا شکافها و فرصتهای مشخص شده در مرحله سوم).
تفکری عمیق داشته باشید.
در اینجا باید از خود بپرسید که: «با توجه به چیزهایی که از رقبای خود یاد میگیرم، چه تغییرات خاصی باید در محصول ایجاد شود تا شانس رقابت داشته باشد؟». هدف در اینجا آن نیست که شما دقیقا همان کارهای رقبایتان را تقلید کنید. بلکه شما باید از آنها جلو بزنید و کیفیتی فراتر از آن چیزی که آنها ارائه میدهند را به مخاطبان خود ارائه کنید. بنابراین ما به شما توصیه میکنیم که در تحقیق خود تا میتوانید خاص باشید، اما واقعگرا بودن را نیز از یاد نبرید.
بازار هدف و اهداف آنها را به یاد داشته باشید.
اگر در مرحله اول کارهایی مانند تحقیق پرسنا و تعریف بازار هدف را انجام دادهاید، این اطلاعات را در این مرحله استفاده کنید. به یاد داشته باشید که شما دارید از دیدگاه بازار هدف به ویژگیها و محتواهای این سایتها نگاه میکنید و میخواهید بدانید که رسیدن به اهدافی که از پیش تعیین کردهاید چقدر دشوار است.
تب اول: ویژگی و مقایسه محتوا
در این بخش، توصیه ما این است که سه مورد ذکر شده در زیر را مدنظر داشته باشید:
- محتوا و لندینگ پیجها
- منابع، ویجتها و ابزارها
- حضور در شبکههای اجتماعی و ترویج
سپس باید با سایت خود و 5 سایت رقیب یک ماتریس ایجاد کنید و جنبههای مقایسهای لازم را در این ماتریس بیاورید. در مورد مواردی که قصد مقایسه آن ها را دارید و برای بازدیدکنندگانتان نیز مهم هستند فکر کنید و آنها را در جدول قرار دهید. بعد از انجام این کار، سوالات زیر را از خود بپرسید:
1.چه ویژگیها و محتواهایی در سایت رقبا وجود دارد که در سایت من نیست؟
2.آیا این محتوا به نیازهای بازار هدف من نزدیک است؟
3.آیا من نیز باید چنین محتوایی را ارائه دهم؟ و آیا میتوانم این محتوا را برای مخاطب خودم قابل فهمتر، آسانتر و ارزشمندتر کنم؟
4.میزان فعالیت آنها در شبکههای اجتماعی که مخاطبان من حضور دارند چقدر است؟
5.آنها چگونه از طریق دکمههای به اشتراک گذاری در سایت، محتواهای خود را به اشتراک میگذارند؟
6.آیا آنها برای عباراتی که برای مهم هستند، صفحات لندینگ مناسب دارند؟
7.آیا در این صفحات فرود دکمههای CTA وجود دارد؟ این دکمهها چقدر شفاف هستند؟
8.آیا ویژگی خاصی در سایت وجود دارد که ممکن است بازدیدکنندگان را به بازدید مجدد تشویق کند؟
تب دوم: احساسات
نتایج به دست آمده در این بخش شاید در موارد برایتان ناخوشآیند باشد، اما میتواند چشمانداز بسیار مناسبی را به شما ارائه دهد.
در ابتدا، اگر از یک ابزار مانیتورینگ خوب شبکههای اجتماعی استفاده میکنید، از طریق آن بفهمید که افراد چه ویژگیهایی از محصولات رقبایتان را دوست دارند و از چه ویژگیهایی از آنها خوششان نمیآید.
اما اگر به چنین ابزاری دسترسی ندارید، میتوانید از ترفند زیر استفاده کنید:
“like” + [your brand name]
“love” + [a feature you provide]
“I wish” + [a feature you provide]
“sucks” + [an author or blogger on your site or your competitor sites]
“hate” + [your competitors’ brand names or features]
تب سوم: مقایسه سئوی ON-PAGE
مقایسه سئوی ON-PAGE نیز یکی دیگر از مواردی است که باید توسط شما انجام گیرد. برای این مقایسه، میتوانید به سراغ ابزارهای این کار بروید. در زیر بهترین ابزارهای مقایسه سئوی ON-PAGE لیست شدهاند:
SEOmoz Crawl Test
SearchCLU
Website Grader
Covario
تب چهارم: مقایسه لینکها
در این قسمت نیز باید لینکهای خود را با رقبا مقایسه کنید. احتمالا میدانید که این کار را باید چگونه انجام دهید. برای این کار، ابزارهایی وجود دارد که میتوانید جهت مقایسه لینکهای خارجی به سایت و حتی آنکر تکستها از آنها استفده کنید. سعی کنید در پایان، نتایج را به صورت یک گراف درآورید. از این تب برای هر مقایسه لینکی که فکر میکنید مهم است استفاده کنید.
تب پنجم: مقایسه ترافیک
ما میدانیم که رقبای ما در نتایج جستجو چه کسانی هستند. اما باید نگاهی نیز به ترافیک کلی داشته باشید تا ببینید کدام یک از رقبایتان بیشترین ترافیک را از صفحات جستجو نصیب خود میکنند. اگر رقبایتان به صورت کلی ترافیک زیادی را جذب میکنند، آنها قطعا راه درست موفقیت را پیدا کردهاند. در زیر، برخی ابزارهای برای مقایسه ترافیک سایتها لیست شده است که میتوانید از آنها استفاده کنید.
- Compete
- Alexa
- AttentionMeter
- comScore
- Nielsen
- HitWise
تب ششم: حالا نوبت خود شماست!
چه چیزهای دیگری را میخواهید مقایسه کنید؟ به هر تعداد که دوست دارید و لازم است میتوانید این تبها را ادامه دهید.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر