با قانون 4C برای موفقیت در شبکههای اجتماعی آشنا شوید.

ما تا به امروز بارها و بارها بر اهمیت و ارزش شبکههای اجتماعی برای موفقیت یک کسبوکار تاکید کردهایم و بر این عقیده هستیم که کسبوکارها دیگر بر اهمیت این سرمایه کلیدی واقف شدهاند و در تلاشاند تا با استفاده از آن توجهات بیشتری را به سمت خود جلب کنند.همزمان با پیشرفت فناوری، بازاریابی و تبلیغات نیز به دنبال آن دستخوش تغییر میشود. اما موفقیت در بازاریابی شبکههای اجتماعی یک فرمول ساده دارد و این فرمول همواره در طول زمان ثابت بوده است و ثابت هم خواهد ماند.
قانون 4C
محتوا (Content)
زمینه (Context)
مداومت (Consistency)
ارتباط (Connection)
این چهار اصل بنیادی برای موفقیت بازاریابی در بازههای زمانی بلندمدت نیاز هستند. نتایج کسب شده از این فرمول بهصورت فوری نیست و در طول زمان به دست میآید؛ ولی اگر بتوانید این فرمول را خوب بفهمید و آن را بهدرستی اجرا کنید، موفقیت چیزی است که در نهایت با آغوش باز از شما استقبال میکند. در ادامه هرکدام از این مفاهیم را به تفضیل توضیح خواهیم داد.
محتوا (CONTENT)
محتوا بهصورت کلی به هر چیزی گفته میشود که شرکت یا شخص اینفلوئنسر آن را خلق میکند و در فضای آنلاین یا آفلاین نشر میدهد. بدون محتوا، برند شما نیز وجود ندارد. رمز موفقیت شرکتهای بزرگ نیز در تمایز آنها در تولید محتواست. برای مثال، شرکت اپل نمیگوید که «ما بهترین هستیم» و یا «محصولات ما بهترین هستند». به جای این، اپل میگوید «ما به انجام دادن متفاوت کارها باور داریم»، یا «ما به به چالش کشیدن وضعیت موجود اعتقاد داریم» و سپس این شعارها با کیفیت محصولات و برند این شرکت گره میخورد.
این نوع از محتوا قطعا موفقیتآمیز است، زیرا مستقیما با هسته باورهای مخاطب و مشتریان ایدهآل ارتباط برقرار میکند. پیام برندهای موفق بازگوکننده باورهایی است که این برند به آنها اعتقاد دارد. وقتیکه در حال تولید محتوا هستید، از خود بپرسید که من (یا شرکتم) به چه چیزی اعتقاد دارم؟ سپس پاسخ را در محتوا بگنجانید.
ارزشهای اصلی و باورها دقیقا همان چیزهایی هستند که افراد را دور هم جمع میکند. بنابراین اگر شما میخواهید که مشتریان همفکر را دور هم جمع کنید، بر اساس باورهای شرکت خود بنویسید.
زمینه (CONTEXT)
اهمیت زمینه در موفقیت شبکههای اجتماعی را بگذارید با مثالی برای شما روشن کنیم. در یک رویداد شبکهسازی کسبوکار، افراد معمولا به سمت یکدیگر میروند و در مورد کسبوکارها، چالشها، فرصتها و… به بحث و گفتگو میپردازند و در نهایت نیز کارهای ویزیت خود را به یکدیگر میدهند. اما در یک مراسم ختم، هیچکس در مورد کسبوکار صحبت نمیکند. زیرا این کار نوعی بیاحترامی و اقدامی نامناسب است.
به همین ترتیب، هر شبکهاجتماعی با دیگری متفاوت است و هرکدام از این پلتفرمها احساسات، انتظارات و زمینههای متفاوت خود را دارند. ارسال زیاد از حد پست در شبکههای اجتماعی برای جلب توجه دیگر کارساز نیست. هر شبکه اجتماعی فرمت، دموگرافیک و هدف مختص به خود را دارد. برای مثال، محتوایی که شما در فیسبوک قرار میدهید ممکن است برای پست کردن در لینکدین نامناسب باشد و یا برعکس.
مداومت (CONSISTENCY)
حضور مداوم و پیوسته در شبکههای اجتماعی حامل این پیام برای مخاطبان است که شما همیشه در آنجا حضور دارید و برند شما به مخاطبان خود اهمیت میدهد. بسیاری از مالکان استارتاپها و برندهای شخصی معمولا چند باری در هفته پستهایی را در شبکههای اجتماعی قرار میدهند. اما ارسالهای غیر مداوم نه تنها از اعتبار و تأثیرگذاری یک شخص میکاهد، بلکه برند نیز بهتدریج از یاد افراد پاک میشود. توصیه ما این است که برندها روزانه 2 یا 3 پست مفید را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند.
محتواهایی که شما در شبکههای اجتماعی منتشر میکنید، منعکسکننده آن چیزی است که شرکت بر پایه آن شکل گرفته است. برندهایی که میخواهند یک تصویر خاص باشند، باید محتواهایی را ارسال کنند که این تصویر را در ذهن مخاطب جا بیاندازد و محتواهای ارسالی باید با این تصویر سازگار باشند.
ارتباط (CONNECTION)
ارتباط دقیقا همان چیزی است که شبکههای اجتماعی بر پایه آن شکل گرفتهاند. بدون هیچگونه ارتباط عمیق با مشتری، تلاشهای یک شرکت برای موفقیت در شبکههای اجتماعی عبث خواهد بود. شما باید برند و مخاطبان خود را بشناسید و اینفلوئنسرهایی که میتوانند برای شما موثر باشند را شناسایی کرده و از آنها استفاده کنید.
اینجا دقیقا همان جایی است که محتوای خوب و سئو پا به میدان میگذارند. شناخت دقیق مخاطب و نوشتن محتواهای مفید و دقیق به کسبوکارها کمک میکند تا راحتتر در فضای آنلاین شناخته شوند. هرچقدر که افراد بیشتری در مورد کسبوکار شما بدانند، برند شما اتوریتی بیشتری جذب میکند و برای ترویج برند و محصولات خود اینفلوئنسرهای بیشتری را پیدا خواهید کرد.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر