8 قدم تا تعریف استراتژی سئو- بخش دوم

در بخش اول آموزش طراحی استراتژی سئو در مورد نحوه شناسایی مخاطبان هدف و نیازهای آنان با یکدیگر صحبت کردیم. اکنون قصد داریم مرحله دوم این آموزش با موضوع طبقهبندی تحقیق کلمات کلیدی را آغاز کنیم. این مرحله نقش بسیار مهمی در استراتژی سئو دارد و بههیچعنوان نباید اهمیت آن را دستکم بگیریم.
در این مرحله، تحقیقات کلمات کلیدی رایج را بهمنظور دستهبندی و اولویتبندی بهتر، طبقهبندی میکنیم. از اطلاعات بهدستآمده در این بخش میتوان در بخشهای بعدی، یعنی شناسایی شکافها و فرصتها، استفاده کرد.
یک قالب ایجاد کنید.
در ابتدا باید یک قالب اکسل ایجاد کنید تا تمامی لیستهای کلمات کلیدی خود را در آن قرار دهید. توصیه میکنیم که یک صفحه خام اکسل را باز کرده و شروع به ساخت تبهایی برای کلمات کلیدی مرتبط کنید. سپس یک تب را جلوی تمامی ترکیبهای کلمات کلیدی خالی بگذارید. فعلا چیزی در این تب نمینویسیم، ولی بعدا به آن نیاز خواهیم داشت.
دستهبندیهای کلمات کلیدی را میتوان بر اساس انواع پرسنا و نیازهایشان و یا بر مبنای موضوعات بر اساس نحوه قرار دادن در سایت انجام داد. همچنین میتوانید گروههای پرسنا با زیرمجموعههای کلمات کلیدی را برای هرکدام انجام دهید.
اگر میخواهید چندین تاپیک را برپایه پرسنا پوشش دهید و یا اگر یک سایت بزرگ دارید و چندین موضوع و زیر موضوع را پوشش میدهید، میتوانید برای هر تاپیک اصلی و یا پرسنا یک worksheet جدید ایجاد کنید که چندین زیرموضوع در آن جای گرفته است. به این صورت کار شما آسانتر است.
از ساخت تبهای کلمات کلیدی برای تاپیکهای خود هراسی نداشته باشید. اگر فکر میکنید که search volume یک کلمه کلیدی بسیار پایین است، لزومی به استفاده از دادههای آن وجود ندارد. برای مثال، اگر من روی یک سایت سلامتی با محوریت سالمندان کار میکنم، دستهبندیهای من میتوانند به این ترتیب باشند:
- شرایط عمومی سالمندان و سالخوردگان
- بهداشت سالمندان و سالخوردگان
- بیماریها و شرایط
- کاهش وزن، رژیم غذایی و تناسباندام
- داروها
- سالخورده
- پزشکان
- خود تشخیصی
- اطلاعات برای مراقبان
اگر میخواهید که کاربران محلی را نیز هدف قرار دهید، میتوانید بخش یا بخشهایی را برای کلمات کلیدی مخصوص این کاربران ایجاد کنید. همچنین به نظر میرسد که اغلب سالمندان به برنامههای دارویی تجویزی روی خوش نشان دهند. بنابراین بخشی از کلمات کلیدی را نیز به این مورد اختصاص میدهیم.
هرچقدر که بیشتر تحقیق کنید، کارهای بیشتری برای انجام دادن دارید. اما هرچقدر که بتوانید چشماندازهای بیشتری به دست آورید، در ایجاد دستهبندیها نیز آزاد خواهید بود. همچنین اگر دستهبندیهایی را برای کلماتی کلیدی ایجاد کردید و سپس به این نتیجه رسیدید که کسی این کلمات را جستجو نمیکند، میتوانید این کلمات کلیدی را از لیست خود حذف کنید. هدف از انجام این تحقیق کلمات کلیدی آن است که مرتبطترین موارد را شناسایی کنیم، بهترین کلمات کلیدی برای هدف قراردادن را مشخص کنیم و در نهایت، محتواها و موضوعاتمان را براساس همین کلمات کلیدی، اولویتبندی کنیم.
گسترش کلمات کلیدی و دریافت دادههای VOLUME
بعد از تنظیم دستهبندیهای کلمات کلیدی در اکسل، میتوانید یک گام به جلوتر بردارید. در همان حالی که لیستهای کلمات کلیدی خود را گسترش میدهید، میتوانید دادههای search volume را نیز استخراج کنید. در نهایت به این دادهها نیاز دارید:
- کلمهکلیدی
- search volume
در بخش سوم این آموزش که هفته آینده منتشر میشود، تعداد ارجاعات سایت از گوگل به search volume را برای هر کلمه کلیدی بررسی خواهیم کرد. بنابراین باید یک ستون با عنوان ارجاعات را نیز به ورکشیت اکسل اضافه کنیم. ابزار Keyword Tool از Google AdWords میتواند در بازههای زمانی ماهیانه گزارش کامل و جامعی از Search volume هر کلمه کلیدی را به دست دهد. استفاده از این سرویس رایگان است.
در ادامه، آموزش جمعآوری دادههای دستهبندی کلمات کلیدی آورده شده است:
- به ابزار Keyword Tool از Google AdWords بروید.
- یک کلمه یا عبارت را از اولیت دستهبندی کلمات کلیدی خود تایپ کنید.
- Exact را از بخش Match Type انتخاب کنید.
ما به شخصه وقتی تحقیق کلمات کلیدی را انجام میدهیم، ترجیح میدهیم با کلماتی شروع کنیم که به اصطلاح محبوبیت بالاتری دارند. در این صورت میتوانید ببینید که چه مواردی در اطراف یک موضوع محبوب هستند و چه موارد مرتبط دیگری را نیز میخواهید که به لیست خود اضافه کنید.
- اگر اطلاعات کافی و لازم را به دست آوردید، به انتهای نتایج بروید و نتایج را در یک فایل csv برای اکسل بریزید.
- فایل csv را باز کنید و ستونها را به گونهای حرکت دهید که بتوانید کلمات کلیدی را ببینید.
- با حذف کلمات کلیدی غیرمرتبط، یک فیلترینگ دستی را انجام دهید. همچنین ممکن است بخواهید عناوین مرتبط با برندهای رقبا را نیز حذف کنید.
- سرچ ولوم جهانی میخواهید یا محلی؟ به هرکدام از این دو مورد که علاقه دارید، مطمئن شوید که بعدا دادههای ارجاعی را با هم هماهنگ کردهاید.
- کلمات کلیدی و دادههای سرچ ولوم را کپی کنید و آنها را در تب دستهبندی کلمات کلیدی در ورکشیت اکسل قرار دهید.
- این فرآیند را با تمامی دستهبندیهای کلمات کلیدی در ورکشیت خود تکرار کنید.
در نهایت، بازه زمانی دادههای نوشته شده را نیز به یاد داشته باشید. بازه زمانی دادههای استخراج شده از Google AdWords به صورت ماهیانه است. بنابراین این بازه زمانی را به یاد داشته باشید که در موقع مقایسه دادههای ارجاعی به مشکل برنخورید.
با نگاهی به مواردی که توسط رقبایتان هدفگذاری میشود میتوانید در تحقیق کلمات کلیدی خود خلاقیت بیشتری به خرج دهید. برای این امر میتوانید به سراغ تب Website Content در Google Keyword Research tool بروید.
هرکس برای انجام تحقیق کلمات کلیدی شیوه خاص خود را دارد، بنابراین شما هم سعی کنید از بهترین شیوه ممکن برای این امر استفاده کنید. نکته مهم و پایانی در این بین این است که بتوانید مواردی که برایتان مهم هستند و دادههای search volume را دستهبندی کنید. در پایان این بخش باید به این ایده برسید که چه کلمات کلیدی برای شما از اهمیت بالاتری برخوردار هستند و باید آنها را هدفگذاری کنید.
رفرنس:آژانس دارت
برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید:
کسب اطلاعات بیشتر